Bohutínští rybáři zakládají novou, plesovou tradici
17. listopadu 2024 (17:30)
foto: Bohutínské pstruhobraní, zdroj: ČRS, MO Bohutín
První ples bohutínské organizace Českého rybářského svazu s tombolou živých a uzených ryb se koná v pátek 22. listopadu ve Staročeské hospodě v Obecnici. Rybáři také pokračují ve vzdělávacích aktivitách pro děti, na podzim navštívili jednu z příbramských škol.
Bohutínská organizace Českého rybářského svazu (ČRS) se připravuje na první rybářský ples, který pořádá v pátek 22. listopadu ve Staročeské hospodě v Obecnici. „Pokud se ples vyvede, byli bychom rádi, aby se stal naší každoroční akcí stejně jako Bohutínské pstruhobraní, o které je velký zájem,“ říká předseda místní organizace Bohutín ČRS Lumír Mazánek.
Ples začíná ve 20.00, k tanci a poslechu zahraje kapela Signál. „Lidé se mohou těšit na bohatou tombolu, ve které nebudou chybět jak ryby živé jako kapr, amur, štika, candát, tolstolobik a sumec, tak ryby uzené,“ láká na možný úlovek Lumír Mazánek. Vstupenky jsou v nabídce v předprodeji a k dostání budou i na místě.
Organizace se zaměřuje především na podporu mládeže a představení sportovního rybolovu široké veřejnosti. „Během školního roku navštěvujeme základní a mateřské školy na Příbramsku, kde se snažíme zábavnou formou a pomocí živých či plyšových ryb ukázat jejich život a představit ryby samotné,“ přibližuje předseda. Naposledy se přednášky o anatomii ryb zúčastnili žáci příbramské základní školy ve Školní ulici. Zkušení rybáři jim předvedli rybí kostru, prohlédli si šupiny pod mikroskopem, došlo i na ukázku pitvy ryby prostřednictvím videa a poté i živým preparátem.
Ke vzdělávacím aktivitám pro děti patří rybářské kroužky. V Pičíně se schází jednou za 14 dní, v Bohutíně se kroužek ve stejném režimu a pod vedením nového vedoucího otevře od druhého pololetí školního roku. Nábor nováčků od prvních tříd se uskuteční v prosinci, termín bude zveřejněn na webu a facebooku organizace.
Bohutínští rybáři hospodaří na dvou hektarech pronajatých rybníků, městu Mníšek pod Brdy a Křížovnickým statkům se starají o 17 hektarů vodních ploch. Členové rovněž aktivně pomáhají dobříšským rybářům, konkrétně spolupracují s rybniční správou Colloredo-Mansfeld. „Aktuální výlovy jsou již všechny za námi a nyní se připravujeme na vánoční prodej kaprů, který letos uspořádáme také poprvé. Bude probíhat v areálu dolu Řimbaba ve Vysoké Peci v Bohutíně u kanceláře naší organizace,“ dodává Lumír Mazánek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Magdalena Rezková
Další články
Gel místo skalpelu. Nová naděje pro bolavé klouby
Zapomeňte na titanové implantáty, bolestivé rekonvalescence a doživotní medikaci. …
Nová éra pod Svatou Horou: moderně – nadčasově vybavená základka pro dnešní děti
Základní škola pod Svatou Horou slavnostně představila nově zrekonstruované prostory, …
FOTOGALERIE
Bobcat uspořádal první „Kariérní den“ pro žáky z Dobříše
Společnost Doosan Bobcat v listopadu poprvé otevřela dveře svého dobříšského kampusu …
Mezinárodní den boje proti násilí na ženách
Každoročně 25. listopadu připadá Mezinárodní den boje proti násilí na ženách. Jeho …
Strom přání v Knihovně Jana Drdy plní sny dětem z dětských domovů
Předvánoční čas se vyznačuje kromě sváteční nálady a těšení se na společné svátky také …
Poplatek za parkování u supermarketů? V Příbrami zatím ne
Některé prodejny Lidl a Ikea zavedly od listopadu 2025 nová pravidla pro parkování. …
Nemocné děti dostaly Kiwanis panenky. „Dám si ji do postele,“ sdělila malá pacientka
Dětské oddělení Oblastní nemocnice Příbram opět ožilo radostí a smíchem. Členové …
Macíka láká dakarský hattrick, podpisy a vzkazy fanoušků mu dodávají energii
Obhájce prvenství mezi piloty kamionů Martina Macíka láká vítězný hattrick na Rallye …
Arboristé ošetřili dubovou alej u Dolejšího Padrťského rybníka
Jistě si mnozí návštěvnící Brd mohli povšimnout techniky a ruchu v aleji u Dolejšího …
FOTO
Gastro agent: Asia Bistro v Pražské ulici
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTO




