Gastro Agent hodnotí: Jihočeská restaurace
6. března 2017   (12:20)
        
      
        Další 3 fotografie v galerii 
        
        
         
        foto: pribram.cz
        Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Další díl rubriky Gastro Agent se zaměřil na Jihočeskou restauraci, kterou najdete v bezprostřední blízkosti polikliniky Ravak v Čechovské ulici. Restaurace se prezentuje jako sportovní s fotbalovou tématikou. Nabízí hotovkovou i minutkovou kuchyni a interiér s několika televizními obrazovkami. Restauraci v době obědů využívají především lidé, kteří pracují v dělnických profesích. My jsme byli skoro jediní v restauraci, kdo na sobě neměl montérky.
Hned po vstupu vás za dveřmi „uvítá“ roztrhaný koberec a celkově omšelé prostředí. Příliš dobře nepůsobí ani prázdné regály za barem. I když jsme seděli v nekuřácké části restaurace, oblečení bylo tolik načichlé kuchyní, že hned po příchodu domu muselo do koše na prádlo. Zkrátka prostředí by se mělo zútulnit, i když většině klientely na tom příliš záležet nebude. Podobným dojmem pak působily i toalety.
            Hned po vstupu vás za dveřmi „uvítá“ roztrhaný koberec a celkově omšelé prostředí. Příliš dobře nepůsobí ani prázdné regály za barem. I když jsme seděli v nekuřácké části restaurace, oblečení bylo tolik načichlé kuchyní, že hned po příchodu domu muselo do koše na prádlo. Zkrátka prostředí by se mělo zútulnit, i když většině klientely na tom příliš záležet nebude. Podobným dojmem pak působily i toalety.
 
            foto: pribram.cz
          Ochutnali jsme kuřecí vývar (20 Kč). Samotná chuť nebyla vůbec špatná, v polévce jen chyběla nějaká další kořenová zelenina. Kromě mrkve, kousků masa a nudlí v ní nebylo nic dalšího. Postrádali jsme i nať petržele nebo jiné zeleniny. 
             
            foto: pribram.cz
          Druhou polévkou, kterou jsme ochutnali, byla gulášová (25 Kč). Na náš vkus mohla být více slaná, ale to si každý může poupravit podle své chuti i stolu. Dochucení bylo jinak v pořádku. Pochválit musíme, že polévka byla opravdu teplá. Celkově nás potěšila.
             
            foto: pribram.cz
          Prvním hlavním chodem byla kuřecí rolka se sýrem, hranolkami a tatarkou (88 Kč). Maso nebylo vysušené a asi mu není nějak zvlášť co vytknout. Horší to bylo s hranolkami. Hodně jich bylo malých a spečených k sobě nebo velmi mastných. Působily jako předsmažené a ohřívané. Nejhorší byla tatarka, která chutnala hodně uměle. Jen nevíme, jestli byla něčím nastavovaná nebo se jednalo o nějakou hotovou levnou tatarku z velkoobchodu.
             
            foto: pribram.cz
          Dále jsme ochutnali špagety Carbonara (84 Kč). Byly to takové špagety po česku. Porce byla tak velká, že jsme ji ani nemohli sníst. Podle nás by ale na špagetách neměl být eidam ale parmazán. Možná bylo také použito až příliš mnoho smetany, takže se jednalo o takovou menší kalorickou bombu. Trochu úsměvně pak působily studené kousky rajčete položené na kopu špaget.  
             
            foto: pribram.cz
          Poslední pak byla krůtí rolka s bramborovou kaší (79 Kč). Docela nás zamrzelo, že rolka byla zauzená, i když se o tom v jídelním lístku vůbec nepsalo. Jinak bychom si jí asi nedávali. Maso celkem nevýrazné a při servírování mohlo být teplejší. Největším průšvihem pro nás byla bramborová kaše, kterou máme opravdu rádi. Na téhle jsme si ale vůbec nepochutnali. Konzistenci měla spíše jako lepidlo a přišla nám jen jako rozmixované brambory. Možná by neškodilo přidat více mléka nebo smetany.
Jak bylo v době obědů vidět, Jihočeská restaurace si své klienty najde. V drtivé většině se jedná o dělníky v montérkách, kterým asi omšelé a „zasmrádlé“ prostředí nevadí. I oni by si ale, podle našeho názoru, zasloužili o trochu útulnější prostředí. Jídlo vzhledem k cenám nebylo až tak špatné, porce pak dokonce nadprůměrné. Kuchaři by si měli na některých věcech dávat více záležet. Domácí hranolky, tatarka ani dobrá bramborová kaše nejsou nic tak náročného, aby se nemohly podávat i v této restuaraci. Takto udělujeme hodnocení 5/10.
          Jak bylo v době obědů vidět, Jihočeská restaurace si své klienty najde. V drtivé většině se jedná o dělníky v montérkách, kterým asi omšelé a „zasmrádlé“ prostředí nevadí. I oni by si ale, podle našeho názoru, zasloužili o trochu útulnější prostředí. Jídlo vzhledem k cenám nebylo až tak špatné, porce pak dokonce nadprůměrné. Kuchaři by si měli na některých věcech dávat více záležet. Domácí hranolky, tatarka ani dobrá bramborová kaše nejsou nic tak náročného, aby se nemohly podávat i v této restuaraci. Takto udělujeme hodnocení 5/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj:  pribram.cz
        autor: Gastro Agent
        Další články
 Frankfurt Fall Open Championship: Dvojí medaile pro Michala Krejčího z jednoho z nejtěžších turnajů sezóny
          O víkendu 18. a 19.října se ve Frankfurtu konal další turnaj série Jiujitsu German …
        
