26. 4. svátek má Oto
PB | Realitní




Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů

26. května 2022   (08:05)
Dalších 9 fotografií v galeriiGastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů
foto: pribram.cz / Eliška Krásnohorská

Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.


Česká kuchyně, moravská vína a tankové pivo jsou třemi hlavními pilíři, na které zve své návštěvníky stylová dobříšská restaurace. V areálu se nachází dostatek parkovacích míst. Děti ocení venkovní hřiště i dětský koutek uvnitř restaurace. Obsluha je na návštěvu malých strávníků připravená a tolerantní k jejich potřebám, jídelní židličky jsou samozřejmostí. Zvířecí misky u venkovního posezení doplňované čerstvou vodou svědčí o tom, že si U tří statkářů užijete gastronomický zážitek i v doprovodu čtyřnohých miláčků.

Podlouhlý interiér s klenbou a cihlovým obložením imituje hospodářskou budovu. Velké množství dobových fotografií vkusně doplňuje ostatní zařízení. Jednoduchý styl vybavení dává vyniknout zajímavým prvkům, jako jsou tanky s pivem, osvětlení, kované doplňky, vinotéka. Ta ostatně zaujme nejen svým provedením, ale i obsahem. Naleznete zde lahve od předních českých vinařů, jejichž zvučná jména zná každý milovník vína. Pokud dáváte přednost vínům zahraničním, v nabídce se nacházejí i dovezené lahve.
Při obsazení plné nebo většinové kapacity mohou hosté u některých stolů pocítit částečnou ztrátu soukromí, jako tomu bylo při naší nedělní návštěvě. Usazení je zde poměrně těsné. Také ceny jídel nejsou žádné lidovky, při návštěvě této restaurace zažije vaše peněženka pořádný průvan. Zařízení rozhodně není určené pro každodenní stravování lidí ze střední třídy.
Jako první jsme ochutnali silný telecí vývar z žebra s nudlemi, zeleninou a játrovými knedlíčky (55 korun), který dostál svému popisu v jídelním lístku. Povedeně ochucená čirá polévka obsahovala dostatek uvedených surovin a po podání byla horká, jak má správný vývar být.
Jako první jsme ochutnali silný telecí vývar z …
foto: pribram.cz / Eliška Krásnohorská

Prvním hlavním chodem byla texaská vepřová kotletka (259 korun). Na přání pouze s tenkými hranolky a teplou hříbkovou omáčkou. Pokrm se v této restauraci klasicky podává na zelených fazolkách s anglickou slaninou, cibulí a omáčkou z jallapenos papriček. Stylově naservírovanému pokrmu nešlo chuťově nic vytknout. Kotleta byla měkká a dala se dobře konzumovat. Krémová omáčka s kousky hříbků chuť masa příjemně doplňovala.
Prvním hlavním chodem byla texaská vepřová …
foto: pribram.cz / Eliška Krásnohorská
Talíř s dalším pokrmem představoval steak z vepřové krkovičky s restovanou slaninou a sázeným vejcem, podávaný se zámeckými cibulovými brambůrky (219 korun). Kromě šťavnatého a dobře ochuceného masa obsahoval restovanou zeleninu. Kombinací chutí, obsahu talíře a ceny jsme toto jídlo zhodnotili jako nejlepší.
Talíř s dalším pokrmem představoval steak z …
foto: pribram.cz / Eliška Krásnohorská
Ochutnali jsme i z nabídky dětských jídel, a to oblíbenou klasiku. Smažený řízek s hranolky (129 korun) by velikostí porce nasytil i nenáročného dospělého strávníka. Zdravější možnou variantou je přírodní plátek s bramborovou kaší. Oba druhy masa i příloh vám obsluha ráda zkombinuje. Toto jídlo jsme nestačili vyfotit, neboť ratolest, která s námi do restaurace zamířila, stačila zdevastovat pokrm kečupem.

