20. 4. svátek má Marcela
PB | Realitní




Slunce je náš kamarád, nebo nepřítel?

PR
25. června 2020   (12:56)
Slunce je náš kamarád, nebo nepřítel?

Ochranné opalovací přípravky mohou být nejlacinější prevencí proti stárnutí kůže. Používáte ty správné?


Slunce je zdrojem vitamínu D potřebného především k dobrému stavu naší kostry. Působí pozitivně také na psychiku. Opálení má kromě atraktivity také krycí schopnost. Jako třeba křečové žíly, akné, kruhy pod očima nebo různé ekzémy.

Oproti tomu naše kůže mnohem rychleji stárne, vytváří se vrásky a čím dál tím častěji se u nás vyskytuje alergie na sluníčko. U lidí s dědičnými dispozicemi k rozvoji melanomu může v tom horším případě dojít až na rakovinu kůže.

Po sečtení všech pro a proti slunce ke svému životu potřebujeme, ale nic se nemá přehánět.

V historii si většina žen svou alabastrovou pleť před sluncem chránila. Byla symbolem vznešenosti a vypovídala o urozeném původu žen. V současnosti je naopak preferovaná opálená pleť. Pro dosažení zdravého opálení můžete využít např. velmi kvalitní krémy značky Gerovital Sun, na které je právě nyní zajímavá sleva. Celou zvýhodněnou nabídku přípravků Gerovital pro ochranu pleti před sluncem naleznete ZDE

Slunce je zdrojem vitamínu D potřebného …
Několik tipů pro zdravé a krásné opálení


Beta karoten jako prevence
S užíváním se doporučuje začít již měsíc před opalováním. Jde o antioxidant a zdroj vitamínu A, který je obsažen v ovoci, zelenině a v umělé formě v podobě pilulek. Podle odborníků posiluje imunitní systém, chrání před spálením, pomáhá proti stárnutí kůže a tvorbě vrásek, snižuje výskyt rakoviny a částečně chrání před slunečním UV zářením. Při užívání se pokožka dokonce lehce zbarví do oranžova. Pokud ale máte v plánu pobyt na přímém slunci, jen na beta karoten nespoléhejte, vždy se vybavte i opalovacím krémem s dostatečně vysokým SPF.

Opalovací krémy
Pro výběr správného opalovacího krému je důležité znát, do jakého fototypu se vaše pokožka řadí. Není to nic těžkého stačí se podívat na internet, kde najdete kritéria, podle kterých fototyp určíte. Ale většina z nás už ví jak rychle na slunci reaguje. SPF je zkratka pro Sun Protection Factor, což znamená ochrana proti slunci. Žádný opalovací krém nezajišťuje stoprocentní nesmývatelnost, měli byste se namazat asi 20 minut před pobytem na slunci a znovu po každém koupání, pocení či utírání ručníkem.

I v případě, že patříte do kategorie fototypů, kdy je kůže méně citlivá na sluneční záření, měli byste dodržovat několik základních pravidel. Pokud je začátek letní sezóny nebo nejste na častý pobyt na ostrém slunci zvyklí, s opalováním nespěchejte. Pokožka potřebuje čas, aby si na slunce pomalu zvykla, proto ji zpočátku vystavujte slunečním paprskům jen krátce. Raději se nezdržujte na přímém slunci delší čas a určitě ne v době, kdy je intenzita slunečního záření nejvyšší (11:00-15:00 hodin).

Hydratační opalovací krém SPF 50 je vhodný pro lidi citlivé na sluneční záření , ale i na prvních pár dní na slunci pro lidi kteří nevykazují přílišnou citlivost- na ošetření míst, která jsou nejvíce vystavená slunci.

Lidé s pletí citlivou na sluneční záření by měli používat ochranné SPF produkty celou letní sezónu a to SPF 50 a pouze v případech, kdy se podaří pleť lehce opálit snížit na SPF 30.

Správné ošetření před sluncem je velice důležité. V červnu nakoupíte výrobky sluneční péče Gerovital na stránkách www.geronipa.cz s 20% slevou.

Nejzajímavější nabídkou je krém z řady určené pro profesionály – kosmetičky, které vám potvrdí, že krém s vysokou ochranou SPF na obličej a dekolt je neljlevnější ANTIAGING. Takto vysoká ochrana je vhodná obzvláště pro pleť náchylnou k pigmentovým skvrnám a citlivou pleť. Další výhodou tohoto krému je, že díky střednímu odstínu zabarvení sjednotí barvu pleti v přírodních hnědých tónech jako make-up. Jedná se o recepturu s přírodním ekologickým emulgátorem. Je obohacen o kakaové máslo, vitamin E a organický granátový olej. Obsahuje pigmenty, které maskují bílou pokožku díky minerálním filtrům.


Pro všechny tyto výrobky platí stejné pravidlo. Opalovací krém je třeba odlíčit. Večer byste ho měli důkladně odlíčit a smýt, i když zrovna na sobě nemáte make-up.

