1. 12. svátek má Iva




Máte rádi pečenou krkovici? Řezníci odtajnili recepty

19. listopadu 2020   (14:19)
Máte rádi pečenou krkovici? Řezníci odtajnili recepty
foto: pribram.cz

Víkend ve znamení propečené vepřové krkovice. Přinášíme recepty, jak doma tento lahodný pokrm vykouzlit. Víme, kde nejlevněji ingredience sehnat, a navíc můžete nákupem vyhrát i celé prase.


Jak již víte, odstartovali jsme soutěže o hodnotné ceny. V první soutěži, ve spolupráci s prodejnou ZEMAN maso – uzeniny, pro vás chystáme celé prase. Podmínkou zařazení do soutěže je nákup v prodejně na adrese Jinecká 315 v Příbrami, další v Hlubyňské ulici v Březnici nebo v Rožmitálu pod Třemšínem vedle Normy. Nakoupit můžete buď přímo maso minimálně za 200 korun nebo v úseku bistra či lahůdek alespoň za 100 korun. Účtenku poté stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz. Soutěž trvá od 5. 11. 2020 do 23. 12. 2020. Více informací se dozvíte z předešlého článku.

Své šance na výhru můžete znásobit více nákupy. Pokud zašlete v průběhu trvání soutěže více účtenek, vaše šance se zvýší. Navíc tento týden, kromě jiného, najdete u ZEMANA velmi zajímavou nabídku: Kuřecí prsní řízky za pouhých 89,90Kč/1kg a od čtvrtka se můžete těšit na naprosto senzační víkendovku, a to vepřovou krkovici s kostí jen za 69,90Kč/1kg.
Aby toho nebylo málo, společnost ZEMAN maso – uzeniny pro vás připravila i nápady na recepty, kde její nabízené speciality využijete.
Pečená krkovice na medu a hořčici
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- 1ks cibule
- 4 stroužky česneku
- tekutý med
- 2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
- oregano, tymián, rozmarýn
- černé pivo 250 ml
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř

Postup:
1. krok – Nejdříve smíchejte med, hořčici, olej a posekané bylinky. Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a dejte do pekáče.
2. krok – Maso osolte, opepřete a potřete připravenou směsí. Podlijte pivem (můžete i vodou) tak, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Průběžně podlévejte a alespoň jednou obraťte. Zhruba po 45 minutách maso odkryjte a nechte dále péct.
3. krok – Jako přílohu můžete zvolit například opečené brambory.

Dobrou chuť

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- červená cibule
- jablka
- česnek
- celý kmín
- sůl, pepř

Postup:
1. krok – Cibuli a jablka nakrájejte na měsíčky a vložte do pekáčku spolu s česnekem.
2. krok – Plátky masa osolte, opepřete a položte na připravená jablka s cibulí. Vše posypejte kmínem, zázvorem, podlijte vodou, poté pekáč zaklopte a pečte na 160 stupňů zhruba 90 minut.
3. krok – Maso odkryjte a pečte dozlatova na 180 stupňů. Jako přílohu podávejte sladké červené zelí a knedlík.

Pokud si chcete od vaření orazit, rádi vám s sebou domů zabalí pečenou krkovici bez kosti sous-vide za akční cenu 100 g za 26 Kč.

Tato krkovice je připravovaná francouzským způsobem sous-vide, kdy se maso několik hodin vaří při nízké teplotě společně s marinádou a posléze je dozlatova upečeno. Díky tomu je maso velmi šťavnaté, jemné a chutné.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Tomáš Pečenka








Další články

Rachejtle jen na Silvestra. Příbram chystá novou vyhlášku o pyrotechnice Rachejtle jen na Silvestra. Příbram chystá novou vyhlášku o pyrotechnice Na zasedání zastupitelstva města Příbram ve středu 3. prosince budou zastupitelé … Extraliga volejbalu: Příbram padla s Kladnem 0:3, fanoušci byli slyšet Extraliga volejbalu: Příbram padla s Kladnem 0:3, fanoušci byli slyšet Deváté kolo ČEZ extraligy volejbalu mužů nabídlo v Příbrami jasnou výhru Kladna. Hosté … Kraj přispěje na projekt mapující osudy vystěhovaných obcí. Týká se to i příbramského muzea na projekt Lidé bez domova Kraj přispěje na projekt mapující osudy vystěhovaných obcí. Týká se to i příbramského muzea na projekt Lidé bez domova Středočeský kraj výrazně podpoří vzdělávací aktivity svých muzeí a galerií. Chystá se … Vánočka: královna českých Vánoc Vánočka: královna českých Vánoc Když se řekne české Vánoce, málokdo si představí stůl bez vánočky. Tento sladký … Rekordní triumf! Jan Tománek kraloval na nejtěžší trati v historii světových šampionátů Rekordní triumf! Jan Tománek kraloval na nejtěžší trati v historii světových šampionátů Paratriatlonista Jan Tománek dosáhl mimořádného úspěchu, když na IRONMAN 70.3 World … Vánoční workshop v Dobříši: vytvořte si vlastní adventní věnec Vánoční workshop v Dobříši: vytvořte si vlastní adventní věnec Muzeum města Dobříše zve všechny milovníky tvoření na adventní workshop, který se … Příbram plánuje schodkový rozpočet. Kryjí ho peníze z minulých let Příbram plánuje schodkový rozpočet. Kryjí ho peníze z minulých let Na nadcházejícím zasedání zastupitelstva města Příbram, které se uskuteční 3. … Zubní pohotovosti ve Středočeském kraji zajistí nemocnice i další pracoviště Zubní pohotovosti ve Středočeském kraji zajistí nemocnice i další pracoviště Zubní pohotovosti ve Středočeském kraji zajistí od 1. ledna příštího roku nemocnice a … Ředitelka potravinové banky: Na mapě kraje hledáme slepá místa, kde nabízíme pomoc Ředitelka potravinové banky: Na mapě kraje hledáme slepá místa, kde nabízíme pomoc Dana Růžičková vede Potravinovou banka Central, která shromažďuje a poté zásobuje … ROZHOVOR
Sladká tradice, která každý rok přináší radost do mateřských škol Sladká tradice, která každý rok přináší radost do mateřských škol Příbramští včelaři už čtyřiadvacet let potěší děti i učitelky v mateřských školách …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies