Restauraci Na Růžku v Dobříši navštívila hygiena
3. července 2019 (08:12)
V restauraci byly zjištěny hrubé hygienické nedostatky, provozovateli byl uložen finanční postih a pozastavení činnosti
Dne 13. 6. 2019 provedli zaměstnanci KHS, územního pracoviště Příbram, kontrolu v restauraci Na Růžku v Dobříši. Jedná se o restauraci, ve které jsou připravovány teplé hotové pokrmy ve třech druzích, v množství do 70 porcí/den, dále zde probíhá také příprava minutkových pokrmů.
Provedenou kontrolou byly zjištěny hrubé hygienické nedostatky, zejména při skladování a přípravě potravin a manipulaci s teplými pokrmy. V prostoru umývárny nádobí byla zcela nevhodně prováděna manipulace s neočištěnou zeleninou včetně loupání brambor.
Ve skladu potravin byla uložena přímo na podlaze, při teplotě prostředí, přepravka, ve které bylo rozmrazováno syrové maso, v regálu skladovány vejce v papírových proložkách. V kuchyni a ve skladu potravin (na pracovních plochách a v regálech) byly dále uloženy hotové pokrmy v nekontrolovaném teplotním režimu (teplota prostředí byla v době kontroly +30°C). Jednalo se o vařené těstoviny, pečené rybí filé, guláš, rajská omáčka aj. V mrazícím zařízení ve skladu potravin byly uloženy společně s potravinami určenými pro stravovací službu i potraviny s prošlým datem spotřeby (bramborový knedlík, Hot Dog, anglická slanina, dušená šunka).
V provozovně vyrobené polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. Provozovatel restaurace žádným způsobem neinformoval spotřebitele o výskytu alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích.
Zaměstnanci KHS neprodleně rozhodnutím nařídili likvidaci potravin jiných než bezpečných a příkazem pozastavili výkon činnosti v rozsahu manipulace s neočištěnou zeleninou.
S kontrolovanou osobou byla neprodleně projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 26. 6. 2019 bylo ověřeno, že zjištěné nedostatky byly odstraněny. Byla opět zprovozněna hrubá přípravna brambor a zeleniny, byla provedena likvidace potravin s prošlým datem spotřeby a v celém provozním zázemí restaurace byl proveden důkladný úklid.
Provedenou kontrolou byly zjištěny hrubé hygienické nedostatky, zejména při skladování a přípravě potravin a manipulaci s teplými pokrmy. V prostoru umývárny nádobí byla zcela nevhodně prováděna manipulace s neočištěnou zeleninou včetně loupání brambor.
Ve skladu potravin byla uložena přímo na podlaze, při teplotě prostředí, přepravka, ve které bylo rozmrazováno syrové maso, v regálu skladovány vejce v papírových proložkách. V kuchyni a ve skladu potravin (na pracovních plochách a v regálech) byly dále uloženy hotové pokrmy v nekontrolovaném teplotním režimu (teplota prostředí byla v době kontroly +30°C). Jednalo se o vařené těstoviny, pečené rybí filé, guláš, rajská omáčka aj. V mrazícím zařízení ve skladu potravin byly uloženy společně s potravinami určenými pro stravovací službu i potraviny s prošlým datem spotřeby (bramborový knedlík, Hot Dog, anglická slanina, dušená šunka).
V provozovně vyrobené polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. Provozovatel restaurace žádným způsobem neinformoval spotřebitele o výskytu alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích.
Zaměstnanci KHS neprodleně rozhodnutím nařídili likvidaci potravin jiných než bezpečných a příkazem pozastavili výkon činnosti v rozsahu manipulace s neočištěnou zeleninou.
S kontrolovanou osobou byla neprodleně projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 26. 6. 2019 bylo ověřeno, že zjištěné nedostatky byly odstraněny. Byla opět zprovozněna hrubá přípravna brambor a zeleniny, byla provedena likvidace potravin s prošlým datem spotřeby a v celém provozním zázemí restaurace byl proveden důkladný úklid.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Khs
autor: mir
Další články
Příbram rozhodla o Fantově louce: zastupitelé schválili změnu územního plánu, stavební uzávěra zatím jen doporučena
Na středečním zasedání 3. prosince zastupitelé Příbrami schválili zadání Změny č. 4 …
Příroda
Vysokochlumecké peklo znovu ožije. Mikulášská tradice přiláká děti i dospělé
Tradiční akce Vysokochlumecké peklo se po roce opět vrací. V pátek 5. prosince od 16 …
Nemocnice Hořovice získala titul Nejlepší porodnice Středočeského kraje
Nemocnice Hořovice slaví významný úspěch v prestižní volbě Porodnice roku portálu …
Město Příbram schválilo rozpočet na rok 2026, velké investice mají zelenou
Na posledním letošním zasedání zastupitelstva města Příbram zastupitelé schválili …
Politika
Nové dálnice v roce 2026: ŘSD otevře desítky kilometrů. Příbram na svůj obchvat zatím čeká
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje v roce 2026 zprovoznit téměř 40 kilometrů …
Adventní čas v Rožmitále nabízí bazárek, koncerty i mikulášskou nadílku
Rožmitál pod Třemšínem se v prosinci rozezní vánoční atmosférou. Město a místní …
Z druhé strany lavičky: Bedna není volnočasovka. Je to záchytný bod
Druhý díl ze série reportáží o nízkoprahových službách, terénní pomoci a životě bez …
Zimní Srdíčkové dny zaplaví Příbram. Usměvavá srdíčka pomohou nemocným dětem
Jen týden po skončení sbírky Srdce dětem se dobrovolníci znovu vydávají do ulic. …
Sledujte s námi online zasedání zastupitelstva, na programu bude pyrotechnika nebo změna územního plánu v lokalitě Fantova louka
Ve středu 3. prosince od 16:00 hodin se v jednacím sále na náměstí T. G. Masaryka (čp. …
ON-LINE PŘENOS
Vandalismus v Příbrami: Zničené i ukradené adventní dekorace, světelný beránek za 40 tisíc je pryč
Advent sotva začal a už se ptáme: zůstane nám vůbec něco z vánoční výzdoby do Vánoc? V …
FOTOGALERIE




