Podle hygieniků v restauraci Březohorka hrozila kontaminace potravin úlomky gelového povrchu nehtů
FOTOGALERIE
18. července 2017 (11:10)
Dalších 5 fotografií v galerii
Kontrola zjistila nedostatky v úklidu především v kuchyni a přípravně zeleniny.
Příbramští hygienici provedli 20. června kontrolu příbramské restaurace Březohorka. Jedná se o restauraci umístěnou v rohu náměstí J. A. Alise na Březových Horách. V poledne je zde nabízeno denní menu – cca 5 druhů hotových jídel a dále jsou připravovány minutkové pokrmy.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně a v hrubé přípravně zeleniny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Technologické vybavení (lednice, mrazící zařízení, sporák, mikrovlnná trouba, fritovací zařízení, VZT zařízení), pracovní a úložné plochy (regály v skladu potravin), podlahy a omyvatelné povrchy stěn byly hlavně v méně přístupných místech znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy a prachem.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladícím zařízení v kuchyni, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. V mrazícím zařízení, umístěném ve skladu potravin, byly nevhodně uchovávány potraviny (anglická slanina, šunka) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil.
Osoba, která v době kontroly manipulovala v prostoru kuchyně s nebalenými potravinami a hotovými pokrmy, měla na rukou silně poškozené gelové nehty (oprýskané, ulámané) – riziko kontaminace potravin úlomky gelového povrchu nehtů.
S provozovatelem restaurace byla projednána nezbytná nápravná opatření a bylo mu nařízeno neprodleně provést sanitaci všech provozních prostor zařízení. Hned po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení. S provozovatelem byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 12. července bylo zjištěno, že v celé provozovně byl proveden řádný úklid, očištění veškerých povrchů technologického zařízení, povrchů podlah a stěn, potraviny a pokrmy byly uloženy za odpovídajících podmínek.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně a v hrubé přípravně zeleniny zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Technologické vybavení (lednice, mrazící zařízení, sporák, mikrovlnná trouba, fritovací zařízení, VZT zařízení), pracovní a úložné plochy (regály v skladu potravin), podlahy a omyvatelné povrchy stěn byly hlavně v méně přístupných místech znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy a prachem.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladícím zařízení v kuchyni, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. V mrazícím zařízení, umístěném ve skladu potravin, byly nevhodně uchovávány potraviny (anglická slanina, šunka) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil.
Osoba, která v době kontroly manipulovala v prostoru kuchyně s nebalenými potravinami a hotovými pokrmy, měla na rukou silně poškozené gelové nehty (oprýskané, ulámané) – riziko kontaminace potravin úlomky gelového povrchu nehtů.
S provozovatelem restaurace byla projednána nezbytná nápravná opatření a bylo mu nařízeno neprodleně provést sanitaci všech provozních prostor zařízení. Hned po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení. S provozovatelem byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v restauraci dne 12. července bylo zjištěno, že v celé provozovně byl proveden řádný úklid, očištění veškerých povrchů technologického zařízení, povrchů podlah a stěn, potraviny a pokrmy byly uloženy za odpovídajících podmínek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: red
Další články
Co znamená každoročně zlatá neděle ve spojení s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny? Jednoznačně speciální akce a prodloužená otevírací doba i na neděli 21. prosince
Poslední adventní nebo také zlatá neděle je za dveřmi a lidé si zapálí čtvrtou, …
PR
Mikulášské rybářské závody ve Vimperku: Úspěšná výprava rožmitálského rybářského kroužku
První prosincová sobota se pro děti z rybářského kroužku Rožmitál pod Třemšínem nesla …
Tajemství bukové stráně
/Příběh černých čápů/ Počasí tak trochu s námi laškovalo - však je také aprílové. Ale …
FOTO
Nebezpečná látka v kosmetice pod dohledem: hygienici našli jen pár hříšníků
Nebezpečná látka TPO, zakázaná v kosmetických přípravcích od 1. září, byla při …
Ve středních Čechách se lyžuje ve třech areálech, podmínky někde zhoršuje obleva
Ve středních Čechách jsou v provozu tři zimní střediska, po nejdříve otevřeném Monínci …
V neděli se uskuteční tradiční akce Vánoce v divadle
Již tradiční akci v předvánočním čase nabízí v neděli 14. prosince Divadlo Antonína …
Ceny benzinu a nafty v Příbrami: Nejdráž natankujete na čerpačkách OMV
Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 32,90 Kč do 34,90 …
Kdo z nás nikdy nepsal Ježíškovi? Vánoční pošta v Příbrami je připravená
Vánoční čas se blíží a k němu neodmyslitelně patří tradice psaní dopisů Ježíškovi. Pro …
Vánoce
/VIDEO/ U obce Háje havarovala řidička osobáku, po nehodě byla v šoku
V pátek ráno se stala nehoda na silnici II/118 v katastru obce Milín.
FOTO
Tipy na víkend: Třetí adventní víkend nabízí celou řadu tradičních akcí, tematické výstavy či koncerty – nalaďte se společně na Vánoce!
V sobotu a v neděli na vás čekají velmi oblíbené akce: Vánoce v hornickém domku, kde …









