vývoj COVID-19
18. 1. 2021
Bezděkov 1
Bohostice 11
Bohutín 23
Borotice 6
Březnice 55
Buková u Pb 10
Bukovany 5
Čenkov 11
Cetyně 2
Chotilsko 6
Chrást 3
Chraštice 1
Čím 7
Daleké Dušníky 3
Dobříš 119
Dolní Hbity 22
Drahenice 2
Drahlín 8
Drásov 5
Drevníky 2
Drhovy 2
Dubenec 8
Dublovice 13
Dubno 3
Háje 4
Hluboš 9
Hřiměždice 10
Hudčice 2
Hvožďany 14
Jablonná 8
Jesenice 16
Jince 19
Kamýk n. V. 8
Klučenice 7
Kňovice 1
Korkyně 3
Kosova H. 11
Kotenčice 2
Koupě 4
Kozárovice 3
Krásná H. 3
Křešín 1
Láz 8
Lazsko 3
Lešetice 3
Lhota u Pb 10
M. Hraštice 22
Milín 37
Modřovice 1
Mokrovraty 18
Nalžovice 7
Narysov 9
Nechvalice 15
Nečín 7
Nedrahovice 8
Nepomuk 5
Nestrašovice 1
Nová Ves p. P. 6
Nové Dvory 6
Nový Knín 22
Občov 4
Obecnice 34
Obořiště 13
Osečany 1
Ostrov 4
Ouběnice 2
Pečice 1
Petrovice 15
Pičín 10
Počaply 5
Počepice 6
Podlesí 14
Příbram 369
Příčovy 3
Prosen. L. 1
Radětice 1
Rosovice 7
Rožmitál p. T. 62
Rybníky 4
Sádek 4
Sedlčany 55
Sedlec-Prč. 32
Smolotely 9
Solenice 6
Stará Huť 10
Štětkovice 1
Suchodol 2
Svaté Pole 5
Svatý Jan 7
Svojšice 3
Tochovice 23
Třebsko 7
Tušovice 1
Věšín 8
Višňová 7
Volenice 6
Voznice 8
Vrančice 1
Vranovice 6
Vševily 2
Vys. Chlumec 7
Vysoká u Příbramě 3
Zalužany 8
Zduchovice 1




Jak správně připravit vepřové maso?

26. listopadu 2020   (09:43)
Jak správně připravit vepřové maso?

Plec, krkovice, panenka, bok, kýta a další. Víte, kde se nacházejí jednotlivé části masa a na co je použít?


Společnost ZEMAN maso – uzeniny nám nepřináší jen lahodné maso a pokrmy z něj. Přináší nám i inspiraci, jak s jednotlivými částmi masa naložit. Abychom se správně zorientovali, poskytla nám podrobný přehled, čím se jednotlivé části vyznačují, jaká je jejich chuť, konzistence a na jaké pokrmy se jednotlivé části vepřového masa hodí.

Tento týden navíc v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny máte jedinečnou šanci nakoupit Vepřovou plec s kostí za pouhých 52,90Kč/1 kg. Přijďte si vybrat to nejlepší maso do soboty 28. listopadu.
Rozdělení vepřového masa

Plec:
vyvážené maso, má ideální poměr libového a tučného, hodí se všude tam, kde by byl bůček příliš tučný a kýta příliš suchá. Vhodné na pečení i dušení, na omáčky či například segedínský guláš a ideální na méně tučné výpečky ke špenátu.
 
Hlava a lalok: pro přípravu zabijačkových specialit jako jsou jaternice, prejty, tlačenky atd.
Krkovice: jedná se poměrně o dost prorostlé maso, je ideální na grilování v podobě steaků, na pečení v celku nebo na přípravu plněných rolád. Využít jej můžete i na přípravu šťavnatých smažených řízků.

Koleno (přední, zadní) a nohy: hlavními ingrediencemi na výrobu sulcu a tlačenky, vhodné na posílení kloubů, jsou přírodním zdrojem kolagenu.
 
Bok: tento kus masa je velice tučný, ale oblíbený v české kuchyni. Používá se například i na výrobu anglické slaniny, je vhodný na přípravu nádivky, rolád, jako náplň do bramborových knedlíků a samozřejmě na šťavnaté výpečky.
Panenka/panenská svíčková: jedno z nejjemnějších a nejkvalitnějších částí vepřového, je šťavnatá a přitom libová, má nižší obsah tuku a hodí se na minutky i na gril.
 
Kotleta/pečeně: čisté maso bez tuku, vhodná na smažení, pečení i dušení, může být s kostí i bez kosti.
Kýta: obsahuje minimum tuku a má tak při zpracování tendenci vysychat. Je to ale všestranně použitelné maso. Hodí se spíše na smažení či dušení, ale vyrábí se z ní i šunka. Důležité je při přípravě dbát na správný řez, a to přes vlákno.
 
