Zabijačková sezona začíná
Komerční sdělení
30. září 2024 (13:00)
Jednou z nejoblíbenějších událostí v tomto období je zabijačka, která v řeznictví ZEMAN maso-uzeniny přináší poctivé pochoutky vycházející z české tradice domácích zabijaček.
S příchodem podzimu a chladnějšího počasí se mnozí z nás těší na tradiční české pokrmy, které zahřejí tělo i duši. Zabijačka je tradiční česká událost, spojená s vesnickým životem, kde se v rodinách porážela prasata a následně se z nich vyráběly lahůdky, které se konzumovaly po celý rok.
V dnešní době už zabijačky nejsou tak časté jako dřív, ale řeznictví ZEMAN maso-uzeniny tuto tradici udržuje při životě. Každý rok v rámci zabijačkového období nabízí široký výběr čerstvých zabijačkových specialit, připravených dle osvědčených receptur.
Zabijačková sezóna v řeznictví ZEMAN maso-uzeniny to jsou tradiční chutě, které potěší každého gurmána. Co si představit pod zabijačkovým týdnem a na co se v něm můžete těšit?
V prodejnách ZEMAN maso-uzeniny můžete ochutnat ty nejlepší speciality: Dopřejte si neodmyslitelnou klasiku v podobě JATERNIČEK a JELÍTEK špejlovaných, LAHŮDKOVÉ TLAČENKY, prejtů, škvarků, ZABIJAČKOVÉ POLÉVKY nebo široký výběr paštik a pomazánek.
Pokud tedy patříte mezi milovníky českých tradičních zabijačkových pokrmů, nezapomeňte sledovat aktuální nabídku na: https://www.prodejnyzeman.cz/akcni-nabidka
Navíc Vám přinášíme recept na:
DOMÁCÍ SULC NEBOLI HUSPENINU S VEPŘOVÝM MASEM
Na huspeninu neexistuje žádný správný recept, každý ho má rád jinak, ale tento je jemný a čirý s libovými kousky vepřového masa, který bude chutnat každému. Navíc má sulc pozitivní účinky na zdraví našich kloubů.
Postup:
1) Vepřové nožičky a kolena omyjte a vložte vařit do hrnce. Těsně před bodem varu stáhněte plamen na minimum.
2) Sítkem vyjměte všechnu pěnu z povrchu a osolte, přidejte koření a vařte tři hodiny.
3) Poté přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, oloupané stroužky česneku a vepřovou plec. Vše vařte ještě cca hodinu a půl a před koncem varu přidejte ocet.
4) Po zchladnutí vyberte maso a zeleninu. Vývar přeceďte přes síto a libové maso oberte.
5) Připravte si misky, popřípadě může být i libovolná forma. Rozdělte kousky masa a naběračkou zalijte vývarem. Dejte chladit alespoň na šest hodin.
6) Servírujte s cibulí, octem a drobným chlebem.
Dobrou chuť.
V dnešní době už zabijačky nejsou tak časté jako dřív, ale řeznictví ZEMAN maso-uzeniny tuto tradici udržuje při životě. Každý rok v rámci zabijačkového období nabízí široký výběr čerstvých zabijačkových specialit, připravených dle osvědčených receptur.
Zabijačková sezóna v řeznictví ZEMAN maso-uzeniny to jsou tradiční chutě, které potěší každého gurmána. Co si představit pod zabijačkovým týdnem a na co se v něm můžete těšit?
V prodejnách ZEMAN maso-uzeniny můžete ochutnat ty nejlepší speciality: Dopřejte si neodmyslitelnou klasiku v podobě JATERNIČEK a JELÍTEK špejlovaných, LAHŮDKOVÉ TLAČENKY, prejtů, škvarků, ZABIJAČKOVÉ POLÉVKY nebo široký výběr paštik a pomazánek.
Pokud tedy patříte mezi milovníky českých tradičních zabijačkových pokrmů, nezapomeňte sledovat aktuální nabídku na: https://www.prodejnyzeman.cz/akcni-nabidka
Navíc Vám přinášíme recept na:
DOMÁCÍ SULC NEBOLI HUSPENINU S VEPŘOVÝM MASEM
Na huspeninu neexistuje žádný správný recept, každý ho má rád jinak, ale tento je jemný a čirý s libovými kousky vepřového masa, který bude chutnat každému. Navíc má sulc pozitivní účinky na zdraví našich kloubů.
Na sulc:
|
Na podávání:
|
Postup:
1) Vepřové nožičky a kolena omyjte a vložte vařit do hrnce. Těsně před bodem varu stáhněte plamen na minimum.
2) Sítkem vyjměte všechnu pěnu z povrchu a osolte, přidejte koření a vařte tři hodiny.
3) Poté přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, oloupané stroužky česneku a vepřovou plec. Vše vařte ještě cca hodinu a půl a před koncem varu přidejte ocet.
4) Po zchladnutí vyberte maso a zeleninu. Vývar přeceďte přes síto a libové maso oberte.
5) Připravte si misky, popřípadě může být i libovolná forma. Rozdělte kousky masa a naběračkou zalijte vývarem. Dejte chladit alespoň na šest hodin.
6) Servírujte s cibulí, octem a drobným chlebem.
Dobrou chuť.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR
Související
•Topná sezona bude levnější než loni, ceny paliv klesly
•Bednění upozornilo i na rodiny v bytové nouzi. Nemít svoje doma je pro dítě velká zátěž, říká koordinátorka nízkoprahového klubu v Příbrami
•Proč nejsou veřejné záchody na Dvořákově nábřeží i na mince?
Další články
Extraliga volejbalu: Příbram padla s Kladnem 0:3, fanoušci byli slyšet
Deváté kolo ČEZ extraligy volejbalu mužů nabídlo v Příbrami jasnou výhru Kladna. Hosté …
Kraj přispěje na projekt mapující osudy vystěhovaných obcí. Týká se to i příbramského muzea na projekt Lidé bez domova
Středočeský kraj výrazně podpoří vzdělávací aktivity svých muzeí a galerií. Chystá se …
Vánočka: královna českých Vánoc
Když se řekne české Vánoce, málokdo si představí stůl bez vánočky. Tento sladký …
Rekordní triumf! Jan Tománek kraloval na nejtěžší trati v historii světových šampionátů
Paratriatlonista Jan Tománek dosáhl mimořádného úspěchu, když na IRONMAN 70.3 World …
Vánoční workshop v Dobříši: vytvořte si vlastní adventní věnec
Muzeum města Dobříše zve všechny milovníky tvoření na adventní workshop, který se …
Příbram plánuje schodkový rozpočet. Kryjí ho peníze z minulých let
Na nadcházejícím zasedání zastupitelstva města Příbram, které se uskuteční 3. …
Zubní pohotovosti ve Středočeském kraji zajistí nemocnice i další pracoviště
Zubní pohotovosti ve Středočeském kraji zajistí od 1. ledna příštího roku nemocnice a …
Ředitelka potravinové banky: Na mapě kraje hledáme slepá místa, kde nabízíme pomoc
Dana Růžičková vede Potravinovou banka Central, která shromažďuje a poté zásobuje …
ROZHOVOR
Sladká tradice, která každý rok přináší radost do mateřských škol
Příbramští včelaři už čtyřiadvacet let potěší děti i učitelky v mateřských školách …
Den pro dětskou knihu: společně strávený čas s rodinou podpoří dětské čtenářství
Chcete aktivně strávit krásné odpoledne se svými dětmi a vnoučaty a zároveň je …




