26. 4. svátek má Oto
PB | Realitní




Řezníci přinášejí velikonoční tip, co s vykoledovanými vejci

Komerční sdělení
10. dubna 2022   (15:10)
Řezníci přinášejí velikonoční tip, co s vykoledovanými vejci
foto: PR

Vychutnejte si Velikonoce s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Rožmitále pod Třemšínem v Březnici či Sedlčanech.


Každoročně jsou pro zákazníky řeznictví ZEMAN maso-uzeniny připraveny velikonoční akce na voňavé uzené, čerstvá masa a speciální uzeniny. Naši řezníci pro vás navíc odtajnili masový recept na Velikonoční kopřivovou nádivku. Jednoduchý, ale zároveň zaručený postup přípravy, který zvládne opravdu každý. A pokud si rok, co rok lámete hlavu nad tím, jak zpracovat zbylá nebo vykoledovaná vařená vejce, přinášíme vám tip na vynikající „Slanou bábovku“. Šťavnaté mleté maso s uvařenými vejci natvrdo a slaninovým kabátkem v bábovkové formě. Pokrm, který skvěle chutná i studený a pochutnají si na něm i ti nejvyhlášenější gurmáni.
VELIKONOČNÍ KOPŘIVOVÁ NÁDIVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:
Uzená pečeně s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. za 109 Kč/1 kg)
Vepřová plec s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 79,90 Kč/1kg)
Rohlíky/večky nakrájené na kostičky - 7 ks (doporučujeme nakrájet den předem)
Mléko - 200 ml
Vejce - 6 ks (žloutky a bílky zvlášť)
Máslo
Kopřiva - 75 g
Pažitka - dvě hrstky
Sůl, pepř, muškátový oříšek

POSTUP:
1. Do mísy vložíme nakrájené rohlíky a smícháme je s mlékem. 2. Přidáme ušlehané žloutky, uvařené uzené maso na kostičky a vepřovou plec na kostičky, rozpuštěné máslo, nakrájené kopřivy s pažitkou, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. 3. Poté z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do připravené směsi. 4. Vše rovnoměrně vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut na 200 °C dozlatova.
SLANÁ BÁBOVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:
Mleté maso – cca 1200 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. na Vepřové mleté polotovar 129 Kč/1kg)
Anglická plátková slanina– 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 25,90 Kč/100 g)
Vejce vařené natvrdo – 6 ks
Vejce – 10 ks
Česnek – 3 stroužky
Cibule – 2 ks
Petržel, pažitka
Rajský protlak – 2 lžíce
Máslo
Hořčice – 1 lžíce
Strouhanka
Sůl, pepř, muškátový oříšek

POSTUP:
1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 3 celá vejce, rajský protlak a hořčici. Zahustíme strouhankou a promícháme.
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku, petrželku a špetku muškátového oříšku.
3. Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte slaninou.
2. Polovinu připravené směsi vložte do formy a rovnoměrně na ni poklaďte natvrdo uvařená vejce a přidejte druhou polovinu mletého masa.
3. Pečeme cca 60 minut na 170 °C, poté otočte bábovku na plech z druhé strany a pečte dalších cca 40 minut.
4. Doporučujeme podávat s kaší či s čerstvým chlebem a okurkou.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Související


Další články

Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Požár vznikl v blízkosti Vesteckého mostu u obce Obory. Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle V OBI poradí při výběru květin, se substrátem zdarma je i osadí do přinesených nebo … Komerční sdělení Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Webový portál bude sloužit silničářům i veřejnosti. Stát bude téměř 60 milionů … O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem Provoz víkendového vlakového spojení potrvá od 27. dubna do 29. září. V Březnici bude … Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,47 Kč, naftu pak za 39,19 … Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Ve středu 1. května se na třináctikilometrovou trať do Dvořákova památníku vydáte z … U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč Zařízení cestářům poskytují cenná data a umožňují jim vyjíždět na silnice dříve, než … Švenda: Středočeská TOP 09 stojí za Langšádlovou a nevidí důvod k její demisi Švenda: Středočeská TOP 09 stojí za Langšádlovou a nevidí důvod k její demisi Ve vládě po dvou a půl letech končí ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena … Začíná Dvořákův festival, uvede díla českých i světových autorů od baroka po současnost Začíná Dvořákův festival, uvede díla českých i světových autorů od baroka po současnost Návštěvníky čeká 16 koncertů včetně benefičního koncertu pro vilu Rusalku s mimořádným …
Novou přírodní památkou v Brdech je podmáčená louka s masožravými rostlinami Novou přírodní památkou v Brdech je podmáčená louka s masožravými rostlinami Svažitá a silně podmáčená louka o rozloze 2,6 hektaru pojmenovaná Licitanta leží u …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies