Metr sněhu hlásí lyžařský areál Monínec na Příbramsku
7. února 2025 (16:20)
foto: Pixabay / Ilustrační foto
Lyžařské areály ve středních Čechách hlásí skvělé podmínky pro zimní sporty. Díky nočním mrazům mohli provozovatelé posílit zásoby sněhu, který je nyní ve výborné kvalitě. Na svazích leží až metr technického sněhu a zájem návštěvníků roste. Kam se vydat o víkendu na lyže?
Ideální podmínky a kolem metru sněhu nabízí středisko Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku. "Je to pěkné lyžování, a návštěvnost i ve všední dny je lepší, než jsme čekali," řekl ředitel areálu Jaroslav Krejčí.
Na Šibeničním vrchu nedaleko Mnichovic u Prahy očekávají o víkendu velkou návštěvnost, posílí kvůli tomu obsluhu. "Máme snad metr a půl sněhu, to opravdu dlouho nebylo, i kvalita je výborná," řekl ředitel areálu Jan Zenkl. Uvítal by však vyšší návštěvnost i během pracovních dní, od pondělí do pátku proto nabízí výhodnější ceny. "Máme dokonce rozšířenou dobu, když jsou prázdniny v Praze, ale je to spíš kontraproduktivní, protože všichni odjedou na hory," doplnil Zenkl.
V areálu v Chotouni u Prahy je 100 až 120 centimetrů sněhu. "Nasněžili jsme opravdu hodně, kvalita je výborná, sníh není rozbředlý a nejsou plotny," uvedl provozovatel areálu Jan Němeček.
Lidí je podle něj tento týden díky jarním prázdninám na Benešovsku i ve všední dny o něco víc než obvykle. "Příští týden jsou prázdniny některých částí Prahy, předpokládám, že v kombinaci s ideálními podmínkami bude dál hodně lidí," doplnil Němeček.
Nový sníh vyrobili i v Kvasejovicích na Příbramsku, aktuálně ho mají lyžaři k dispozici 50 až 70 centimetrů. "Na návštěvnost si stěžovat nemůžeme, ale chybí atmosféra, protože není přírodní sníh ve středních polohách," řekl provozovatel areálu Petr Kroužil.
V areálu v Chotouni u Prahy je 100 až 120 centimetrů sněhu. "Nasněžili jsme opravdu hodně, kvalita je výborná, sníh není rozbředlý a nejsou plotny," uvedl provozovatel areálu Jan Němeček.
Lidí je podle něj tento týden díky jarním prázdninám na Benešovsku i ve všední dny o něco víc než obvykle. "Příští týden jsou prázdniny některých částí Prahy, předpokládám, že v kombinaci s ideálními podmínkami bude dál hodně lidí," doplnil Němeček.
Nový sníh vyrobili i v Kvasejovicích na Příbramsku, aktuálně ho mají lyžaři k dispozici 50 až 70 centimetrů. "Na návštěvnost si stěžovat nemůžeme, ale chybí atmosféra, protože není přírodní sníh ve středních polohách," řekl provozovatel areálu Petr Kroužil.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / ČTK
autor: pribram.cz
ČTK
ČTK
Další články
Úspěch, který pokračuje: Seniorská akademie láká stále více seniorů
Seniorská akademie, kterou pořádá Městská policie Příbram ve spolupráci se …
Bohutínští rybáři obdarovali zaměstnance příbramského domova pro seniory
Rybářská organizace věnovala zaměstnancům Domova Maják vánoční kapry jako poděkování …
Zámek Dobříš zazáří o Vánocích v nové štědrovečerní pohádce České televize
Zámek Dobříš se letos proměnil v jedno z nejkouzelnějších míst českých Vánoc. Stal se …
Oxygen zakončil sezonu vystoupením všech dětí v divadle
Sportovní klub Aerobic Oxygen Příbram uzavřel letošní sezonu slavnostním vystoupením …
Meteorologové potvrzují návrat zimy. Brdy mají šanci na bílé Vánoce
Zdá se, že předpověď meteorologů o návratu zimy na Vánoce se začíná plnit. V úterý …
Kapr ve vaně a na svobodě, vánoční zvyk s odvrácenou tváří
Vánoční kapr patří k nejznámějším českým symbolům. Nejde jen o štědrovečerní pokrm – v …
Příroda
Betlémské světlo přinese do Dobříše vánoční atmosféru
Tradiční Betlémské světlo, malý plamínek s velkým poselstvím, dorazí i letos do …
Vánoční přání z radnice
Adventní čas je obdobím, kdy se lidé zastavují, bilancují uplynulý rok a přejí si …
Vánoce
Bude sníh na Vánoce nebo ne? Víte ještě, jak vypadá zasněžená příroda?
Sociální sítě i některá média bývají v předvánočním období plná ‘zaručených‘ …
Gastro agent: Mia pizza – kebab
Rychlé občerstvení v centru města má jednoduchý úkol: nasytit, nezdržovat a …
Fast food




