Hygienici našli v hotelové restauraci Florián prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
25. května 2022 (12:58)
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Florián v Sedlčanech. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 30 porcí hotových pokrmů v rámci poledního menu, dále jsou zde pak minutkové pokrmy a zeleninové saláty na objednávku a studené pokrmy.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v prostoru kuchyně, v chladicím zařízení umístěném ve skladu potravin a v přepravce umístěné na pracovním stole v přípravně zeleniny byly uchovávány balené potraviny s prošlým datem použitelnosti. „Jednalo se o šest kilo vepřové pečeně bez kosti, 14 ks houskových knedlíků a 9 balení meruňkových knedlíků,“ uvedli dnes hygienici s tím, že provozovateli nařídili prošlé potraviny okamžitě zlikvidovat.
V době kontroly bylo zcela nevhodně prováděno rozmrazování masa. „Polotovary vlastní výroby uchovávané v mrazicím zařízení (hamburgery, kuřecí prsa a flank steaky, vepřová játra, vyloupané slávky) a v chladicím zařízení (strouhaný sýr) nebyly označeny datem výroby a datem spotřeby, z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny,“ uvedli hygienici.
Některé teplé hotové pokrmy byly v době výdeje nevhodně uchovávány při teplotách, které by mohly vést k ohrožení zdraví. „S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih. Dne 28. 4. 2022 nám byl zaslán doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin odbornou firmou,“ dodali.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
•Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Další články
Gastro agent: Slunovrat
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food
Nákladní vůz sjel do svodidel a uvízl na krajnici
V pondělí v 10:40 havaroval nákladní vůz na silnici mezi Narysovem a Vysokou u …
FOTO
Fantova louka jako test radnice. Lednová Rada města rozhodne o stavební uzávěře
Fantova louka patří už delší dobu k nejdiskutovanějším tématům v Příbrami. Rozhodnutí …
V dobříšské školy byl nahlášen bombový útok. Policie objekt prověřila s negativním výsledkem
V pondělí ráno byla za asistence policie evakuována budova 2. Základní školy Dobříš. …
AKTUALIZOVÁNO
Vánoční charitativní jarmark Doosan Bobcat v Dobříši: Třetí ročník podpořil místní neziskové organizace i školy
Dobříšský kampus Doosan Bobcat EMEA už potřetí ožil sváteční atmosférou i dobrými …
Černé skládky v Příbrami: proč město platí navíc, když máme sběrný dvůr zdarma
Odložené matrace u kontejnerů, hromady odpadu v přírodě. Černé skládky nejsou jen …
FOTOGALERIE
V Mixově ulici se čelně střetly dva osobáky
Tenhle víkend se stala řada nehod v regionu. Mezi jinými i ta následující v Mixově …
Řidiči pozor! Semafory v křižovatce u Asie jsou stále mimo provoz
Dopravní nehoda před pár dny vyřadila z provozu semafory v křizovatce ulic Žežická, …
Petr Brandl: Podobizna horního úředníka po třech stoletích dostává jméno Johann Franz Lauer
Po třech stoletích pravděpodobně známe jméno muže z Brandlova obrazu Podobizna horního …
Prodejci vánočních kaprů mají nejvyšší čas nahlásit prodejní místa
Státní veterinární správa (SVS) připomíná prodejcům vánočních kaprů jejich povinnost …





