Pověst příbramských řezníků zachráněna, prosperující příbramská firma nabírá další zaměstnance
PR
28. května 2025 (11:00)
foto: Uzeniny Příbram a.s.
Je tomu již 10 let, kdy se jeden z největších producentů masa a výrobce uzenin v České republice rozhodl přestěhovat svou výrobu z Plzně a nastartovat masokombinát v Příbrami. Masokombinát, jehož historie sahá do roku 1974, a který si díky předchozím majitelům prošel insolvencí a byl v dezolátním stavu.
Díky investicím a obchodnímu know-how, se podařilo výrobní závod v Příbrami vypracovat mezi top producenty masa a uzenin v České republice a nadále se tento výrobní závod rozšiřuje a nabírá další zaměstnance.
Co všechno bylo třeba udělat pro záchranu a obnovení výroby v příbramském masokombinátu?
Více než bylo plánováno. Stavební i technický stav celého objektu v žádném případě neodpovídal tomu, že v něm ještě v roce 2013 probíhala výroba. Investice do oprav objektu a nutné výměny technologie pro obnovení provozu převýšila pořizovací cenu. Kromě náročné technické rekonstrukce a obnovení výroby v Příbrami bylo v regionu komplikované najít zaměstnance se zájmem o obor a přesvědčit bývalé kvalifikované pracovníky, že nový management nemá s dřívějšími majiteli nic společného.
Jak se masokombinátu daří po 10 letech v Příbrami a kolika lidem dává práci?
Díky letitým zkušenostem a vynaloženému úsilí nynějších majitelů, které je i jejich kolegy žene kupředu hrdost a radost k poctivému českému řemeslu, nyní příbramský masokombinát patří mezi největší producenty masa, specialit a výrobce uzenin v České republice. Společnost v současné době produkuje denně cca 50 tun čerstvého masa a cca 110 tun masných výrobků. Příbramské výrobky tak můžete najít v obchodních řetězcích po celé republice i v zahraničí nebo ve vlastní síti řeznictví ZEMAN maso-uzeniny. Vše za dodržování firemních standardů a plnění přísných norem, které jsou mezinárodně uznávané organizací GFSI pro řízení bezpečnosti a kvality potravin. Za uplynulých 10 let společnost nasbírala mnoho ocenění kvality jako je například Klasa, Česká chuťovka, Nejlepší inovativní výrobek České republiky a jiné.
V současnosti příbramský masokombinát zaměstnává cca 850 osob, s tím že základní tým tvoří lidé, kteří jsou součástí společnosti více jak 20 let. V letošním roce po dokončení výstavby expedičního skladu a rozšíření balících linek přepokládá navýšení stavu zaměstnanců o cca 10 %. Průběžně tak nabírá vhodné pracovníky na pozice: pracovníky do výroby, obsluhu balících strojů a etiketování, expediční pracovníky, elektrikáře, údržbáře technického zázemí závodu, řidiče a různé vedoucí i administrativní pozice.
Ke shlédnutí na: www.uzeninypribram.cz/kariera.
Více než bylo plánováno. Stavební i technický stav celého objektu v žádném případě neodpovídal tomu, že v něm ještě v roce 2013 probíhala výroba. Investice do oprav objektu a nutné výměny technologie pro obnovení provozu převýšila pořizovací cenu. Kromě náročné technické rekonstrukce a obnovení výroby v Příbrami bylo v regionu komplikované najít zaměstnance se zájmem o obor a přesvědčit bývalé kvalifikované pracovníky, že nový management nemá s dřívějšími majiteli nic společného.
Jak se masokombinátu daří po 10 letech v Příbrami a kolika lidem dává práci?
Díky letitým zkušenostem a vynaloženému úsilí nynějších majitelů, které je i jejich kolegy žene kupředu hrdost a radost k poctivému českému řemeslu, nyní příbramský masokombinát patří mezi největší producenty masa, specialit a výrobce uzenin v České republice. Společnost v současné době produkuje denně cca 50 tun čerstvého masa a cca 110 tun masných výrobků. Příbramské výrobky tak můžete najít v obchodních řetězcích po celé republice i v zahraničí nebo ve vlastní síti řeznictví ZEMAN maso-uzeniny. Vše za dodržování firemních standardů a plnění přísných norem, které jsou mezinárodně uznávané organizací GFSI pro řízení bezpečnosti a kvality potravin. Za uplynulých 10 let společnost nasbírala mnoho ocenění kvality jako je například Klasa, Česká chuťovka, Nejlepší inovativní výrobek České republiky a jiné.
V současnosti příbramský masokombinát zaměstnává cca 850 osob, s tím že základní tým tvoří lidé, kteří jsou součástí společnosti více jak 20 let. V letošním roce po dokončení výstavby expedičního skladu a rozšíření balících linek přepokládá navýšení stavu zaměstnanců o cca 10 %. Průběžně tak nabírá vhodné pracovníky na pozice: pracovníky do výroby, obsluhu balících strojů a etiketování, expediční pracovníky, elektrikáře, údržbáře technického zázemí závodu, řidiče a různé vedoucí i administrativní pozice.
Ke shlédnutí na: www.uzeninypribram.cz/kariera.
foto: Uzeniny Příbram a.s.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
autor: příbram.cz
Další články
Zamilovaný velvyslanec: víkend, který otřese ambasádou a rozesměje publikum
Když se diplomatický protokol sesype pod tíhou lásky, tajností a nečekaných návštěv, …
Advent a Vánoce na Svaté Hoře: čas světla, zpěvů a setkání
Svatá Hora vstoupila do adventu sérií rorátů, koncertů a tradičních setkání, která …
Na obnovu památek má Středočeský kraj pro rok 2026 připraveno 64 milionů korun
Krajští zastupitelé projednali a schválili Program 2026 pro poskytování dotací na …
Mikrovlnná technologie umožňuje rychlou a přesnou opravu asfaltu na D4
Opravy dálnice D4 budou rychlejší, přesnější a šetrněji díky novému postupu, který …
Oddělení jednodenní péče příbramské nemocnice zve ve středu na Den otevřených dveří
Oblastní nemocnice Příbram připomíná blížící se Den otevřených dveří na oddělení …
Je to tu! Veselý Mikuláš opět vyráží do rodin a přináší kouzelný zážitek
I letos vyrazí Veselý Mikuláš do dobříšských domácností a přinese s sebou kouzelnou …
Listopad na středočeských silnicích: čtyři oběti, mezi nimi i řidička z tragické nehody v Mokrovratech
V listopadu zemřeli na středočeských silnicích čtyři lidé, tedy o dva méně než ve …
Nový přivaděč vody má zlepšit zásobování oblastí Dobříše a Nového Knína
Na Příbramsku vznikne nový přivaděč vody, který bude zásobovat oblasti Dobříše a …
Gastro agent: Malej podnik
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale když se z jídla stane jen logistika, hledáme …
FOTO



