2. 11. je Památka zesnulých

Řezníci přinášejí velikonoční tip, co s vykoledovanými vejci

Komerční sdělení
10. dubna 2022   (15:10)
Řezníci přinášejí velikonoční tip, co s vykoledovanými vejci
foto: PR

Vychutnejte si Velikonoce s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Rožmitále pod Třemšínem v Březnici či Sedlčanech.


Každoročně jsou pro zákazníky řeznictví ZEMAN maso-uzeniny připraveny velikonoční akce na voňavé uzené, čerstvá masa a speciální uzeniny. Naši řezníci pro vás navíc odtajnili masový recept na Velikonoční kopřivovou nádivku. Jednoduchý, ale zároveň zaručený postup přípravy, který zvládne opravdu každý. A pokud si rok, co rok lámete hlavu nad tím, jak zpracovat zbylá nebo vykoledovaná vařená vejce, přinášíme vám tip na vynikající „Slanou bábovku“. Šťavnaté mleté maso s uvařenými vejci natvrdo a slaninovým kabátkem v bábovkové formě. Pokrm, který skvěle chutná i studený a pochutnají si na něm i ti nejvyhlášenější gurmáni.
VELIKONOČNÍ KOPŘIVOVÁ NÁDIVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:
Uzená pečeně s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. za 109 Kč/1 kg)
Vepřová plec s kostí – 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 79,90 Kč/1kg)
Rohlíky/večky nakrájené na kostičky - 7 ks (doporučujeme nakrájet den předem)
Mléko - 200 ml
Vejce - 6 ks (žloutky a bílky zvlášť)
Máslo
Kopřiva - 75 g
Pažitka - dvě hrstky
Sůl, pepř, muškátový oříšek

POSTUP:
1. Do mísy vložíme nakrájené rohlíky a smícháme je s mlékem. 2. Přidáme ušlehané žloutky, uvařené uzené maso na kostičky a vepřovou plec na kostičky, rozpuštěné máslo, nakrájené kopřivy s pažitkou, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. 3. Poté z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do připravené směsi. 4. Vše rovnoměrně vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut na 200 °C dozlatova.
SLANÁ BÁBOVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:
Mleté maso – cca 1200 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. na Vepřové mleté polotovar 129 Kč/1kg)
Anglická plátková slanina– 300 g (ZEMAN maso-uzeniny AKCE od pondělí 11.4. 25,90 Kč/100 g)
Vejce vařené natvrdo – 6 ks
Vejce – 10 ks
Česnek – 3 stroužky
Cibule – 2 ks
Petržel, pažitka
Rajský protlak – 2 lžíce
Máslo
Hořčice – 1 lžíce
Strouhanka
Sůl, pepř, muškátový oříšek

POSTUP:
1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 3 celá vejce, rajský protlak a hořčici. Zahustíme strouhankou a promícháme.
2. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, pažitku, petrželku a špetku muškátového oříšku.
3. Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte slaninou.
2. Polovinu připravené směsi vložte do formy a rovnoměrně na ni poklaďte natvrdo uvařená vejce a přidejte druhou polovinu mletého masa.
3. Pečeme cca 60 minut na 170 °C, poté otočte bábovku na plech z druhé strany a pečte dalších cca 40 minut.
4. Doporučujeme podávat s kaší či s čerstvým chlebem a okurkou.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Související


Další články

Dress code ve školách: Příbram ukazuje, že respekt se dá učit i bez zákazů Dress code ve školách: Příbram ukazuje, že respekt se dá učit i bez zákazů Otázka školního oblečení se znovu objevuje ve veřejné debatě. Zatímco některé školy … Krajský úřad: Ve skladech jsou desítky tisíc tun soli i inertního posypu. Do terénu mohou vyjet více než dvě stovky sypačů Krajský úřad: Ve skladech jsou desítky tisíc tun soli i inertního posypu. Do terénu mohou vyjet více než dvě stovky sypačů Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje (KSÚS) je připravena na … Hledá se vánoční strom pro Příbram! Hledá se vánoční strom pro Příbram! Vánoční čas se nezadržitelně blíží a s ním i okamžik, na který se těší malí i velcí a … Levitace funguje, vodotrysky částečně mlčí. Kašna na TGM čeká na jarní servis Levitace funguje, vodotrysky částečně mlčí. Kašna na TGM čeká na jarní servis Moderní kašna s levitující žulovou koulí na příbramském náměstí T. G. Masaryka byla … Legenda o svatém Martinovi ožije na Dobříši! Přijďte na pohádku a dílnu pro děti Legenda o svatém Martinovi ožije na Dobříši! Přijďte na pohádku a dílnu pro děti V neděli 2. listopadu ožije Kulturní dům Dobříš na Mírovém náměstí pohádkou, hudbou i … Den otevřených dveří na oddělení jednodenní péče: přijďte se podívat, jak funguje moderní medicína Den otevřených dveří na oddělení jednodenní péče: přijďte se podívat, jak funguje moderní medicína Oblastní nemocnice Příbram zve všechny zájemce na Den otevřených dveří oddělení … Skanzen Vysoký Chlumec připomene, jak se dříve vzpomínalo na zesnulé Skanzen Vysoký Chlumec připomene, jak se dříve vzpomínalo na zesnulé V neděli 2. listopadu ožije Skanzen Vysoký Chlumec zvláštní atmosférou svátku Památky … Zimní pneumatiky: kdy jsou povinné a kde přezout v Příbrami Zimní pneumatiky: kdy jsou povinné a kde přezout v Příbrami S listopadem přichází každoroční otázka: kdy je nutné vyměnit letní pneumatiky za … Fixpointy na injekční odpad mají sloužit i veřejnosti. Příbram hledá vhodnější umístění Fixpointy na injekční odpad mají sloužit i veřejnosti. Příbram hledá vhodnější umístění Jeden z boxů, kam lze odkládat také inzulinová aplikační pera, je umístěn v blízkosti …
Lišky, voňavé poklady českých lesů Lišky, voňavé poklady českých lesů Jestli bude tohle přívětivé počasí ještě chvíli pokračovat, nedivil bych se, když … FOTO
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies