4. 11. svátek má Karel




Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby

22. dubna 2023   (13:00)
Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
foto: KHS Středočeského kraje

Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace.


Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků v restauraci Zastávka ve Voznici. Podle hygieniků jsou nabízeny 2 druhy předkrmů, 2 druhy polévky, 3 druhy tortill, 6 druhů burgerů; dále 2 teplé hotové pokrmy, 4 pokrmy minutkového charakteru, a dezerty. V rámci denní nabídky je připravována jedna polévka a jeden druh hotového jídla. Denně je v zařízení připravováno cca 100 porcí pokrmů. Při jednorázových akcích jsou poskytovány i cateringové služby.

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že zejména v kuchyni (v úseku tepelné úpravy pokrmů) není prováděn řádný a pravidelný úklid. Povrch podlahy, stěn, technologického vybavení (sporáky, chladicí a mrazicí zařízení, dřezy) a také pracovních a úložných ploch byly znečištěny mastnotou a organickými zbytky potravin. V kuchyni se na několika místech olupovala malba (kusy olupující se omítky visely od stropu), místy byly poškozené omyvatelné povrchy stěny (obklad popraskaný, místy vytlučený).
Na podlaze v prostoru kuchyně, v úseku mytí provozního nádobí, byl položen perforovaný pytel s neočištěnými bramborami (cca 10 kg) a pytel neočištěné cibule. Neočištěná mrkev (v nezakryté nádobě) byla uložena na polici pod pracovním stolem v úseku kompletace pokrmů. Prostor hrubé přípravny zeleniny a brambor se skladem nebyl v době kontroly využíván. Tyto prostory byly kontrolovanou osobou pronajaty blíže neurčené osobě. Výlevka v úklidové místnosti byla silně znečištěna souvislým černým povlakem.
Na podlaze v prostoru kuchyně, v úseku mytí …
foto: KHS Středočeského kraje
Na pracovním stole v kuchyni byly v nezakrytých nádobách při teplotě prostředí uloženy rozpracované pokrmy (vařené těstoviny a brambory), které byly určeny k výdeji spotřebitelům. Vpichovým teploměrem hygienici naměřili teplotu vařených brambor +30°C. Jedná se o teplotu, která může podporovat růst patogenních mikroorganismů, které by mohly vést až k ohrožení zdraví konzumentů.

Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, připravované v provozovně, nebyly řádně značeny datem výroby a spotřeby a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. V pultovém mrazicím zařízení, umístěném v kuchyni, bylo uchováváno kuřecí maso (cca 2 kg) určené pro výrobu pokrmů, s prošlým datem spotřeby. Dále bylo v mrazicím zařízení skladováno vepřové maso v rozporu s podmínkami skladování stanovenými výrobcem (cca 6,5 kg vepřové panenské svíčkové).
Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, …
foto: KHS Středočeského kraje/Znečištěná podlaha výčepu
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace. Provozovatel projevil součinnost a ihned po kontrole zahájil důkladný úklid. S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě uložen finanční postih. Realizaci dohodnutých nápravných opatření si pracovníci KHS ověřili následnou kontrolou.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz/KHS
autor: Tomáš Pečenka








Související


Další články

Reprezentace žen vyráží do Švédska. V sestavě nechybí ani Příbramačka Karolína Kosinová Reprezentace žen vyráží do Švédska. V sestavě nechybí ani Příbramačka Karolína Kosinová Všech osm hokejistek, které se v příští sezoně představí v elitní zámořské soutěži … Dálniční most u Staré Hutě je znovu v provozu. ŘSD dokončilo rekonstrukci za více než 100 milionů Dálniční most u Staré Hutě je znovu v provozu. ŘSD dokončilo rekonstrukci za více než 100 milionů Ředitelství silnic a dálnic uvedlo do provozu zrekonstruovaný most na 28. kilometru … Letošní říjen byl druhý nejstudenější za posledních deset let Letošní říjen byl druhý nejstudenější za posledních deset let Máme tady typické listopadové počasí, ale připomeňme si, jaký byl ten předchozí měsíc. … Na Příbramsku se znovu měří rychlost! Policisté vyrazili do terénu Na Příbramsku se znovu měří rychlost! Policisté vyrazili do terénu Na Příbramsku v tomto do 9. listopadu pokračuje další měření rychlosti. Policisté … Brdy očima Běly Komancové: 10 let chráněné krajiny Brdy očima Běly Komancové: 10 let chráněné krajiny Výstava „Brdy zblízka i zdálky“ představuje krásu a rozmanitost CHKO Brdy … „Děti potřebují hlavně lásku a zájem rodičů,“ říká nová primářka dětského oddělení „Děti potřebují hlavně lásku a zájem rodičů,“ říká nová primářka dětského oddělení Primářka Smíšková nahradila v pozici primáře Pavla Marčeka, který i nadále zůstává … ROZHOVOR Předplatné Divadla A. Dvořáka Příbram na rok 2026: Ten nejkrásnější dárek pod stromeček Předplatné Divadla A. Dvořáka Příbram na rok 2026: Ten nejkrásnější dárek pod stromeček Právě se začal prodávat jeden z nejhezčích dárků, které můžete najít pod vánočním … Dobrovolníci sázeli jedle v srdci Brd. Do suťového lesa se vrací původní stromy Dobrovolníci sázeli jedle v srdci Brd. Do suťového lesa se vrací původní stromy V sobotu se do brdských lesů na západním svahu Třemšína vydala skupina dobrovolníků z … FOTO Nový kongresový, konferenční i třeba svatební sál se všemi službami v centru Příbrami Nový kongresový, konferenční i třeba svatební sál se všemi službami v centru Příbrami Sál je vybaven ozvučením, dataprojektorem, plátnem, osvětlením, mixážním pultem, … Komerční sdělení
Gastro agent: Jídelna U Řezníka Gastro agent: Jídelna U Řezníka Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme … FOTO
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies