Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
20. května 2022 (11:28)
Dalších 8 fotografií v galerii
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Cílem projektu není v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit kuchařské umění.
Restaurace Hotelu Kratochvíl v Jincích má kapacitu 28 míst. Je situována u hlavní silnice a v blízkosti vlakové zastávky. Samotné zařízení nabízí dostatečné parkoviště, v letních měsících je k dispozici venkovní zahrádka. Ta je tedy bez obsluhy, ale těch pár kroků k pivnímu baru zvládne téměř každý.
Po příchodu do interiéru vás ovane vesnický duch, nostalgicky mohou vést vzpomínky na devadesátá léta. Dá se říci, že zde zaspal čas. Na stolech ubrusy, které pamatují sametovou revoluci, stoly a židle byly ještě starší. Výmalba hráškově zelená a obložení zdí dřevěné. Sociální zařízení staré, neudržované a špinavé. Kdyby záchody navštívil bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, nařídil by zde návštěvníkům hygienické rukavice a kvůli zápachu roušky.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Na jídelním lístku najdete pokrmy, které korespondují s nabídkou restaurací za doby komunismu. Klasická „sekačka“, gulášek, řízek, „smažák“, utopenci, klobáska nebo historicky známé trio: maso, šunka a sýr.
Jako první jsme ochutnali vývar s kuřecím masem a těstovinami (25 korun). Znáte hru kámen, nůžky, papír? Tak přesně ta rozhodla, kdo polévku ochutná. Pokrm byl mastný, nedochucený a netvářil se, že byl čerstvý. V polévce dominovala zelenina a těstoviny, po podrobnějším průzkumu bylo objeveno i malé množství masa.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Prvním hlavním chodem byl hovězí guláš, houskový knedlík (88 korun). Toto jídlo bylo dobré. Knedlíky pravděpodobně kupované, ale čerstvé, maso měkké. Samotná omáčka by zasloužila dochutit, ale neurazila.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Dále jsme ochutnali vepřový plátek s anglickou slaninou, sýrem, hranolky a oblohou (114 korun). Lidová cena, ale v obchodě asi došla slanina. Jak říká Jiří Babica – když nemáš slaninu, dej tam šunku. Maso bylo dobře dochucené, ale „vysušené“, rozteklý plátkový sýr navrch dominoval. Hranolky by mohl konzumovat i ten, který má problémy s chrupem. Byly z větší části rozmáčené ve výpeku. Zeleninová obloha neurazila.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Posledním ochutnaným jídlem byl kuřecí plátek se šunkou, sýrem, hranolky a oblohou (117 korun). Maso opět „vysušené“, ke vzkříšení by mu nepomohla ani vodní lázeň. Ostatní hodnocení koresponduje s výše uvedeným.
foto: pribram.cz/Martin Novotný
Dezert jsme v této restauraci nemohli ochutnat, protože žádný nenabízela. Na dotaz nám číšník odpověděl, že může nabídnout pouze tatranku nebo brambůrky.
V restauraci Hotelu Kratochvíl nemůžete čekat nějaké gastronomické perly a nové nepoznané chutě. Naleznete zde jídla, která znáte z dob minulých, ale bohužel nechutnají tak, jak by měla. Prostředí restaurace je zastaralé a sociální zařízení neudržované. Samotné zařízení by si zasloužilo rekonstrukci a kvalitnější gastronomii, přítelkyni na romantickou večeři sem asi nikdo brát nebude. Na druhou stranu by posezení u piva nemuselo být až tak špatné. Hodnotíme známkou 2/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Martin Novotný
Eliška Krásnohorská
Veronika Vitásková
Jakub Pečenka
Eliška Krásnohorská
Veronika Vitásková
Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Maják
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína