18. 8. svátek má Helena

Jak správně připravit vepřové maso?

26. listopadu 2020   (09:43)
Jak správně připravit vepřové maso?
foto: pribram.cz_ZEMAN maso – uzeniny

Plec, krkovice, panenka, bok, kýta a další. Víte, kde se nacházejí jednotlivé části masa a na co je použít?


Společnost ZEMAN maso – uzeniny nám nepřináší jen lahodné maso a pokrmy z něj. Přináší nám i inspiraci, jak s jednotlivými částmi masa naložit. Abychom se správně zorientovali, poskytla nám podrobný přehled, čím se jednotlivé části vyznačují, jaká je jejich chuť, konzistence a na jaké pokrmy se jednotlivé části vepřového masa hodí.

Tento týden navíc v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny máte jedinečnou šanci nakoupit Vepřovou plec s kostí za pouhých 52,90Kč/1 kg. Přijďte si vybrat to nejlepší maso do soboty 28. listopadu.
Rozdělení vepřového masa

Plec:
vyvážené maso, má ideální poměr libového a tučného, hodí se všude tam, kde by byl bůček příliš tučný a kýta příliš suchá. Vhodné na pečení i dušení, na omáčky či například segedínský guláš a ideální na méně tučné výpečky ke špenátu.

Hlava a lalok: pro přípravu zabijačkových specialit jako jsou jaternice, prejty, tlačenky atd.
Krkovice: jedná se poměrně o dost prorostlé maso, je ideální na grilování v podobě steaků, na pečení v celku nebo na přípravu plněných rolád. Využít jej můžete i na přípravu šťavnatých smažených řízků.

Koleno (přední, zadní) a nohy: hlavními ingrediencemi na výrobu sulcu a tlačenky, vhodné na posílení kloubů, jsou přírodním zdrojem kolagenu.

Bok: tento kus masa je velice tučný, ale oblíbený v české kuchyni. Používá se například i na výrobu anglické slaniny, je vhodný na přípravu nádivky, rolád, jako náplň do bramborových knedlíků a samozřejmě na šťavnaté výpečky.
Panenka/panenská svíčková: jedno z nejjemnějších a nejkvalitnějších částí vepřového, je šťavnatá a přitom libová, má nižší obsah tuku a hodí se na minutky i na gril.

Kotleta/pečeně: čisté maso bez tuku, vhodná na smažení, pečení i dušení, může být s kostí i bez kosti.
Kýta: obsahuje minimum tuku a má tak při zpracování tendenci vysychat. Je to ale všestranně použitelné maso. Hodí se spíše na smažení či dušení, ale vyrábí se z ní i šunka. Důležité je při přípravě dbát na správný řez, a to přes vlákno.

Masový ocásek: maso, které navazuje na libovou kýtu. Lze jej péct v troubě s kmínovou marinádou. Podáváme s křenem a chlebem. Ocásky se skvěle hodí také na přípravu polévky.
Na závěr připomínáme, že soutěže o hodnotné ceny jsou v plném proudu. V první soutěži hrajeme s prodejnami ZEMAN maso – uzeniny o celé prase. Do soutěže se můžete zapojit prostřednictvím účtenky v hodnotě nákupu masa alespoň za 200 korun nebo nákupu v bistru či lahůdkách nad částku 100 korun. Účtenku pak stačí poslat na email: soutez@pribram.cz. Navštivte prodejny na adrese Jinecká 315 v Příbrami, v Hlubyňské ulici v Březnici nebo v Rožmitálu pod Třemšínem vedle Normy.
Na závěr připomínáme, že soutěže o hodnotné …
foto: pribram.cz_ZEMAN maso – uzeniny

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz_ZEMAN maso – uzeniny
autor: Jana Fedorová








Další články

Vězeňská služba se prezentovala v dětské léčebně. Odsouzení odměnili děti vlastnoručně vyrobenými dary Vězeňská služba se prezentovala v dětské léčebně. Odsouzení odměnili děti vlastnoručně vyrobenými dary V prostorách léčebny děti viděly výcvik služebních psů, vězeňský autobus a zásahovou … Odpoledne dorazí silné bouřky, které doprovodí přívalové srážky a krupobití Odpoledne dorazí silné bouřky, které doprovodí přívalové srážky a krupobití V kombinaci bouřek a vydatných srážek může spadnout do sobotního poledne ojediněle i … Místo k vodě do obchodu. V Příbrami začínají prodávat vánoční sortiment Místo k vodě do obchodu. V Příbrami začínají prodávat vánoční sortiment Vánoce už dávno nejsou svátkem, staly se průmyslovým odvětvím. Je to fabrika, která se … Dnes nás opět čekají tropické teploty, od pátku se ale ochladí a bude pršet Dnes nás opět čekají tropické teploty, od pátku se ale ochladí a bude pršet Dnes později odpoledne a večer se začne od jihozápadu zatahovat. ČHMÚ nevylučuje v … Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zlevnila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zlevnila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 41,13 Kč, naftu pak za 42,67 … Gastro agent hodnotí: Hotel Orlík Gastro agent hodnotí: Hotel Orlík Ani v měsíci srpnu gastro agent nezahálí a přináší čtenářům našeho portálu zajímavou … Ministerstvo navrhlo pro příští rok další milostivé léto, týkalo by se nedoplatků daní Ministerstvo navrhlo pro příští rok další milostivé léto, týkalo by se nedoplatků daní Drobné nedoplatky do 200 korun by se pak mohly úplně škrtnout. Policisté odvolali pátrání po pohřešované Tereze, dívka je v pořádku Policisté odvolali pátrání po pohřešované Tereze, dívka je v pořádku Dívka byla nalezena v Příbrami. Muže, který utekl od nehody, vypátraly sympatická psovodka Radka se služební fenou Katkou Muže, který utekl od nehody, vypátraly sympatická psovodka Radka se služební fenou Katkou Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, tu ale …
Ve čtvrtek bude místy až 35 stupňů Ve čtvrtek bude místy až 35 stupňů Tropické počasí vydrží v pátek už jen na jihovýchodě republiky. V ostatních částech …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
2014 - 2022 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies