19. 4. svátek má Rostislav
PB | Realitní




Máte rádi pečenou krkovici? Řezníci odtajnili recepty

19. listopadu 2020   (14:19)
Máte rádi pečenou krkovici? Řezníci odtajnili recepty
foto: pribram.cz

Víkend ve znamení propečené vepřové krkovice. Přinášíme recepty, jak doma tento lahodný pokrm vykouzlit. Víme, kde nejlevněji ingredience sehnat, a navíc můžete nákupem vyhrát i celé prase.


Jak již víte, odstartovali jsme soutěže o hodnotné ceny. V první soutěži, ve spolupráci s prodejnou ZEMAN maso – uzeniny, pro vás chystáme celé prase. Podmínkou zařazení do soutěže je nákup v prodejně na adrese Jinecká 315 v Příbrami, další v Hlubyňské ulici v Březnici nebo v Rožmitálu pod Třemšínem vedle Normy. Nakoupit můžete buď přímo maso minimálně za 200 korun nebo v úseku bistra či lahůdek alespoň za 100 korun. Účtenku poté stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz. Soutěž trvá od 5. 11. 2020 do 23. 12. 2020. Více informací se dozvíte z předešlého článku.

Své šance na výhru můžete znásobit více nákupy. Pokud zašlete v průběhu trvání soutěže více účtenek, vaše šance se zvýší. Navíc tento týden, kromě jiného, najdete u ZEMANA velmi zajímavou nabídku: Kuřecí prsní řízky za pouhých 89,90Kč/1kg a od čtvrtka se můžete těšit na naprosto senzační víkendovku, a to vepřovou krkovici s kostí jen za 69,90Kč/1kg.
Aby toho nebylo málo, společnost ZEMAN maso – uzeniny pro vás připravila i nápady na recepty, kde její nabízené speciality využijete.
Pečená krkovice na medu a hořčici
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- 1ks cibule
- 4 stroužky česneku
- tekutý med
- 2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
- oregano, tymián, rozmarýn
- černé pivo 250 ml
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř

Postup:
1. krok – Nejdříve smíchejte med, hořčici, olej a posekané bylinky. Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a dejte do pekáče.
2. krok – Maso osolte, opepřete a potřete připravenou směsí. Podlijte pivem (můžete i vodou) tak, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Průběžně podlévejte a alespoň jednou obraťte. Zhruba po 45 minutách maso odkryjte a nechte dále péct.
3. krok – Jako přílohu můžete zvolit například opečené brambory.

Dobrou chuť

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Suroviny: (4 porce)
- vepřová krkovice plátky
- červená cibule
- jablka
- česnek
- celý kmín
- sůl, pepř

Postup:
1. krok – Cibuli a jablka nakrájejte na měsíčky a vložte do pekáčku spolu s česnekem.
2. krok – Plátky masa osolte, opepřete a položte na připravená jablka s cibulí. Vše posypejte kmínem, zázvorem, podlijte vodou, poté pekáč zaklopte a pečte na 160 stupňů zhruba 90 minut.
3. krok – Maso odkryjte a pečte dozlatova na 180 stupňů. Jako přílohu podávejte sladké červené zelí a knedlík.

Pokud si chcete od vaření orazit, rádi vám s sebou domů zabalí pečenou krkovici bez kosti sous-vide za akční cenu 100 g za 26 Kč.

Tato krkovice je připravovaná francouzským způsobem sous-vide, kdy se maso několik hodin vaří při nízké teplotě společně s marinádou a posléze je dozlatova upečeno. Díky tomu je maso velmi šťavnaté, jemné a chutné.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Tomáš Pečenka








Další články

Pietní akt na Václavce vzpomene na československé parašutisty i statečné obyvatele podbrdských obcí Pietní akt na Václavce vzpomene na československé parašutisty i statečné obyvatele podbrdských obcí Akci připomínající události 2. světové války doprovodí i seskok parašutistů v místech … Příbramští urologové využívají speciální polohování, zkrátí dobu operace. Podívejte se na video přímo ze sálu Příbramští urologové využívají speciální polohování, zkrátí dobu operace. Podívejte se na video přímo ze sálu Tento způsob polohování je v rámci České republiky unikátní. VIDEO Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Mezi významné projekty podpořené Evropskou unií patří například areál s barokním … Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Akce má zvýšit povědomí o důležitosti dodržování rychlostních limitů a přispět k větší … Portál pribram.cz spouští komunikační skupinu pro aktuální události Portál pribram.cz spouští komunikační skupinu pro aktuální události Čtenářům, kteří projeví zájem stát se členy, budou chodit zprávy na mobilní telefon. … Komerční sdělení Řidič citroënu se podruhé narodil: Po nárazu do stromu vyvázl s lehkým zraněním Řidič citroënu se podruhé narodil: Po nárazu do stromu vyvázl s lehkým zraněním Nehoda se stala ve 14:00. Při čtvrtém ročníku putuje ocenění do oblasti zdravotnictví Při čtvrtém ročníku putuje ocenění do oblasti zdravotnictví Již počtvrté se v Příbrami bude předávat Cena města Příbrami. Porota vybírala z … Přijdou další mrazivé noci, varuje ČHMÚ Přijdou další mrazivé noci, varuje ČHMÚ Sněžení do Česka přinese tlaková níže postupující v pátek a v sobotu přes Německo a … Obce u Prahy trápí velký počet nepřihlášených lidí, přicházejí tak o peníze Obce u Prahy trápí velký počet nepřihlášených lidí, přicházejí tak o peníze V Dobříši má trvalý pobyt 8600 obyvatel, dalších 1100 je nepřihlášených.
Policie zadržela vězně, který ve Středočeském kraji kradl auta Policie zadržela vězně, který ve Středočeském kraji kradl auta K jeho dopadení přispěly informace, které policie získala od veřejnosti.
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies