Hygienici našli v hotelové restauraci Florián prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
25. května 2022 (12:58)
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Florián v Sedlčanech. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 30 porcí hotových pokrmů v rámci poledního menu, dále jsou zde pak minutkové pokrmy a zeleninové saláty na objednávku a studené pokrmy.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v prostoru kuchyně, v chladicím zařízení umístěném ve skladu potravin a v přepravce umístěné na pracovním stole v přípravně zeleniny byly uchovávány balené potraviny s prošlým datem použitelnosti. „Jednalo se o šest kilo vepřové pečeně bez kosti, 14 ks houskových knedlíků a 9 balení meruňkových knedlíků,“ uvedli dnes hygienici s tím, že provozovateli nařídili prošlé potraviny okamžitě zlikvidovat.
V době kontroly bylo zcela nevhodně prováděno rozmrazování masa. „Polotovary vlastní výroby uchovávané v mrazicím zařízení (hamburgery, kuřecí prsa a flank steaky, vepřová játra, vyloupané slávky) a v chladicím zařízení (strouhaný sýr) nebyly označeny datem výroby a datem spotřeby, z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny,“ uvedli hygienici.
Některé teplé hotové pokrmy byly v době výdeje nevhodně uchovávány při teplotách, které by mohly vést k ohrožení zdraví. „S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih. Dne 28. 4. 2022 nám byl zaslán doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin odbornou firmou,“ dodali.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
•Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Další články
Vysokochlumecké peklo znovu ožije. Mikulášská tradice přiláká děti i dospělé
Tradiční akce Vysokochlumecké peklo se po roce opět vrací. V pátek 5. prosince od 16 …
Nemocnice Hořovice získala titul Nejlepší porodnice Středočeského kraje
Nemocnice Hořovice slaví významný úspěch v prestižní volbě Porodnice roku portálu …
Město Příbram schválilo rozpočet na rok 2026, velké investice mají zelenou
Na posledním letošním zasedání zastupitelstva města Příbram zastupitelé schválili …
Politika
Nové dálnice v roce 2026: ŘSD otevře desítky kilometrů. Příbram na svůj obchvat zatím čeká
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje v roce 2026 zprovoznit téměř 40 kilometrů …
Adventní čas v Rožmitále nabízí bazárek, koncerty i mikulášskou nadílku
Rožmitál pod Třemšínem se v prosinci rozezní vánoční atmosférou. Město a místní …
Z druhé strany lavičky: Bedna není volnočasovka. Je to záchytný bod
Druhý díl ze série reportáží o nízkoprahových službách, terénní pomoci a životě bez …
Zimní Srdíčkové dny zaplaví Příbram. Usměvavá srdíčka pomohou nemocným dětem
Jen týden po skončení sbírky Srdce dětem se dobrovolníci znovu vydávají do ulic. …
Sledujte s námi online zasedání zastupitelstva, na programu bude pyrotechnika nebo změna územního plánu v lokalitě Fantova louka
Ve středu 3. prosince od 16:00 hodin se v jednacím sále na náměstí T. G. Masaryka (čp. …
ON-LINE PŘENOS
Vandalismus v Příbrami: Zničené i ukradené adventní dekorace, světelný beránek za 40 tisíc je pryč
Advent sotva začal a už se ptáme: zůstane nám vůbec něco z vánoční výzdoby do Vánoc? V …
FOTOGALERIE
Nehoda osobáku a nákladního vozu komplikují dopravu v křižovatce s Dobříšskou ulicí
V křižovatce silnic III/11417 a I/18 v Dobříšské ulici v Příbrami se stala ve středu …





