Hygiena si posvítila na Hotel Kratochvíl v Jincích. Vlastní kuchyň připomínala skladiště!
26. dubna 2017 (16:48)
Dne 11. dubna 2017 provedli středočeští hygienici kontrolu stravovacího provozu Hotelu Kratochvíl v Jincích, který provozuje pan Vladimír Dvořák, IČO 64750361.
Restaurace je umístěna v přízemních prostorách hotelu, v současné době se zde nevaří, je prováděn pouze ohřev uzenin, výčep piva a příprava teplých nápojů.
Kontrolou bylo zjištěno, že v prostoru kuchyně se snad vůbec neuklízí. Vlastní kuchyň připomínala skladiště! Na podlaze, na pracovních plochách a v úložných policích bylo uloženo velké množství věcí nesouvisejících s provozem (časopisy, dekorační předměty, knihy, příslušenství k osobnímu automobilu - autobaterie, kabely, montážní klíče, štafle, holínky aj.).
Technologické vybavení apracovní plochy byly znečištěny mastnotou, prachem a nalepenými zbytky potravin. Některé vnitřní vybavení kuchyně (pracovní stoly, pečicí pánev) bylo silně zrezivělé nebo mělo oprýskané povrchové nátěry.
V kuchyni, v jediném zapnutém chladícím zařízení, byly uloženy s potravinami určenými pro stravovací službu i osobní potraviny personálu. V provozním zázemí (kuchyni, kanceláře a skladu) se nacházel civilní oděv a obuv zaměstnanců.
Na místě byla provozovateli nařízena sanitace provozního zázemí (kuchyně, umývárny nádobí, ofisu, zápultí výčepu), včetně odstranění věcí nesouvisejících s provozem.
S provozovatelem zařízení byla projednána nezbytná nápravná opatření. Provozovatel projevil součinnost, ihned po kontrole zajistil provedení řádného úklidu celé provozovny a odstranění věcí nesouvisejících s provozem.
Opakovanou kontrolou provedenou dne 20. 04. 2017 bylo zjištěno, že nařízené opatření bylo v plném rozsahu splněno.
Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Restaurace je umístěna v přízemních prostorách hotelu, v současné době se zde nevaří, je prováděn pouze ohřev uzenin, výčep piva a příprava teplých nápojů.
Kontrolou bylo zjištěno, že v prostoru kuchyně se snad vůbec neuklízí. Vlastní kuchyň připomínala skladiště! Na podlaze, na pracovních plochách a v úložných policích bylo uloženo velké množství věcí nesouvisejících s provozem (časopisy, dekorační předměty, knihy, příslušenství k osobnímu automobilu - autobaterie, kabely, montážní klíče, štafle, holínky aj.).
Technologické vybavení apracovní plochy byly znečištěny mastnotou, prachem a nalepenými zbytky potravin. Některé vnitřní vybavení kuchyně (pracovní stoly, pečicí pánev) bylo silně zrezivělé nebo mělo oprýskané povrchové nátěry.
V kuchyni, v jediném zapnutém chladícím zařízení, byly uloženy s potravinami určenými pro stravovací službu i osobní potraviny personálu. V provozním zázemí (kuchyni, kanceláře a skladu) se nacházel civilní oděv a obuv zaměstnanců.
Na místě byla provozovateli nařízena sanitace provozního zázemí (kuchyně, umývárny nádobí, ofisu, zápultí výčepu), včetně odstranění věcí nesouvisejících s provozem.
S provozovatelem zařízení byla projednána nezbytná nápravná opatření. Provozovatel projevil součinnost, ihned po kontrole zajistil provedení řádného úklidu celé provozovny a odstranění věcí nesouvisejících s provozem.
Opakovanou kontrolou provedenou dne 20. 04. 2017 bylo zjištěno, že nařízené opatření bylo v plném rozsahu splněno.
Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS
autor: TP
Další články
Na údržbu D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun soli a šest sypačů
Na zimní údržbu nového úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun …
Připravte svá včelstva na jaro: odborná přednáška pro každého včelaře
Včelaři všech zkušeností jsou zváni na odbornou přednášku o chovu zdravých a silných …
Día de Muertos poprvé v Příbrami
Každá kultura má své zvyky. Zatímco u nás si zemřelé připomínáme v klidu a tichu při …
Rybáři do Sadoňského rybníka vysadili rybí obry. Mezi nimi je i vzácný albín
Rybáři z Rožmitálu pod Třemšínem vypustili do chovného rybníka Sadoňský několik …
Parkovací dům v Milínské se rozplynul. Investor odstoupil
Z plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici se stává minulost. Společnost LDM …
Dušičky v bezpečí: Policie varuje před kapsáři a zloději
Je tady období, kdy lidé po celé zemi míří na hřbitovy, aby si připomněli své blízké. …
Povodí Vltavy opět podalo pomocnou ruku hasičům z Příbrami
Už jedenáctým rokem pokračuje úspěšná spolupráce mezi Hasičským záchranným sborem …
Výlov Musíku přilákal spousty lidí nejen na tradiční podívanou, ale i rybí speciality
V úterý 28. října začal dvoudenní výlov rybníku Musík u Dublovic. Rybáři dokončí výlov …
FOTOGALERIE
Martin Kadlec: Hasič, který dobývá pódia kulturistiky
Profesionální hasič z Podlesí skloubil náročné povolání s vrcholovým sportem a přivezl …
Skončil provoz letošních turistických spojů
V úterý 28. října vyjely poslední výletní linky PID. Kromě jiných dopravních spojů …







