Jan Tuna údajně odhalil skandál v KFC: prošlé maso i noční směny mladistvých
16. září 2025 (11:00)
foto, video: Jan Tuna
Investigativní novinář Jan Tuna ve svém pořadu A DOST! zveřejnil reportáž, která vyvolala silný ohlas mezi veřejností i úřady. Podle svědectví bývalého zaměstnance z pobočky KFC v Jablonci nad Nisou se v restauraci mělo opakovaně manipulovat s daty spotřeby u masa. Etikety se údajně přelepovaly a prošlé suroviny končily v prodeji.
Z výpovědí také vyplývá, že zaměstnanci museli nastupovat do práce i nemocní a objevily se i informace o zapojování mladistvých do nočních směn. Jan Tuna to doložil videi a fotografiemi přímo z pobočky.
Reportáž Jana Tuny začala nenápadnou zprávou od bývalého zaměstnance KFC v Jablonci nad Nisou. Ten popsal praktiky z této pobočky. Ve videu zazní, že v úterý a pátek chodilo maso na pobočku. Pokdu nějaké zbylo, zkopírovala se etiketa z nové várky a napsala nová data.
Svědek dále ve videu uvádí, že tohle byla běžná praxe. Když prý řekl, že maso zapáchá, nadřízení to ingonorovali a řekli mu, že pořád něco cítí. Ať to obalí a jede dál!
Státní zemědělská a potravinářská inspekce potvrdila, že podnět prověřuje a zahájila mimořádné kontroly. Podle mluvčího Pavla Kopřivy může prodej masa po datu použitelnosti znamenat pokutu až 50 milionů korun.
Společnost AmRest, která provozuje KFC v Česku, odmítá systémové selhání a tvrdí, že dodržování hygienických standardů je její prioritou. Přesto se k reportérovi začaly hromadně hlásit další bývalí zaměstnanci z různých částí republiky se stejnými zkušenostmi.
Podobná praxe přelepování etiket už vedla v Dánsku k dočasnému uzavření všech poboček řetězce. Jan Tuna se obává, že podobný scénář může potkat i české restaurace.
Veřejnost reaguje bouřlivě – od ostré kritiky fastfoodového řetězce až po výzvy k důslednému vyšetření celé kauzy.
KFC působí ve většině velkých měst včetně Příbrami. Napište nám do komentářů, zda tato kauza ovlivnila i vás a zda důvěřujete pokrmům tohoto řetězce rychlého občerstvení.
Svědek dále ve videu uvádí, že tohle byla běžná praxe. Když prý řekl, že maso zapáchá, nadřízení to ingonorovali a řekli mu, že pořád něco cítí. Ať to obalí a jede dál!
Státní zemědělská a potravinářská inspekce potvrdila, že podnět prověřuje a zahájila mimořádné kontroly. Podle mluvčího Pavla Kopřivy může prodej masa po datu použitelnosti znamenat pokutu až 50 milionů korun.
Společnost AmRest, která provozuje KFC v Česku, odmítá systémové selhání a tvrdí, že dodržování hygienických standardů je její prioritou. Přesto se k reportérovi začaly hromadně hlásit další bývalí zaměstnanci z různých částí republiky se stejnými zkušenostmi.
Podobná praxe přelepování etiket už vedla v Dánsku k dočasnému uzavření všech poboček řetězce. Jan Tuna se obává, že podobný scénář může potkat i české restaurace.
Veřejnost reaguje bouřlivě – od ostré kritiky fastfoodového řetězce až po výzvy k důslednému vyšetření celé kauzy.
KFC působí ve většině velkých měst včetně Příbrami. Napište nám do komentářů, zda tato kauza ovlivnila i vás a zda důvěřujete pokrmům tohoto řetězce rychlého občerstvení.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
autor: Karel Hutr
Další články









