Češi si během krize zvykli na rozvoz hotových jídel. Zájem stoupl i na Příbramsku
22. července 2020 (14:45)
foto: pribram.cz
Situace během koronavirové krize sice zavřela dveře restaurací, otevřela ale nové možnosti, které mohou restauratéři do budoucna pro svůj byznys využít. Díky zájmu o dovážku jídel a přílivu nových zákazníků rozšiřují některé příbramské podniky nabídku služeb a menu. Na český trh také nově vstupují tzv. cloudové kuchyně.
Mnoho restaurací v Příbrami začalo během pandemie a nuceného zavření svých provozoven nabízet rozvoz jídel až domů. „V průběhu koronavirové krize zájem o naše služby vzrostl, a to jak ze strany dlouhodobých zákazníků, tak u lidí, kteří do té doby rozvoz jídla ještě nevyzkoušeli. Tento trend se týkal i Příbramska, kde jsme zaznamenali nárůst zájmu o cirka 20 procent oproti době před krizí,“ řekl Břetislav Stromko, ředitel marketingu rozvážkové služby Dáme jídlo. Zvýšený byl během krize i zájem restaurací o zapojení do platformy Dáme jídlo a znamenal příliv nových partnerů rovněž z Příbramska.
To, že obliba objednávání jídel domů či do práce trvá, potvrzuje Dagmar Dvorská z příbramského Bistra na Drkolnově: „Lidé si stále o něco více objednávají jídla s dovážkou. Zájem stoupl tak o 15 procent.“ Bistro zareagovalo na zvýšenou poptávku prodloužením času pro objednání do 12.00.
„Rozvážka jídel funguje, i když momentálně mnohem méně. Důvodem je teplé počasí, kdy lidé tolik nejí, a tržby se tedy pohybují hodně rozdílně,“ popsal aktuální situaci Lukáš Hájek z pizzerie na Březových Horách. Podnik do budoucna chystá rozšíření svého menu, které již zahrnuje bezlepkovou variantu pizzy včetně uzenin, také o bezlepkové těstoviny.
Regionálně zaměřené aktivity hodlá do budoucna podporovat rovněž služba Dáme jídlo. Firma zároveň testuje nový koncept tzv. cloudových kuchyní – prostorů, které si restauratéři mohou kdykoliv pronajmout a kde se jídlo pouze uvaří a poté rozveze zákazníkům. Cloudové kuchyně se prosazují zejména v místech s vysokou poptávkou a rychlým odbytem. Dáme jídlo spouští projekt samostatných gastroprovozů v Praze. V Praze 4 funguje osm těchto virtuálních kuchyní, další prostor v Praze 11 bude otevřen v září.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Magdalena Rezková
Další články
Práce v Jiráskových sadech postupují do další fáze
Probíhající revitalizace Jiráskových sadů se přesouvá do další fáze. Práce se nyní …
Pozdní hřiby, co voní podzimem: hnědák, sameťák a babka
Sezóna praváků skončila. Není ani nijak velká šance najít hřiby hnědé a další …
Kocouři z Příbrami padli v koncovce, Odolena Voda si odváží výhru
Volejbalisté VK TROX Příbram vstoupili do nové sezóny extraligy domácím zápasem proti …
Tipy na víkend: Přijďte si nakoupit do charitativního obchůdku, podpořit sportovce nebo se otestovat ze svých znalostí o lese!
Na tento pátek připadá komentovaná vycházka centrem Příbrami v rámci Týdne …
Ceny benzinu a nafty v Příbrami zůstávají stejné jako před týdnem
Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 33,50 Kč do 34,90 …
V Husově ulici zasahoval vrtulník, zkolaboval tam člověk
Vrtulník a několik policejních vozů bylo vidět v pátek dopoledne v Husově ulici v …
Komentovaná vycházka městem přiblíží historii Příbrami
Příbramské informační centrum zve na tematickou procházku v rámci Týdne turistických …
Březohorské včelky znovu zabodovaly: stříbro v soutěži ministra zemědělství
V polovině října se v pražském Zemědělském muzeu uskutečnilo mezinárodní setkání …
PID testuje nástup všemi dveřmi. Příbram má šanci na rychlejší spoje už příští rok
Nový režim nástupu všemi dveřmi na vybraných linkách Pražské integrované dopravy (PID) …
Zlatý úspěch Oxygenu na Mistrovství světa 2025 v Praze
Praha se letos stala centrem světové soutěžní scény – hostila Mistrovství světa 2025, …
FOTO




