Hygienici našli v hotelové restauraci Florián prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
25. května 2022 (12:58)
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Florián v Sedlčanech. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 30 porcí hotových pokrmů v rámci poledního menu, dále jsou zde pak minutkové pokrmy a zeleninové saláty na objednávku a studené pokrmy.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v prostoru kuchyně, v chladicím zařízení umístěném ve skladu potravin a v přepravce umístěné na pracovním stole v přípravně zeleniny byly uchovávány balené potraviny s prošlým datem použitelnosti. „Jednalo se o šest kilo vepřové pečeně bez kosti, 14 ks houskových knedlíků a 9 balení meruňkových knedlíků,“ uvedli dnes hygienici s tím, že provozovateli nařídili prošlé potraviny okamžitě zlikvidovat.
V době kontroly bylo zcela nevhodně prováděno rozmrazování masa. „Polotovary vlastní výroby uchovávané v mrazicím zařízení (hamburgery, kuřecí prsa a flank steaky, vepřová játra, vyloupané slávky) a v chladicím zařízení (strouhaný sýr) nebyly označeny datem výroby a datem spotřeby, z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny,“ uvedli hygienici.
Některé teplé hotové pokrmy byly v době výdeje nevhodně uchovávány při teplotách, které by mohly vést k ohrožení zdraví. „S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih. Dne 28. 4. 2022 nám byl zaslán doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin odbornou firmou,“ dodali.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
•Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Další články
V Žežické ulici porazil osobák ženu
Ve čtvrtek 11. prosince večer se stala nehoda v Žežické ulici v Příbrami.
O víkendu bude kouzelná vánoční atmosféra ve Skanzenu Vysoký Chlumec
Adventní víkend 13. a 14. prosince promění Skanzen Vysoký Chlumec v místo plné …
Model města u Nového rybníku: nápad nebo drahý luxus?
U Nového rybníku (Nováku) přibyl nový výtvarný prvek „Příbram jako na dlani“. Model …
ANKETA
Výstava vánočních stromků s jedinečnými příběhy láká do Březnice
V Březnici letos ožijí Vánoce od 13. prosince opravdu naplno. Galerie Ludvíka Kuby …
Nevíte co pod stromeček? Zkuste obdarovat a potěšit investičními šperky s drahými kameny od společnosti ATT v Příbrami
Za tisíce let zlato, stříbro, šperky a drahé kameny ani jednou neselhalo. Nikdy …
Komerční sdělení
Příbram v roce 2026: voda mírně zdraží, ostatní služby beze změn
Od ledna 2026 si Příbramští za vodu připlatí necelé tři koruny. Zvýšení je mírné, pod …
Nepřehlédněte
/ROZHOVOR/ Jaromír 99 + Jaroslav Rudiš vystoupí v Junior klubu již tuto sobotu, zbývají poslední lístky
Do příbramského Junior klubu zavítá na své vánoční turné známý hudebník a ilustrátor …
PR
Co je vlastně advent? Čas očekávání, tajemství a lidových tradic
Advent je spojen s očekáváním narození Ježíše Krista i řadou starobylých lidových …
Naháňka v Brdech: Plešivec bude v pátek pro veřejnost uzavřen
V pátek 12. prosince od 8 hodin ráno proběhne v revíru Plešivec společný lov – naháňka …
Nepřehlédněte
Chřipky, virózy a respirační onemocnění jsou na vzestupu v celém regionu
Spousty dětí, ale i dospělých trpí v současné době nachlazeními, virózami, ale i …





