Hygienici našli v hotelové restauraci Florián prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
25. května 2022 (12:58)
Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části Hotelu Florián v Sedlčanech. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 30 porcí hotových pokrmů v rámci poledního menu, dále jsou zde pak minutkové pokrmy a zeleninové saláty na objednávku a studené pokrmy.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v prostoru kuchyně, v chladicím zařízení umístěném ve skladu potravin a v přepravce umístěné na pracovním stole v přípravně zeleniny byly uchovávány balené potraviny s prošlým datem použitelnosti. „Jednalo se o šest kilo vepřové pečeně bez kosti, 14 ks houskových knedlíků a 9 balení meruňkových knedlíků,“ uvedli dnes hygienici s tím, že provozovateli nařídili prošlé potraviny okamžitě zlikvidovat.
V době kontroly bylo zcela nevhodně prováděno rozmrazování masa. „Polotovary vlastní výroby uchovávané v mrazicím zařízení (hamburgery, kuřecí prsa a flank steaky, vepřová játra, vyloupané slávky) a v chladicím zařízení (strouhaný sýr) nebyly označeny datem výroby a datem spotřeby, z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny,“ uvedli hygienici.
Některé teplé hotové pokrmy byly v době výdeje nevhodně uchovávány při teplotách, které by mohly vést k ohrožení zdraví. „S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih. Dne 28. 4. 2022 nám byl zaslán doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin odbornou firmou,“ dodali.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka
Související
•Gastro agent hodnotí: Středověký hostinec U Pletánků
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu Kratochvíl
•Hygienici si v příbramské kavárně kvůli nepořádku zákusek asi nedali
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
Další články
Legenda o svatém Martinovi ožije na Dobříši! Přijďte na pohádku a dílnu pro děti
V neděli 2. listopadu ožije Kulturní dům Dobříš na Mírovém náměstí pohádkou, hudbou i …
Den otevřených dveří na oddělení jednodenní péče: přijďte se podívat, jak funguje moderní medicína
Oblastní nemocnice Příbram zve všechny zájemce na Den otevřených dveří oddělení …
Skanzen Vysoký Chlumec připomene, jak se dříve vzpomínalo na zesnulé
V neděli 2. listopadu ožije Skanzen Vysoký Chlumec zvláštní atmosférou svátku Památky …
Zimní pneumatiky: kdy jsou povinné a kde přezout v Příbrami
S listopadem přichází každoroční otázka: kdy je nutné vyměnit letní pneumatiky za …
Fixpointy na injekční odpad mají sloužit i veřejnosti. Příbram hledá vhodnější umístění
Jeden z boxů, kam lze odkládat také inzulinová aplikační pera, je umístěn v blízkosti …
Lišky, voňavé poklady českých lesů
Jestli bude tohle přívětivé počasí ještě chvíli pokračovat, nedivil bych se, když …
FOTO
Světla, pohádky a dobrodružství: Lampiónový průvod Dobříšku slaví 20 let
Rodinné centrum Dobříšek zve všechny generace na tradiční lampiónový průvod v …
Tipy na víkend: Během prvního listopadového víkendu můžete oslavit nejen Dušičky, ale i Halloween a Día de Muertos!
Do Příbrami přichází poprvé mexický svátek Día de Muertos, který oslavuje zemřelé …
Policie chystá na Dušičky kontroly. V tu dobu přibývá krádeží i dopravních nehod
S blížícím se dnem Památky zesnulých se na hřbitovy vydává více lidí, což zvyšuje …
Dušičky v Příbrami: změny v parkování u hřbitova
Památka zesnulých letos připadá na neděli 2. listopadu. V souvislosti s očekávaným …