        
          Frankfurt Fall Open Championship: Dvojí medaile pro Michala Krejčího z jednoho z nejtěžších turnajů sezóny
          O víkendu 18. a 19.října se ve Frankfurtu konal další turnaj série Jiujitsu German …
        
        
      
      
        
           Na údržbu D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun soli a šest sypačů
          Na zimní údržbu nového úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun …
        
        
          Na údržbu D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun soli a šest sypačů
          Na zimní údržbu nového úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun …
        
        
      
      
        
           Připravte svá včelstva na jaro: odborná přednáška pro každého včelaře
          Včelaři všech zkušeností jsou zváni na odbornou přednášku o chovu zdravých a silných …
        
        
          Připravte svá včelstva na jaro: odborná přednáška pro každého včelaře
          Včelaři všech zkušeností jsou zváni na odbornou přednášku o chovu zdravých a silných …
        
        
      
      
        
           Día de Muertos poprvé v Příbrami
          Každá kultura má své zvyky. Zatímco u nás si zemřelé připomínáme v klidu a tichu při …
        
        
          Día de Muertos poprvé v Příbrami
          Každá kultura má své zvyky. Zatímco u nás si zemřelé připomínáme v klidu a tichu při …
        
        
      
      
        
           Rybáři do Sadoňského rybníka vysadili rybí obry. Mezi nimi je i vzácný albín
          Rybáři z Rožmitálu pod Třemšínem vypustili do chovného rybníka Sadoňský několik …
        
        
          Rybáři do Sadoňského rybníka vysadili rybí obry. Mezi nimi je i vzácný albín
          Rybáři z Rožmitálu pod Třemšínem vypustili do chovného rybníka Sadoňský několik …
        
        
      
      
        
           Parkovací dům v Milínské se rozplynul. Investor odstoupil
          Z plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici se stává minulost. Společnost LDM …
        
        
          Parkovací dům v Milínské se rozplynul. Investor odstoupil
          Z plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici se stává minulost. Společnost LDM …
        
        
      
      
        
           Dušičky v bezpečí: Policie varuje před kapsáři a zloději
          Je tady období, kdy lidé po celé zemi míří na hřbitovy, aby si připomněli své blízké. …
        
        
          Dušičky v bezpečí: Policie varuje před kapsáři a zloději
          Je tady období, kdy lidé po celé zemi míří na hřbitovy, aby si připomněli své blízké. …
        
        
      
      
        
           Povodí Vltavy opět podalo pomocnou ruku hasičům z Příbrami
          Už jedenáctým rokem pokračuje úspěšná spolupráce mezi Hasičským záchranným sborem …
        
        
          Povodí Vltavy opět podalo pomocnou ruku hasičům z Příbrami
          Už jedenáctým rokem pokračuje úspěšná spolupráce mezi Hasičským záchranným sborem …
        
        
      
      
        
           Výlov Musíku přilákal spousty lidí nejen na tradiční podívanou, ale i rybí speciality
          V úterý 28. října začal dvoudenní výlov rybníku Musík u Dublovic. Rybáři dokončí výlov …
          FOTOGALERIE
        
        
          Výlov Musíku přilákal spousty lidí nejen na tradiční podívanou, ale i rybí speciality
          V úterý 28. října začal dvoudenní výlov rybníku Musík u Dublovic. Rybáři dokončí výlov …
          FOTOGALERIE
        
        
      
     Martin Kadlec: Hasič, který dobývá pódia kulturistiky
          Profesionální hasič z Podlesí skloubil náročné povolání s vrcholovým sportem a přivezl …
        
        
          Martin Kadlec: Hasič, který dobývá pódia kulturistiky
          Profesionální hasič z Podlesí skloubil náročné povolání s vrcholovým sportem a přivezl …
        
        
      
    