A samozřejmě komu se to nikdy nestalo… Určitě si každý alespoň jednou prošel tím , že se přece jen spálil. Léto je o letních aktivitách, setkávání s přáteli nebo zapomenutí se u dobré knihy…

V takovýchto případech :

Schovejte se před slunečními paprsky
Nejlepší je si bezprostředně po spálení dopřát klid v domácím prostředí. Pokud se však z nějakého důvodu nemůžete odlepit od pláže, pak určitě aplikujte opalovací krém s minimálním SPF 30 na postižené místo a také na celý zbytek těla. Rozhodně se držte ve stínu a zakryjte spálenou oblast oblečením. Ochranu před sluncem je také vhodné posílit nošením klobouku se širokou krempou.

Namažte si pokožku
Doma po chladné sprše můžete použít například Extrakt z Aloe Vera bohatý na esenciální aminokyseliny, který má protizánětlivé účinky a navíc má ochlazují efekt na pleť. Obsahuje vitamíny, minerály a Panthenol. Gel vám pomůže urychlit regeneraci pokožky, snadno se vstřebává a zanechává příjemný pocit hydratace a osvěžení.
Nevhodné jsou naopak parfémované krémy a pleťová mléka, které mohou dráždit kůži.

Dejte si studenou sprchu
Jelikož nemůžete strávit další tři až pět dní po spálení v chladné sprše nebo vaně, můžete chladivý efekt vody nahradit studenými obklady, které je potřeba vyměňovat každých 15 až 20 minut. Rychlou úlevu poskytne i led, který zabalíte do ručníku.

Hodně pijte
Věděli jste například, že aktivní sportovci mohou za jednu hodinu vypotit až litr potu?
Dostatečný přísun tekutin je v horkých dnech pro zdraví velice důležitý, navýšit přísun vody byste měli také po spálení pokožky.

Při spálení kůže sluncem se doporučuje se pít častěji a ve větším množství než obvykle. Po spálení se vyhýbejte konzumaci alkoholických nápojů, které mají dehydratační účinky a mohou tělo a pokožku ještě více vysušit.

Pozměňte svou rutinu v péči o pleť
Poškození sluncem může zvýšit citlivost pokožky na ingredience v kosmetice, kterou obvykle používáte bez problémů. Ta pak může reagovat podrážděním, které se projeví jako svědění, vyrážka nebo dokonce puchýře.

Po spálení pokožky v obličeji a dekoltu se snažte používat jen minimum kosmetiky, volte pouze jemné čisticí prostředky a hydratační krémy pro citlivou pleť. Rovněž není vhodné dopřávat si po spálení pleťové masky, přípravky na pleť, které bojují s akné, protistárnoucí kosmetiku, pleťové vody, tonika a peelingy

Pokud si spálíte obličej, odolejte nutkání zakrýt si rudou tvář make-upem, který může pleť ještě více podráždit.

Noste vzdušné oblečení
Přiléhavý oděv a těsná ramínka od podprsenky mohou vyvolat bolestivé puchýře na pokožce, která byla poškozena sluncem. Pokud nechcete své kůži ještě přitížit, volte po spálení volné oblečení, které se nelepí na kůži a nikde netlačí.

Kůže má paměť jako slon, prohřešky z minulosti se projeví někdy až po letech, proto důsledně chraňte ochrannými krémy už od dětství.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Další články

Pohonné hmoty ve Středočeském kraji dál zdražují, benzin je nad 40 Kč/l Pohonné hmoty ve Středočeském kraji dál zdražují, benzin je nad 40 Kč/l Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,36 Kč, naftu pak za 39,35 … Volejbalisté Kladna vybojovali na úkor Příbrami extraligový bronz Volejbalisté Kladna vybojovali na úkor Příbrami extraligový bronz O držitelích bronzových medailí je rozhodnuto. Sokolové vystoupili na akademii v Příbrami, předvedli i ukázky sletových skladeb Sokolové vystoupili na akademii v Příbrami, předvedli i ukázky sletových skladeb Každoroční přehlídku oddílů TJ Sokol Příbram provázelo ve čtvrtek 18. dubna velké … Veřejná zakázka bude vypsána s nižší předpokládanou hodnotou Veřejná zakázka bude vypsána s nižší předpokládanou hodnotou Město Příbram chce v letošním roce začít s celkovou obnovou infrastruktury v obci … Pietní akt na Václavce vzpomene na československé parašutisty i statečné obyvatele podbrdských obcí Pietní akt na Václavce vzpomene na československé parašutisty i statečné obyvatele podbrdských obcí Akci připomínající události 2. světové války doprovodí i seskok parašutistů v místech … Příbramští urologové využívají speciální polohování, zkrátí dobu operace. Podívejte se na video přímo ze sálu Příbramští urologové využívají speciální polohování, zkrátí dobu operace. Podívejte se na video přímo ze sálu Tento způsob polohování je v rámci České republiky unikátní. VIDEO Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Mezi významné projekty podpořené Evropskou unií patří například areál s barokním … Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Akce má zvýšit povědomí o důležitosti dodržování rychlostních limitů a přispět k větší … Portál pribram.cz spouští komunikační skupinu pro aktuální události Portál pribram.cz spouští komunikační skupinu pro aktuální události Čtenářům, kteří projeví zájem stát se členy, budou chodit zprávy na mobilní telefon. … Komerční sdělení
Řidič citroënu se podruhé narodil: Po nárazu do stromu vyvázl s lehkým zraněním Řidič citroënu se podruhé narodil: Po nárazu do stromu vyvázl s lehkým zraněním Nehoda se stala ve 14:00.
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies