Češi si během krize zvykli na rozvoz hotových jídel. Zájem stoupl i na Příbramsku
22. července 2020 (14:45)
foto: pribram.cz
Situace během koronavirové krize sice zavřela dveře restaurací, otevřela ale nové možnosti, které mohou restauratéři do budoucna pro svůj byznys využít. Díky zájmu o dovážku jídel a přílivu nových zákazníků rozšiřují některé příbramské podniky nabídku služeb a menu. Na český trh také nově vstupují tzv. cloudové kuchyně.
Mnoho restaurací v Příbrami začalo během pandemie a nuceného zavření svých provozoven nabízet rozvoz jídel až domů. „V průběhu koronavirové krize zájem o naše služby vzrostl, a to jak ze strany dlouhodobých zákazníků, tak u lidí, kteří do té doby rozvoz jídla ještě nevyzkoušeli. Tento trend se týkal i Příbramska, kde jsme zaznamenali nárůst zájmu o cirka 20 procent oproti době před krizí,“ řekl Břetislav Stromko, ředitel marketingu rozvážkové služby Dáme jídlo. Zvýšený byl během krize i zájem restaurací o zapojení do platformy Dáme jídlo a znamenal příliv nových partnerů rovněž z Příbramska.
To, že obliba objednávání jídel domů či do práce trvá, potvrzuje Dagmar Dvorská z příbramského Bistra na Drkolnově: „Lidé si stále o něco více objednávají jídla s dovážkou. Zájem stoupl tak o 15 procent.“ Bistro zareagovalo na zvýšenou poptávku prodloužením času pro objednání do 12.00.
„Rozvážka jídel funguje, i když momentálně mnohem méně. Důvodem je teplé počasí, kdy lidé tolik nejí, a tržby se tedy pohybují hodně rozdílně,“ popsal aktuální situaci Lukáš Hájek z pizzerie na Březových Horách. Podnik do budoucna chystá rozšíření svého menu, které již zahrnuje bezlepkovou variantu pizzy včetně uzenin, také o bezlepkové těstoviny.
Regionálně zaměřené aktivity hodlá do budoucna podporovat rovněž služba Dáme jídlo. Firma zároveň testuje nový koncept tzv. cloudových kuchyní – prostorů, které si restauratéři mohou kdykoliv pronajmout a kde se jídlo pouze uvaří a poté rozveze zákazníkům. Cloudové kuchyně se prosazují zejména v místech s vysokou poptávkou a rychlým odbytem. Dáme jídlo spouští projekt samostatných gastroprovozů v Praze. V Praze 4 funguje osm těchto virtuálních kuchyní, další prostor v Praze 11 bude otevřen v září.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Magdalena Rezková
Další články
Co se starými pneumatikami?
Zima se blíží a s ní i výměna letních pneumatik za zimní. Víte ale, co se děje s těmi …
FOTO/ Proč je podzim barevný?
První letošní sníh už jsme zažili, ale příroda se ještě úplně nevzdala barev. Na …
POZNÁVÁME BRDY
Sochařská dílna v galerii: Objevte skryté tvary v kameni
Výtvarná dílna pro děti i dospělé se uskuteční 15. listopadu od 15:00 v Galerii …
Světový den obětí silničních dopravních nehod
Každý rok zemřou na silnicích po celém světě více než dva miliony lidí. Za každým …
Zubní pohotovost v příbramské nemocnici je o víkendu uzavřena
Oblastní nemocnice Příbram informuje o tom, že z provozních důvodů bude zubní …
Ceny benzinu a nafty v Příbrami: nejvíce zaplatíte u čerpací stanice značky OMV
Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 33,50 Kč do 34,90 …
Tipy na víkend: Víkendové trhy v Příbrami nabídnou lokální potraviny i exotické kousky
Tento víkend se můžete těšit na tradiční Farmářské trhy, do Příbrami zavítají ale i …
V Mokrovratech se stala tragická nehoda
Ráno v pátek 14. listopadu se stala tragická nehoda v Mokrovratech. Řidička tam …
Dolejší Padrťský rybník v Brdech se už po výlovu napouští
V samotném srdci Chráněné krajinné oblasti Brdy se ve středu 12. listopadu uskutečnil …
FOTOGALERIE
Svatohorští vzpomínají na zemřelého kardinála Dominika Duku
V souvislosti s pohřbem zemřelého kardinála a bývalého pražského arcibiskupa Dominika …