Masový ocásek: maso, které navazuje na libovou kýtu. Lze jej péct v troubě s kmínovou marinádou. Podáváme s křenem a chlebem. Ocásky se skvěle hodí také na přípravu polévky. 
Na závěr připomínáme, že soutěže o hodnotné ceny jsou v plném proudu. V první soutěži hrajeme s prodejnami ZEMAN maso – uzeniny o celé prase. Do soutěže se můžete zapojit prostřednictvím účtenky v hodnotě nákupu masa alespoň za 200 korun nebo nákupu v bistru či lahůdkách nad částku 100 korun. Účtenku pak stačí poslat na email: soutez@pribram.cz. Navštivte prodejny na adrese Jinecká 315 v Příbrami, v Hlubyňské ulici v Březnici nebo v Rožmitálu pod Třemšínem vedle Normy.
Na závěr připomínáme, že soutěže o hodnotné …

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.


zdroj: pribram.cz_ZEMAN maso – uzeniny
foto: ZEMAN maso – uzeniny

autor: Jana Fedorová









Další články

Gymnázium pod Svatou Horou otevře i v novém školním roce Gymnázium pod Svatou Horou otevře i v novém školním roce Podle radního Středočeského kraje pro školství Milana Váchy nedojde po dnešním jednání ke sloučení obou příbramských gymnázií až tak rychle. 18. ledna 2021   (20:43) Školy budou v současném režimu pokračovat i příští týden Školy budou v současném režimu pokračovat i příští týden Aktuálně jsou otevřené pouze mateřské a speciální školy a první a druhé třídy škol základních. 18. ledna 2021   (18:18) Finanční výbor v Příbrami je prozatím bez předsedy Finanční výbor v Příbrami je prozatím bez předsedy Na prosincovém jednání zastupitelstva města byly politické subjekty vyzvány k nominaci předsedy a člena finančního výboru. Nominace přišla pouze jedna. 18. ledna 2021   (18:05) Svaz obchodu: Otevření vybraných obchodů zásadně nezvýší mobilitu Svaz obchodu: Otevření vybraných obchodů zásadně nezvýší mobilitu "Zatímco na hračky nebo oblečení pro dospělé si jde klidně dva měsíce počkat, pastelky, oblečení pro nejmenší nebo ponožky lidé potřebují průběžně. Ne každý si navíc může dovolit k objednávce zboží za 50 korun platit dalších 110 korun poštovného," říká prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza. 18. ledna 2021   (14:04) Po nehodě na Příbramsku nadýchal cizinec 3,5 promile Po nehodě na Příbramsku nadýchal cizinec 3,5 promile Během dvou dnů řešili dopravní policisté na Příbramsku tři nehody, při kterých byli motoristé pod vlivem alkoholu. 18. ledna 2021   (11:19) Slyšel jsem rány a pak někdo řekl, „vezmi hlavně cigára“. Říká muž, který zadržel zloděje v Bohutíně Slyšel jsem rány a pak někdo řekl, „vezmi hlavně cigára“. Říká muž, který zadržel zloděje v Bohutíně ŽIVĚ: Zastupitelé rozhodnou o prodeji chaty Granit na šumavském Zadově ŽIVĚ: Zastupitelé rozhodnou o prodeji chaty Granit na šumavském Zadově O osudu nejen této rekreační nemovitosti se rozhodne již od 16:00, průběh jednání přinášíme on-line. 18. ledna 2021   (06:31) Na Litavce dnes bez branek. Příbram remizovala s Plzní 0:0 Na Litavce dnes bez branek. Příbram remizovala s Plzní 0:0 Příbramští vedení bývalým plzeňským kapitánem Pavlem Horváthem jsou dál předposlední, ale mají zápas k dobru. 17. ledna 2021   (18:36) Lékový ústav zatím eviduje 70 možných nežádoucích účinků očkování Lékový ústav zatím eviduje 70 možných nežádoucích účinků očkování Jako následky očkování lékaři nebo pacienti nejčastěji hlásili zarudnutí kůže kolem místa vpichu nebo příznaky, které se podobají lehčímu virovému onemocnění. 17. ledna 2021   (16:56)
Při předjíždění u Brodu dostala smyk a sestřelila zaparkované auto v protisměru Při předjíždění u Brodu dostala smyk a sestřelila zaparkované auto v protisměru Na výjezdu z Příbrami došlo v neděli odpoledne k dopravnímu omezení. 17. ledna 2021   (14:06)
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Žižkova 708
261 01 Příbram II

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
2014 - 2021 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz