Češi si během krize zvykli na rozvoz hotových jídel. Zájem stoupl i na Příbramsku
22. července 2020 (14:45)
foto: pribram.cz
Situace během koronavirové krize sice zavřela dveře restaurací, otevřela ale nové možnosti, které mohou restauratéři do budoucna pro svůj byznys využít. Díky zájmu o dovážku jídel a přílivu nových zákazníků rozšiřují některé příbramské podniky nabídku služeb a menu. Na český trh také nově vstupují tzv. cloudové kuchyně.
Mnoho restaurací v Příbrami začalo během pandemie a nuceného zavření svých provozoven nabízet rozvoz jídel až domů. „V průběhu koronavirové krize zájem o naše služby vzrostl, a to jak ze strany dlouhodobých zákazníků, tak u lidí, kteří do té doby rozvoz jídla ještě nevyzkoušeli. Tento trend se týkal i Příbramska, kde jsme zaznamenali nárůst zájmu o cirka 20 procent oproti době před krizí,“ řekl Břetislav Stromko, ředitel marketingu rozvážkové služby Dáme jídlo. Zvýšený byl během krize i zájem restaurací o zapojení do platformy Dáme jídlo a znamenal příliv nových partnerů rovněž z Příbramska.
To, že obliba objednávání jídel domů či do práce trvá, potvrzuje Dagmar Dvorská z příbramského Bistra na Drkolnově: „Lidé si stále o něco více objednávají jídla s dovážkou. Zájem stoupl tak o 15 procent.“ Bistro zareagovalo na zvýšenou poptávku prodloužením času pro objednání do 12.00.
„Rozvážka jídel funguje, i když momentálně mnohem méně. Důvodem je teplé počasí, kdy lidé tolik nejí, a tržby se tedy pohybují hodně rozdílně,“ popsal aktuální situaci Lukáš Hájek z pizzerie na Březových Horách. Podnik do budoucna chystá rozšíření svého menu, které již zahrnuje bezlepkovou variantu pizzy včetně uzenin, také o bezlepkové těstoviny.
Regionálně zaměřené aktivity hodlá do budoucna podporovat rovněž služba Dáme jídlo. Firma zároveň testuje nový koncept tzv. cloudových kuchyní – prostorů, které si restauratéři mohou kdykoliv pronajmout a kde se jídlo pouze uvaří a poté rozveze zákazníkům. Cloudové kuchyně se prosazují zejména v místech s vysokou poptávkou a rychlým odbytem. Dáme jídlo spouští projekt samostatných gastroprovozů v Praze. V Praze 4 funguje osm těchto virtuálních kuchyní, další prostor v Praze 11 bude otevřen v září.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Magdalena Rezková
Další články
ROLE 1 v Jincích: Aby přežili v boji, musejí i vojenští zdravotníci absolvovat taktický výcvik a dril
Bahno, chlad, málo spánku a neustálá hrozba dronů či min. Takové podmínky prověřily …
FOTOGALERIE
Perníčkovna Počepice: Výlet plný vůní, tradic a dětské radosti
Předvánoční čas v Mateřské škole Školní letos provoněla sladká vůně medového těsta. …
V Příbrami se krade i na hřbitově: po beránkovi a andělech byla ukradena měděná stříška
Krádež svítícího beránka a ulámaná křídla andělů z vánoční výzdoby ještě nestačila. …
Peterkův návrh uspěl: Příbram navýší dotace pro fotbal, hokej a volejbal o čtyři miliony
Na posledním letošním zasedání zastupitelstva města Příbram se největší debata vedla o …
Dobrovolnický projekt Svatohorské sady uspěl: ocenění od Fórum Dárců vedle Paměti národa či Konta Bariéry
Spolek Svatohorské sady převzal ocenění od Fóra Dárců za úspěšnou sbírku a projekt …
Na Kloboučku můžeme obdivovat staré a mohutné stromy
Pod východním úpatím Toku se skrývá vrchol, který na první pohled vybočuje z obvyklé …
POZNÁVÁME BRDY
Ceny benzinu a nafty v Příbrami: Nafta na některých čerpacích stanicích zlevnila
Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 33,50 Kč do 34,90 …
Když ožijí peklo i tradice: Čertovské hrátky v Březnici
Čertovské hrátky v Březnici každoročně přilákají davy návštěvníků, kteří chtějí zažít …
Tipy na víkend: Přijďte oslavit svátek sv. Mikuláše na netradiční akce nebo si poslechnout krásné koncerty!
První prosincový víkend se ponese především ve znamení mikulášských nadílek. Nejen do …
Pozor na nové důchodové podvody: Volají vám „kontroloři“ z ČSSZ nebo ČNB?
V Česku se rozšířil nový trik podvodníků. Volají lidem s tím, že přicházejí …




