28. 3. svátek má Soňa
Nobelia




Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb

Nepřehlédněte
30. května 2022   (19:01)
Dalších 5 fotografií v galeriiHygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb
foto: KHS

Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.


Neslavně dopadla další kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části restaurace Karlův Týn v Březnici. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 100 až 150 porcí hotových pokrmů, část obědů je také rozvážena. V současné době je provoz restaurace omezen pouze na přípravu obědů.

Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v suterénu objektu byly uloženy potraviny s prošlým datem spotřeby, které byly určeny pro výrobu pokrmů ve stravovací službě. „Jednalo se o cca 30 kg masa a uzenin (vepřová pečeně, vepřová plec, vepřová krkovice, hovězí sekané maso, tatarský biftek, vinná klobása, papriková klobása),“ uvedli hygienici s tím, že kontrolované osobě byla nařízena likvidace výše uvedených potravin.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladicím a mrazicím zařízení v kuchyni a ve skladu nápojů, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. „V mrazicím zařízení, umístěném v příručním skladu u kuchyně, byly nevhodně uchovávány potraviny (chléb, salám, šunka, sýr) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil,“ sdělili hygienici.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Omyvatelné povrchy stěn (zejména v okolí fritovacího zařízení a pracovních stolů) byly znečištěny mastným nažloutlým povlakem, podlaha v těžko přístupných místech (v bezprostřední blízkosti technologického vybavení) znečištěna mastnotou, prachem a zbytky pokrmů. Mastnotou a prachem byly znečištěny kovové konstrukce pracovních stolů a boční stěny technologického vybavení. Zákryt vzduchotechnického zařízení nad fritovacím zařízením byl znečištěn mastným povlakem.

„S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih,“ dodali hygienici s tím, že dne 24. 5. 2022 byl doložen doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin a o odstranění všech dalších zjištěných závad.

Fotogalerie

Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb () Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (1) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (2) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (3) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (4)

foto: KHS

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka








Související


Další články

Přechod studené fronty bude dnes odpoledne a večer provázet silný vítr Přechod studené fronty bude dnes odpoledne a večer provázet silný vítr Silný vítr zasáhla část Česka už v úterý a ve středu. Sen Baníku o postupu do semifinále play-off se rozplývá Sen Baníku o postupu do semifinále play-off se rozplývá Hokejové play-off 2.ligy pokračovalo ve středu třetími čtvrtfinálovými zápasy. Série … Spisovatel a scénárista Filip Rožek: Scény filmu „Gump-jsme dvojka“ se natáčely i na Orlické přehradě Spisovatel a scénárista Filip Rožek: Scény filmu „Gump-jsme dvojka“ se natáčely i na Orlické přehradě Jeho první kniha Gump – pes, který naučil lidi žít, se stala bestsellerem. Knihy o … ROZHOVOR Policisté obvinili muže, který s nožem v ruce napadl prodavače večerky v Březnici Policisté obvinili muže, který s nožem v ruce napadl prodavače večerky v Březnici Svou tíživou finanční situaci se rozhodl 23letý muž řešit opravdu nešťastným … Na Velikonoce do Česka nakoukne léto. Teploty budou atakovat 25 stupňů Na Velikonoce do Česka nakoukne léto. Teploty budou atakovat 25 stupňů Prodloužený velikonoční víkend bude teplý a většinou bez deště. Ojediněle se mohou … Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista Tradicí je na Zelený čtvrtek jíst především zelené pokrmy jako zelí, špenát a … Meteorologové: Na 20 stanicích dnes padl teplotní rekord, o víkendu bude až 25 stupňů Meteorologové: Na 20 stanicích dnes padl teplotní rekord, o víkendu bude až 25 stupňů Není vyloučeno, že o svátečním víkendu teploty vystoupají až k 25 stupňům, což by … Kocouři Příbram jako černý kůň play-off? Kocouři Příbram jako černý kůň play-off? Styl, kterým příbramští volejbalisté ovládli čtvrtfinálovou sérii play-off proti Dukle … NÁZOR Nakoupit mohou lidé na Velký pátek, na Velikonoční pondělí se obchody zavřou Nakoupit mohou lidé na Velký pátek, na Velikonoční pondělí se obchody zavřou Během následujících státních svátků, kam spadá 1. květen a 5. a 6. červenec, zákaz …
Středočeské hrady a zámky nachystaly pro návštěvníky v nové sezoně řadu novinek Středočeské hrady a zámky nachystaly pro návštěvníky v nové sezoně řadu novinek Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti.
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies