Hygienici našli v hotelové restauraci Florián prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
25. května 2022 (12:58)
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Florián v Sedlčanech. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 30 porcí hotových pokrmů v rámci poledního menu, dále jsou zde pak minutkové pokrmy a zeleninové saláty na objednávku a studené pokrmy.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v prostoru kuchyně, v chladicím zařízení umístěném ve skladu potravin a v přepravce umístěné na pracovním stole v přípravně zeleniny byly uchovávány balené potraviny s prošlým datem použitelnosti. „Jednalo se o šest kilo vepřové pečeně bez kosti, 14 ks houskových knedlíků a 9 balení meruňkových knedlíků,“ uvedli dnes hygienici s tím, že provozovateli nařídili prošlé potraviny okamžitě zlikvidovat.
V době kontroly bylo zcela nevhodně prováděno rozmrazování masa. „Polotovary vlastní výroby uchovávané v mrazicím zařízení (hamburgery, kuřecí prsa a flank steaky, vepřová játra, vyloupané slávky) a v chladicím zařízení (strouhaný sýr) nebyly označeny datem výroby a datem spotřeby, z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny,“ uvedli hygienici.
Některé teplé hotové pokrmy byly v době výdeje nevhodně uchovávány při teplotách, které by mohly vést k ohrožení zdraví. „S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih. Dne 28. 4. 2022 nám byl zaslán doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin odbornou firmou,“ dodali.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
•Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Další články
Vánoce v příbramském divadle: příběh, do kterého vstoupili malí i velcí
Příbramské divadlo se několikrát do roka otevírá dětem – na Velikonoce, při akcích …
FOTOGALERIE
Chodci v ohrožení: Stačí chvilka nepozornosti a následky mohou být fatální
Policie se v těchto dnech zaměřuje na bezpečnost zranitelných účastníků silničního …
Sníh do Vánoc? Meteorologové krotí očekávání
Vyhlídky na Vánoce na sněhu jsou podle předpovědních modelů zatím velmi slabé, a to …
Zlaté oblouky zamířily do stříbrné Příbrami. McDonald’s doplňuje fastfoodovou mapu regionu
Příbram se dočkala otevření první restaurace McDonald’s v okrese. Nový podnik v …
Policie pátrá po muži z Berounska, u Orlické přehrady vlastní karavan
Policisté vyhlásili pátrání po 48letém Martinu Tůmovi z obce Měňany na Berounsku. Ten …
Na projekty ochrany přírody dá kraj osm a půl milionu korun
Středočeský kraj i v nadcházejícím roce podpoří projekty environmentální výchovy, …
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji výrazně přibylo
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji za uplynulý týden výrazně …
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu klesla. V Příbrami zůstává nad republikovým průměrem
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu mírně klesla na 3,8 %, situace v …
Gastro agent: Slunovrat
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food
Nákladní vůz sjel do svodidel a uvízl na krajnici
V pondělí v 10:40 havaroval nákladní vůz na silnici mezi Narysovem a Vysokou u …
FOTO