Když jsme zaplatili a odjeli směrem na Příbram, tak jsme si u Skalky uvědomili, že jsme zapomněli ochutnat dezert. Naše návštěva proto pokračovala o několik dnů později.
Jelikož si u sousedního stolu objednala slečna svíčkovou na smetaně, která vypadala fakt dobře (ta svíčková i ta slečna), rozhodli jsme ochutnat i tento pokrm. Existuje takové jedno pořekadlo: Pokud chceš vypadat jako kuře, jez drůbeží, pokud chceš vypadat jako prase, jez vepřové a jestli chceš vypadat jako statný býk, jez hovězí. Tak jsme šli do toho: Svíčková na smetaně s domácím houskovým knedlíkem (145 korun). Omáčka byla skvěle dochucená a maso bylo správně měkké, knedlíky jako od babičky. Brusinky doplnily pokrmu lahodnou chuť.
Jelikož si u sousedního stolu objednala slečna …
foto: pribram.cz / Eliška Krásnohorská
Projekt Gastro agenta patří k nejčtenějším článkům na pribram.cz. Chcete být partnerem rubriky? Ozvěte se na tel. číslo 604 566 555. (platí pouze pro partnery, kteří nepodnikají v gastronomii).
Při minulé recenzi Středověkého hostince U Pletánků jsme ochutnali čokoládový fondant, který byl fakt výborný a za lidovou cenu (69 korun). Jelikož restaurace U tří statkářů měla tento dezert v nabídce, volba byla jasná: čokoládový fondant (124 korun). Cena byla mnohem vyšší, chuťově byl pokrm srovnatelný s tím původním U Pletánků.
Při minulé recenzi Středověkého hostince U …
foto: pribram.cz / Eliška Krásnohorská
Nabídka z hlavního jídelního lístku cenově odpovídá restauracím na vyšší úrovni. Za své peníze U tří statkářů ale dostanete kvalitní pokrm. Mimo to si můžete vybrat z denního či víkendového menu, kde jsou ceny nižší.
Obsluha působí profesionálním dojmem a často se ujišťuje, zda je host s jednotlivými chody spokojený. Ihned po příchodu nám byl nabídnut jídelní lístek. Čekací doba na objednávku i její zpracování byla i přes větší množství hostů v normě. Nezdržíte se ani dlouhým čekáním na účet. Toalety čisté a je vidět, že zde dbají na pořádek. Při venkovním usazení ovšem musíte při platbě kartou s obsluhou dovnitř kvůli špatnému dosahu terminálu. Hodnotíme známkou 8/10.

Fotogalerie

Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů () Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (1) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (2) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (3) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (4) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (5) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (6) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (7) Gastro agent hodnotí: Restaurace U tří statkářů (8)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Martin Novotný, Eliška Krásnohorská, Veronika Vitásková, Jakub Pečenka








Související


Další články

Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Požár vznikl v blízkosti Vesteckého mostu u obce Obory. Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle V OBI poradí při výběru květin, se substrátem zdarma je i osadí do přinesených nebo … Komerční sdělení Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Webový portál bude sloužit silničářům i veřejnosti. Stát bude téměř 60 milionů … O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem Provoz víkendového vlakového spojení potrvá od 27. dubna do 29. září. V Březnici bude … Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,47 Kč, naftu pak za 39,19 … Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Ve středu 1. května se na třináctikilometrovou trať do Dvořákova památníku vydáte z … U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč Zařízení cestářům poskytují cenná data a umožňují jim vyjíždět na silnice dříve, než … Švenda: Středočeská TOP 09 stojí za Langšádlovou a nevidí důvod k její demisi Švenda: Středočeská TOP 09 stojí za Langšádlovou a nevidí důvod k její demisi Ve vládě po dvou a půl letech končí ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena … Začíná Dvořákův festival, uvede díla českých i světových autorů od baroka po současnost Začíná Dvořákův festival, uvede díla českých i světových autorů od baroka po současnost Návštěvníky čeká 16 koncertů včetně benefičního koncertu pro vilu Rusalku s mimořádným …
Novou přírodní památkou v Brdech je podmáčená louka s masožravými rostlinami Novou přírodní památkou v Brdech je podmáčená louka s masožravými rostlinami Svažitá a silně podmáčená louka o rozloze 2,6 hektaru pojmenovaná Licitanta leží u …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies