Češi si během krize zvykli na rozvoz hotových jídel. Zájem stoupl i na Příbramsku
22. července 2020 (14:45)
foto: pribram.cz
Situace během koronavirové krize sice zavřela dveře restaurací, otevřela ale nové možnosti, které mohou restauratéři do budoucna pro svůj byznys využít. Díky zájmu o dovážku jídel a přílivu nových zákazníků rozšiřují některé příbramské podniky nabídku služeb a menu. Na český trh také nově vstupují tzv. cloudové kuchyně.
Mnoho restaurací v Příbrami začalo během pandemie a nuceného zavření svých provozoven nabízet rozvoz jídel až domů. „V průběhu koronavirové krize zájem o naše služby vzrostl, a to jak ze strany dlouhodobých zákazníků, tak u lidí, kteří do té doby rozvoz jídla ještě nevyzkoušeli. Tento trend se týkal i Příbramska, kde jsme zaznamenali nárůst zájmu o cirka 20 procent oproti době před krizí,“ řekl Břetislav Stromko, ředitel marketingu rozvážkové služby Dáme jídlo. Zvýšený byl během krize i zájem restaurací o zapojení do platformy Dáme jídlo a znamenal příliv nových partnerů rovněž z Příbramska.
To, že obliba objednávání jídel domů či do práce trvá, potvrzuje Dagmar Dvorská z příbramského Bistra na Drkolnově: „Lidé si stále o něco více objednávají jídla s dovážkou. Zájem stoupl tak o 15 procent.“ Bistro zareagovalo na zvýšenou poptávku prodloužením času pro objednání do 12.00.
„Rozvážka jídel funguje, i když momentálně mnohem méně. Důvodem je teplé počasí, kdy lidé tolik nejí, a tržby se tedy pohybují hodně rozdílně,“ popsal aktuální situaci Lukáš Hájek z pizzerie na Březových Horách. Podnik do budoucna chystá rozšíření svého menu, které již zahrnuje bezlepkovou variantu pizzy včetně uzenin, také o bezlepkové těstoviny.
Regionálně zaměřené aktivity hodlá do budoucna podporovat rovněž služba Dáme jídlo. Firma zároveň testuje nový koncept tzv. cloudových kuchyní – prostorů, které si restauratéři mohou kdykoliv pronajmout a kde se jídlo pouze uvaří a poté rozveze zákazníkům. Cloudové kuchyně se prosazují zejména v místech s vysokou poptávkou a rychlým odbytem. Dáme jídlo spouští projekt samostatných gastroprovozů v Praze. V Praze 4 funguje osm těchto virtuálních kuchyní, další prostor v Praze 11 bude otevřen v září.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Magdalena Rezková
Další články
Listopad v lese: čas pomrazek a fialových čirůvek
Čas neúprosně plyne a máme tady listopad. Možná jsme si ani neužili pravého podzimního …
FOTO
Nezlomný Tománek jde znovu do boje! V Marbelle zaútočí na rekordní pátý titul mistra světa
Po zklamání z Nice má český paratriatlonista Jan Tománek před sebou novou výzvu. Ve …
Rodinný vandr zve na podzimní dobrodružství pro malé i velké
Spojte příjemné s užitečným a vezměte svou rodinu na výlet, který potěší všechny bez …
Dvanáct mečbolů nestačilo. Zlín šokoval Příbram
Volejbalisté VK TROX Příbram nastoupili, ve čtvrtek 6. 11. 2025, v pátém kole …
Sedlčany uzavřely ulici Víta Nejedlého kvůli opravě vozovky
Sedlčany připravují rozsáhlou opravu ulice Víta Nejedlého, která od pátku 7. listopadu …
Koncert Zlatá stezka přinese do Březnice české i německé operní árie a písně
V sobotu 8. listopadu se zámek v Březnici promění v místo, kde se potká česká klasická …
Tipy na víkend: Svatomartinské oslavy, hudební zážitky i nové filmy
Tento víkend můžete ochutnat různá vína i výtečné husí speciality, svátek sv. Martina …
Ceny benzinu a nafty v Příbrami, naftu zdražila čerpací stanice značky OMV
Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 33,50 Kč do 34,90 …
Fotka kasáren? Pozor na ceduli. Nová pravidla zakazují snímky vojenských objektů
Od července 2025 platí v Česku nová pravidla pro fotografování vojenských objektů. …
Oprava chodníku kolem kostela sv. Vojtěcha začne už v příštím týdnu
Chodník kolem kostela sv. Vojtěcha na Březových Horách je dlouhodobě ve špatném …



