27. 6. svátek má Ladislav

Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl

20. května 2022   (11:28)
Dalších 8 fotografií v galeriiGastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
foto: pribram.cz/Martin Novotný

Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.


Restaurace Hotelu Kratochvíl v Jincích má kapacitu 28 míst. Je situována u hlavní silnice a v blízkosti vlakové zastávky. Samotné zařízení nabízí dostatečné parkoviště, v letních měsících je k dispozici venkovní zahrádka. Ta je tedy bez obsluhy, ale těch pár kroků k pivnímu baru zvládne téměř každý.

Po příchodu do interiéru vás ovane vesnický duch, nostalgicky mohou vést vzpomínky na devadesátá léta. Dá se říci, že zde zaspal čas. Na stolech ubrusy, které pamatují sametovou revoluci, stoly a židle byly ještě starší. Výmalba hráškově zelená a obložení zdí dřevěné. Sociální zařízení staré, neudržované a špinavé. Kdyby záchody navštívil bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, nařídil by zde návštěvníkům hygienické rukavice a kvůli zápachu roušky.
Po příchodu do interiéru vás ovane vesnický …
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Na jídelním lístku najdete pokrmy, které korespondují s nabídkou restaurací za doby komunismu. Klasická „sekačka“, gulášek, řízek, „smažák“, utopenci, klobáska nebo historicky známé trio: maso, šunka a sýr.
Jako první jsme ochutnali vývar s kuřecím masem a těstovinami (25 korun). Znáte hru kámen, nůžky, papír? Tak přesně ta rozhodla, kdo polévku ochutná. Pokrm byl mastný, nedochucený a netvářil se, že byl čerstvý. V polévce dominovala zelenina a těstoviny, po podrobnějším průzkumu bylo objeveno i malé množství masa.
Jako první jsme ochutnali vývar s kuřecím …
foto: pribram.cz/Martin Novotný

Prvním hlavním chodem byl hovězí guláš, houskový knedlík (88 korun). Toto jídlo bylo dobré. Knedlíky pravděpodobně kupované, ale čerstvé, maso měkké. Samotná omáčka by zasloužila dochutit, ale neurazila.
Prvním hlavním chodem byl hovězí guláš, …
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Dále jsme ochutnali vepřový plátek s anglickou slaninou, sýrem, hranolky a oblohou (114 korun). Lidová cena, ale v obchodě asi došla slanina. Jak říká Jiří Babica – když nemáš slaninu, dej tam šunku. Maso bylo dobře dochucené, ale „vysušené“, rozteklý plátkový sýr navrch dominoval. Hranolky by mohl konzumovat i ten, který má problémy s chrupem. Byly z větší části rozmáčené ve výpeku. Zeleninová obloha neurazila.
Dále jsme ochutnali vepřový plátek s anglickou …
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Posledním ochutnaným jídlem byl kuřecí plátek se šunkou, sýrem, hranolky a oblohou (117 korun). Maso opět „vysušené“, ke vzkříšení by mu nepomohla ani vodní lázeň. Ostatní hodnocení koresponduje s výše uvedeným.
Posledním ochutnaným jídlem byl kuřecí plátek …
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Dezert jsme v této restauraci nemohli ochutnat, protože žádný nenabízela. Na dotaz nám číšník odpověděl, že může nabídnout pouze tatranku nebo brambůrky.
V restauraci Hotelu Kratochvíl nemůžete čekat nějaké gastronomické perly a nové nepoznané chutě. Naleznete zde jídla, která znáte z dob minulých, ale bohužel nechutnají tak, jak by měla. Prostředí restaurace je zastaralé a sociální zařízení neudržované. Samotné zařízení by si zasloužilo rekonstrukci a kvalitnější gastronomii, přítelkyni na romantickou večeři sem asi nikdo brát nebude. Na druhou stranu by posezení u piva nemuselo být až tak špatné. Hodnotíme známkou 2/10.

Fotogalerie

Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl () Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (1) Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (2) Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (3) Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (4) Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (5) Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (6) Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl (7)

foto: pribram.cz/Martin Novotný

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Martin Novotný
Eliška Krásnohorská
Veronika Vitásková
Jakub Pečenka








Související


Další články

Meteorologové: Vedro na Příbramsku dnes doprovodí velmi silné bouře a krupobití Meteorologové: Vedro na Příbramsku dnes doprovodí velmi silné bouře a krupobití Výstraha je v platnosti od dnešních 20:00 do úterních 6:00. Výroční zpráva o činnosti města Příbram za rok 2021 Výroční zpráva o činnosti města Příbram za rok 2021 V ucelené podobě zpráva přináší informace nejen o hospodaření města, ale i o … TOP 09, STAN, SOS Příbram, HLAS a nezávislí spojují síly pro příbramské volby TOP 09, STAN, SOS Příbram, HLAS a nezávislí spojují síly pro příbramské volby Letošní volby do obecních zastupitelstev se uskuteční v pátek 23. září a sobotu 24. … Závěr školního roku doprovodí horko a bouřky, na víkend se ochladí Závěr školního roku doprovodí horko a bouřky, na víkend se ochladí Meteorologové v týdnu očekávají bouřky, někde silné, doprovázené přívalovým deštěm, … Šance pro Příbram představuje svůj tým, vize a hlavní témata pro volby Šance pro Příbram představuje svůj tým, vize a hlavní témata pro volby Letošní volby do obecních zastupitelstev se uskuteční v pátek 23. září a sobotu 24. … Sekání trávy v Příbrami má svůj prázdninový harmonogram, některé lokality zůstanou zarostlé Sekání trávy v Příbrami má svůj prázdninový harmonogram, některé lokality zůstanou zarostlé Druhé sekání zelených veřejných prostranství začne v pondělí 27. června. Plánování … Zfetovaná řidička havarovala do plotu a ujela. Jízdu ukončila v poli Zfetovaná řidička havarovala do plotu a ujela. Jízdu ukončila v poli Kvůli špatnému psychickému stavu putovala v doprovodu policejní hlídky do příbramské … Co byste měli vědět o slunění a jak se orientovat mezi opalovacími krémy Co byste měli vědět o slunění a jak se orientovat mezi opalovacími krémy Pokud se rozhodnete pro opalování či pro delší pobyt na slunci z jakéhokoliv jiného … Teploty v pondělí odpoledne překročí 31 stupňů Teploty v pondělí odpoledne překročí 31 stupňů Meteorologové zdůrazňují, aby lidé nenechávali děti a zvířata na přímém slunci, …
Příbram se dohodla se Spartakem. Začíná nová éra spolupráce Příbram se dohodla se Spartakem. Začíná nová éra spolupráce Zastupitelé schválili veškeré majetkové a právní vyrovnání mezi oběma stranami.
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
2014 - 2022 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies