Češi si během krize zvykli na rozvoz hotových jídel. Zájem stoupl i na Příbramsku
22. července 2020 (14:45)
foto: pribram.cz
Situace během koronavirové krize sice zavřela dveře restaurací, otevřela ale nové možnosti, které mohou restauratéři do budoucna pro svůj byznys využít. Díky zájmu o dovážku jídel a přílivu nových zákazníků rozšiřují některé příbramské podniky nabídku služeb a menu. Na český trh také nově vstupují tzv. cloudové kuchyně.
Mnoho restaurací v Příbrami začalo během pandemie a nuceného zavření svých provozoven nabízet rozvoz jídel až domů. „V průběhu koronavirové krize zájem o naše služby vzrostl, a to jak ze strany dlouhodobých zákazníků, tak u lidí, kteří do té doby rozvoz jídla ještě nevyzkoušeli. Tento trend se týkal i Příbramska, kde jsme zaznamenali nárůst zájmu o cirka 20 procent oproti době před krizí,“ řekl Břetislav Stromko, ředitel marketingu rozvážkové služby Dáme jídlo. Zvýšený byl během krize i zájem restaurací o zapojení do platformy Dáme jídlo a znamenal příliv nových partnerů rovněž z Příbramska.
To, že obliba objednávání jídel domů či do práce trvá, potvrzuje Dagmar Dvorská z příbramského Bistra na Drkolnově: „Lidé si stále o něco více objednávají jídla s dovážkou. Zájem stoupl tak o 15 procent.“ Bistro zareagovalo na zvýšenou poptávku prodloužením času pro objednání do 12.00.
„Rozvážka jídel funguje, i když momentálně mnohem méně. Důvodem je teplé počasí, kdy lidé tolik nejí, a tržby se tedy pohybují hodně rozdílně,“ popsal aktuální situaci Lukáš Hájek z pizzerie na Březových Horách. Podnik do budoucna chystá rozšíření svého menu, které již zahrnuje bezlepkovou variantu pizzy včetně uzenin, také o bezlepkové těstoviny.
Regionálně zaměřené aktivity hodlá do budoucna podporovat rovněž služba Dáme jídlo. Firma zároveň testuje nový koncept tzv. cloudových kuchyní – prostorů, které si restauratéři mohou kdykoliv pronajmout a kde se jídlo pouze uvaří a poté rozveze zákazníkům. Cloudové kuchyně se prosazují zejména v místech s vysokou poptávkou a rychlým odbytem. Dáme jídlo spouští projekt samostatných gastroprovozů v Praze. V Praze 4 funguje osm těchto virtuálních kuchyní, další prostor v Praze 11 bude otevřen v září.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Magdalena Rezková
Další články
Tradiční členská schůze svazu tělesně postižených v Rožmitále pod Třemšínem opět spojila komunitu
Ve čtvrtek 13. listopadu se ve Společenském centru v Rožmitále pod Třemšínem …
Adam Rada: Mladý fotbalista, který proměnil vesnický fotbal v show
Originální videa, nakažlivý humor a první vyprodaná živá show v rodném Novém Kníně. …
Proč je správné užívání antibiotik důležitější než kdy dřív?
Antibiotická rezistence patří k největším hrozbám moderní medicíny. O tom, proč …
ROZHOVOR
V Příbrami se představí Ivan Mládek a jeho legendární Banjo Band
Ve čtvrtek 27. listopadu od 19:00 ožije Estrádní sál Divadla A. Dvořáka Příbram …
Dobříš má nové stromy díky společné výsadbě dobrovolníků
Dobrovolníci, skauti i zástupci města společně vysadili desítky stromů a keřů ve …
Z druhé strany lavičky: Nízkoprahové denní centrum a Noclehárna
První díl ze série reportáží o nízkoprahových službách, terénní pomoci a životě bez …
Děti mají právo na pocit bezpečí
Světový den prevence týrání a zneužívání dětí připomíná nutnost chránit …
Krajina, která učí i zrcadlí. Nová kniha o středních Čechách vede od starohor k dnešku i k sobě samým
Středočeský kraj ve spolupráci s nakladatelstvím Dokořán představil již dvanáctou …
30+ PARTY v Pekle: Večer, jaký Příbram ještě nezažila
Music Club Peklo slaví třetí narozeniny od otevření klubu a tak zve už tento pátek 21. …
Temala převzala štafetu v náhradní rodinné péči
Dlouholetou činnost kanceláře náhradní rodinné péče při Dětském domově Korkyně na …




