Gastro agent hodnotí: Restaurace New Romance
30. května 2022 (13:52)
![Gastro agent hodnotí: Restaurace New Romance](https://foto.pribram.cz/clanky/clnahl/23481.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
Rodinná restaurace New Romance v Rožmitále pod Třemšínem je v ulici Rybova – jen pár kroků od centra města. Prostor restaurace je vzdušný a nabízí dostatek stolů. Návštěvníkům je k dispozici venkovní posezení s nádherným výhledem na Podzámecký rybník. Sociální zařízení už nějakou dobu pamatuje, ale o čistotu se zde starají výborně. Na dámských toaletách naleznete kromě běžných hygienických prostředků i potřeby pro ženy, které zrovna neprožívají nejplodnější dny. Jediné, co nás zarazilo, byl ventilátor pod umyvadlem.
![Rodinná restaurace New Romance v Rožmitále pod …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65706.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Obsluha v samotné restauraci působí profesionálním dojmem, servírka, která nás obsluhovala, byla velice milá a vstřícná. Dokonce můžeme s čistým svědomím říct, že lepší obsluhu jsme za celou dobu projektu Gastro agenta nezažili. Parkovat lze v okolích ulicích či na blízkém autobusovém nádraží.
![Obsluha v samotné restauraci působí …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65707.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Jako první jsme ochutnali knedlíčkovou polévku se zeleninou a nudlemi (35 korun). Pokrm byl na stole asi za pět minut, k dispozici byl i chléb. Samotná polévka nechutnala vůbec špatně, knedlíčky byly měkké a dobře dochucené. Vývar byl poctivý a bez umělých dochucovadel.
![Jako první jsme ochutnali knedlíčkovou polévku …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65708.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Prvním ochutnaným hlavním chodem z denní nabídky byl moravský vrabec, variace knedlíků a bílé zelí (145 korun). Často se uvádí, že moravský vrabec pochází z oblasti Slovácka, ale běžně se vyskytuje v Čechách. Podle některých etymologů tento název pochází od některého moravského kuchaře pracujícího v Čechách, který tak tento pokrm nazval, aby vynikl v jídelním lístku, protože připomínal některá typická moravská jídla. Nejprve nám bylo jídlo přineseno studené, po reklamaci vlažné. Bramborové knedlíky nebyly domácí, očividně z prášku. Maso bylo spíše uvařené než upečené a nedochucené. Jedinou pozitivitou na talíři bylo zelí, to však celkový dojem nezachránilo.
![Prvním ochutnaným hlavním chodem z denní …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65709.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Druhým chodem byl kuřecí gyros, tzatziki a pizza chléb (185 korun). Ačkoli některé zdroje tvrdí, že se tzatziki objevily v Turecku, ve skutečnosti jde o pravý a nefalšovaný řecký poklad, na který Řekové nedají dopustit. Vůbec poprvé se pokrm objevil už ve starověkém Řecku. Tam ho nazývali mittiko (μυττικό) a nechyběl především u masitých chodů. Zdejší restaurace nabízela tzatziki s kuřecím gyrosem, který měl vážit 200 gramů. Váhu s sebou běžně nevozíme, podle fotky může gramáž zhodnotit každý čtenář. Maso bylo vysušené a nedochucené. Způsob naservírování pokrmu raději hodnotit nebudeme. Třeba to někdo takhle rád, my bychom uvítali lepší uspořádání, například v oddělené misce. Na druhou stranu tzatziki až na svou konzistenci nechutnaly vůbec špatně.
![Druhým chodem byl kuřecí gyros, tzatziki a …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65710.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Dále jsme ochutnali kuřecí sekaný burger s hranolky (165 korun). Samotný burger nechutnal vůbec špatně. Perfektně dochucené maso s výborným dipem, kterého mohlo být uvnitř víc. Restaurace s tímto pokrmem strčí do kapsy leckterý mezinárodní fast food.
![Dále jsme ochutnali kuřecí sekaný burger s …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65711.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Posledním hlavním chodem byla šunková pizza ‚40 cm‘ (209 korun). Pokud bychom měli toto jídlo zhodnotit jedním slovem, znělo by perfektní. Chuťově byla pizza bez diskuze dokonalá a na ingredience bohatá. Pokud pokrm připravoval stejný kuchař jako vrabce, měl by se zaměřit na přípravu těchto pokrmů.
![Posledním hlavním chodem byla šunková pizza …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65712.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
A jsme u hodnocení dezertů. Jako první jsme zvolili drobenkový koláč s tvarohem a meruňkami (69 korun). Kdo by nemiloval koláče a kdo by neměl krásné vzpomínky na ten jeden vynikající, bezkonkurenční od babičky nebo od maminky, měl by zavítat do Rožmitálu. U tohoto dezertu nebudeme šetřit chválou. Byl osvěžující, čerstvý a ne moc sladký. Přesně kvůli tomuto dezertu bychom se do restaurace vrátili.
![A jsme u hodnocení dezertů. Jako první jsme …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65713.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Posledním ochutnaným pokrmem byla sladká sklenička s ovocem a krémem (69 korun). Dezerty prostě v „Romanci“ umějí. Ani tento neměl chybu, lehký mascarpone krém s poctivou porcí čerstvých borůvek a drcenými sušenkami ladil jak oku, tak i chuti.
![Posledním ochutnaným pokrmem byla sladká …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65714.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Co říci závěrem? Restaurace New Romance nabídne pohledný a útulný interiér. Nepřekvapí vás žádnou pokročilou gastronomií, ale až na výjimky zasytí vaše žaludky. Některá jídla se očividně nepovedla, jiná zase překvapila. Obsluha na jedničku, čistota také. Hodnotíme známkou 7/10.
![Co říci závěrem? Restaurace New Romance …](https://foto.pribram.cz/clanky-odstavce/cnahl/65715.jpg)
foto: pribram.cz / Jakub Pečenka
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Martin Novotný, Eliška Krásnohorská, Veronika Vitásková, Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů
•Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Maják
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Další články
![Příbramský odchovanec Černý odešel z Wolfsburgu na hostování do Rangers](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30152.jpg)
![Již více jak 750 dětí se zapojilo do letní akce PasSport léto 2024](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30151.jpg)
![S projektem AED do základních škol může pomoci veřejnost](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30150.jpg)
![Pohled do historie: Při morové epidemii na Příbramsku zemřelo 600 lidí. Byli pohřbíváni i u kostela na náměstí](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30144.jpg)
![Domov seniorů v Dobříši na Příbramsku se rozšíří o 22 lůžek](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30142.jpg)
![Kvalita vody v přírodních koupalištích ve středních Čechách je většinou výborná](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30143.jpg)
![Příbramský odchovanec Černý má podle médií namířeno na hostování do Rangers](https://foto.pribram.cz/clanky/snahl/30140.jpg)