5. 11. svátek má Miriam




ŘEZNÍCI PŘINÁŠEJÍ TIPY A TRIKY, JAK SI PŘIPRAVIT TU NEJCHUTNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKU

Komerční sdělení
3. dubna 2023   (12:17)
ŘEZNÍCI PŘINÁŠEJÍ TIPY A TRIKY, JAK SI PŘIPRAVIT TU NEJCHUTNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ NÁDIVKU

NÁDIVKA NEBO HLAVIČKA? Na Velikonoce se tento pokrm připravuje již odedávna.


Nádivka je tradičním velikonočním pokrmem, který se připravuje na Bílou sobotu. A bylo by hodně nespravedlivé považovat ji jen za výplň, která se dává zpravidla do masa. Je totiž i vynikajícím samostatným jídlem, navíc je dobrá teplá i za studena.

V lidových tradicích tento pokrm symbolizuje nový život i naději na dobrý úrodný rok podobně jako celé Velikonoce. Ostatně do velikonočních nádivek se dřív běžně přidávalo jehněčí, kůzlečí nebo telecí maso. Telecí často pocházelo z hlavy — proto se dodnes nádivce říká hlavička. Nebo také sekanina či řežábek.


TIPY NA PŘÍPRAVU

1) Pečivo je nejlepší použít buďto starší nakrájené předem na kostičky, opéct na pánvi dozlatova, nebo nasucho v troubě.
2) Pokud neřešíte kalorie nebo tuky, klidně můžete nahradit mléko smetanou, nádivka pak bude ještě chutnější.
3)Uzené je nejlepší klidně trošku prorostlejší, jako je například uzená krkovička (ZEMAN maso-uzeniny v akci za 99 Kč/1 kg, nebo teplé uzené z příbramské udírny). Pokud maso předem na pánvičce osmahnete, pustí svůj tuk a jak je známo, tuk je nositelem chuti.
4) Kromě tradičních kopřiv lze přidat, špenát či listy pampelišky (nezapomeňte listy nejdříve spařit, zmenší se objem a zůstane barva). Chuť doplňte také bylinkami jako je petrželka a libeček.
5) Pro jemnost nádivky je nejlepší utřít máslo se žloutky do hladké pěny, kterou přidáte do směsi ještě před uzeným a z bílku ušlehat sníh, který pečlivě vmícháte až nakonec.

TO NEJLEPŠÍ TEPLÉ UZENÉ V ŘEZNICTVÍ ZEMAN MASO-UZENINY

V řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny v Příbrami, Březnici a Rožmitále pod Třemšínem se můžete ve vybraných předvelikonočních dnech těšit na teplé uzené z příbramské udírny. Typické pro svou kouřovou chuť, ze kterého si doma připravíte nejeden jednoduchý, ale zato výtečný pokrm na Velikonoce.
Masa naložená dle tradičních postupů, nasucho solené, bez přidané vody a uzené na bukovém dřevě. To vše podtržené specifickým logistickým procesem – ráno vytažené z udírny a ve speciálních boxech převezené na prodejny. I díky tomu je zaručena jejich teplota a šťavnatost. Na výběr máte hned ze tří druhů: krkovička, kýta nebo bůček bez kosti.

Objednejte si uzené předem na vámi vybranou prodejnu. Ušetříte čas, a navíc budete mít jistotu, že nepřijdete domu s prázdnou.


Na prodejnách:
ÚTERÝ 4.4.2023
ČTVRTEK 6.4.2023


Veselé a chutné Velikonoce,
přeje vaše řeznictví ZEMAN maso-uzeniny
www.prodejnyzeman.cz

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Související


Další články

Reprezentace žen vyráží do Švédska. V sestavě nechybí ani Příbramačka Karolína Kosinová Reprezentace žen vyráží do Švédska. V sestavě nechybí ani Příbramačka Karolína Kosinová Všech osm hokejistek, které se v příští sezoně představí v elitní zámořské soutěži … Dálniční most u Staré Hutě je znovu v provozu. ŘSD dokončilo rekonstrukci za více než 100 milionů Dálniční most u Staré Hutě je znovu v provozu. ŘSD dokončilo rekonstrukci za více než 100 milionů Ředitelství silnic a dálnic uvedlo do provozu zrekonstruovaný most na 28. kilometru … Letošní říjen byl druhý nejstudenější za posledních deset let Letošní říjen byl druhý nejstudenější za posledních deset let Máme tady typické listopadové počasí, ale připomeňme si, jaký byl ten předchozí měsíc. … Na Příbramsku se znovu měří rychlost! Policisté vyrazili do terénu Na Příbramsku se znovu měří rychlost! Policisté vyrazili do terénu Na Příbramsku v tomto do 9. listopadu pokračuje další měření rychlosti. Policisté … Brdy očima Běly Komancové: 10 let chráněné krajiny Brdy očima Běly Komancové: 10 let chráněné krajiny Výstava „Brdy zblízka i zdálky“ představuje krásu a rozmanitost CHKO Brdy … „Děti potřebují hlavně lásku a zájem rodičů,“ říká nová primářka dětského oddělení „Děti potřebují hlavně lásku a zájem rodičů,“ říká nová primářka dětského oddělení Primářka Smíšková nahradila v pozici primáře Pavla Marčeka, který i nadále zůstává … ROZHOVOR Předplatné Divadla A. Dvořáka Příbram na rok 2026: Ten nejkrásnější dárek pod stromeček Předplatné Divadla A. Dvořáka Příbram na rok 2026: Ten nejkrásnější dárek pod stromeček Právě se začal prodávat jeden z nejhezčích dárků, které můžete najít pod vánočním … Dobrovolníci sázeli jedle v srdci Brd. Do suťového lesa se vrací původní stromy Dobrovolníci sázeli jedle v srdci Brd. Do suťového lesa se vrací původní stromy V sobotu se do brdských lesů na západním svahu Třemšína vydala skupina dobrovolníků z … FOTO Nový kongresový, konferenční i třeba svatební sál se všemi službami v centru Příbrami Nový kongresový, konferenční i třeba svatební sál se všemi službami v centru Příbrami Sál je vybaven ozvučením, dataprojektorem, plátnem, osvětlením, mixážním pultem, … Komerční sdělení
Gastro agent: Jídelna U Řezníka Gastro agent: Jídelna U Řezníka Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme … FOTO
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies