15. 9. svátek má Jolana




Velikonoce se blíží. Řezníci odtajnili nejlepší recepty z uzeného masa

PR
17. března 2021   (09:10)
Velikonoce se blíží. Řezníci odtajnili nejlepší recepty z uzeného masa

Velikonoce patří mezi jedny z nejkrásnějších svátků, neboť s nimi přichází jaro. Je to období, které patří klasickým zvyklostem jako chození s pomlázkou a barvení kraslic. Kromě toho jsou Velikonoce i svátky dobrého jídla a pití.


Tradičním velikonočním masem bylo v minulosti jehněčí, maso z beránka si ale chudší nahrazovali sladkým pečivem v jeho podobě. V současnosti se jehněčí maso už téměř nepřipravuje, nahrazují ho vepřové i hovězí pečeně a masové rolády, a hlavně uzené na všechny způsoby.
Uzené maso je chutné, šťavnaté a při každé úpravě chutná skvěle. Příbramští řezníci proto připravili osvědčené české recepty, jak si například takovou voňavou uzenou krkovici připravit v pohodlí domova i s menšími kulinářskými schopnostmi, takže je zvládne opravdu každý. Dnes představí nejlepší recept na uzenou polévku a plněné bramborové knedlíky. Navíc uzenou krkovici tento týden najdete v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny za pouhých 89 Kč/1 kg.
UZENÁ POLÉVKA
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
· Uzená krkovice s kostí (ZEMAN maso-uzeniny) – cca 500 g
· Kuličky černého pepře – 5 ks
· Kroupy 200 g
· Bobkový list – 2ks
· Kuličky nového koření – 2ks
· Lžička majoránky, sůl
· Cibule najemno
· 2 lžíce sádla
· Brambory
· Petržel
· Mrkev
· Nasekaná petrželka

POSTUP:
1. Maso vložte do hrnce, zalijte vodou, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a vařte cca hodinu.
2. Kroupy uvařte podle návodu.
3. V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a poté přes cedník vývar z uzeného masa. Přidejte nakrájené brambory na kostičky a vařte cca 10 minut.
4. Poté přidejte zeleninu na kostky, kroupy a vařte ještě zhruba 15 minut.
5. Mezitím si uvařené maso nakrájejte, přidejte do polévky, okořeňte majoránkou a na závěr ozdobte petrželkou.
PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY UZENÝM MASEM
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
· Uzená krkovice (ZEMAN maso-uzeniny) – cca 500 g
· Brambory – 750 g
· Cibule – 3 ks
· Hrubá mouka - 250 g
· Krupice – 50 g
· Vejce – 2 ks
· Sůl, pepř

POSTUP:
1. Najemno nakrájenou cibuli osmažte na sádle spolu s uzeným masem nakrájeným na malé kostičky a nechte vychladnout.
2. Kyselé zelí lze udělat z čerstvého zelí nebo z předem připraveného kysaného zelí. To stačí jen propláchnout, aby nebylo tolik kyselé, zalít vodou tak, aby bylo v hrnci akorát ponořené, přidat kmín, lžíci cukru, osolit a dusit doměkka.
3. Brambory uvařte ve slupce nejlépe den předem. Poté oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, krupici, sůl, pepř, mouku a dobře promíchejte.
4. Poté vypracujte hladké a nelepivé těsto, které si na pomoučeném válu rozválejte na tenký plát.
5. Dále z těsta vytvořte placky a vkládejte do nich uzené společně s cibulkou a následně vytvarujte kulaté knedlíky.
6. Do vroucí vody knedlíky vložte a vařte cca 10-15 minut.
7. Podávejte se zelím a zasypané křupavou cibulkou.
Ten, kdo si na tyto recepty netroufá, nemusí zoufat. V řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny na vás v úseku Bistra čeká každý den skvělá nabídka teplých jídel, které vám rádi zabalí s sebou domů.

Navíc od 01.03. do 24.03. 2021 probíhá v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny skvělá soutěž, při které mohou tři lidé vyhrát 10 kg uzenou kýtu. A jak se zapojit? Stačí nakoupit maso v Příbrami, Rožmitále pod Třemšínem, nebo v Březnici v hodnotě minimálně 200 Kč, či uzeniny, lahůdky nebo produkty z bistra minimálně za 100 Kč, vyfotit účtenku a zaslat na mail soutez@pribram.cz.

V následujícím týdnu přineseme recept na velikonoční nádivku s kopřivami a plecovník.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Další články

Hravé ráno před školou v Dobříši zahájí Evropský týden mobility Hravé ráno před školou v Dobříši zahájí Evropský týden mobility Evropský týden mobility začíná i v Dobříši. Přijďte si užít hravé a přátelské aktivity … Příbram ovládla síla a odhodlání: Obstacle Race přinesl adrenalin i skvělou atmosféru Příbram ovládla síla a odhodlání: Obstacle Race přinesl adrenalin i skvělou atmosféru Příbram se o víkendu proměnila v centrum vytrvalosti, síly a odhodlání. Druhý ročník … Praha bude mít nejvyšší budovu v Česku. Top Tower změní panorama metropole Praha bude mít nejvyšší budovu v Česku. Top Tower změní panorama metropole Praha se chystá na stavbu, která přepíše české rekordy. Zastupitelé hlavního města … Gastro agent: Nón Viet Gastro agent: Nón Viet Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme … FOTOGALERIE Kraj poskytne pět milionů korun krajské policii nejen na nové drony Kraj poskytne pět milionů korun krajské policii nejen na nové drony Středočeský kraj poskytne 5 milionů korun na nové vybavení krajské policie. Jde … Petr Piskač: Spousta JAWA nadšenců cestovala de facto na mapě s námi. V zahraničí k nám stále vzhlížejí Petr Piskač: Spousta JAWA nadšenců cestovala de facto na mapě s námi. V zahraničí k nám stále vzhlížejí Petr Piskač a Šárka Jehličková si společně splnili velký sen a to cestou až k … ROZHOVOR Blíží se čas moštu. Podpořte Svatohorské sady a jejich návrat k původní kráse Blíží se čas moštu. Podpořte Svatohorské sady a jejich návrat k původní kráse Mošt, který zachraňuje sady. Přijďte ochutnat a pomoci. Podzim ve Svatohorských … Průvod, kramáři a kejklíři: Příbram si užila Šalmaj Průvod, kramáři a kejklíři: Příbram si užila Šalmaj Už po osmnácté se nad Příbramí rozezněl jasný, pronikavý tón šalmaje, která dala jméno … FOTO Zelňačka provoněla Bohutín: u Řimbaby se vařilo, peklo i zpívalo Zelňačka provoněla Bohutín: u Řimbaby se vařilo, peklo i zpívalo Už devátý ročník oblíbené soutěže v bohutínském areálu Řimbaba přilákal v sobotu 13. … FOTOGALERIE
Čtení v kavárnách i během procházky ulicemi. Noc literatury bude na Příbramsku opět nevšední Čtení v kavárnách i během procházky ulicemi. Noc literatury bude na Příbramsku opět nevšední Do ukázek z knih současných evropských autorů se můžete zaposlouchat ve středu 17. …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies