Hygiena kontrolovala Restauraci U Chudáčka v Žežicích
28. května 2016 (14:00)
Další 3 fotografie v galerii
foto: KHS Středočeského kraje
Všechny hygienické nedostatky byly při opakované kontrole odstraněny.
Na základě podnětu jednoho z hostů, který si stěžoval na zdravotní potíže, provedli pracovníci Krajské hygienické stanice kontrolu v Restauraci U Chudáčka v Žežicích.
Pracovníci hygieny zjistili, že v provozovně nebyl prováděn pravidelný úklid. Ve všech prostorách byl značný nepořádek na vybavení nánosy mastnoty a zbytku potravin. Bylo zde hromaděno i značné množství odpadu, koše byly přeplněny.
„U umývadla určeného na mytí rukou personálu po použití WC, netekla teplá voda, přičemž umytí rukou v teplé vodě po použití WC je nezbytným předpokladem pro zajištění bezpečnosti pokrmů. Některé místnosti nebyly využívány ke svému původnímu účelu - hrubá přípravna brambor a zeleniny byla zcela nevhodně využívána i jako sklad suchých potravin, neočištěná zelenina uložena a čištěna přímo v kuchyni. Oděvy zaměstnanců uloženy na židli také v kuchyni,“ stojí ve vydané tiskové zprávě.
Polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy vlastní výroby nebyly odpovídajícím způsobem značeny datem výroby a spotřeby a tudíž nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. Kontrolované osobě byla pracovníky KHS nařízena bezodkladná sanitace spočívající v provedení řádného úklidu kuchyně, skladového zázemí a přípravny.
S provozovatelem zařízení byla projednána nápravná opatření včetně termínu jejich realizace. Za zjištěné závady mu byl uložen finanční postih. Při opakované kontrole bylo žjištěno, že závady byly v plném rozsahu odstraněny.
Pracovníci hygieny zjistili, že v provozovně nebyl prováděn pravidelný úklid. Ve všech prostorách byl značný nepořádek na vybavení nánosy mastnoty a zbytku potravin. Bylo zde hromaděno i značné množství odpadu, koše byly přeplněny.
„U umývadla určeného na mytí rukou personálu po použití WC, netekla teplá voda, přičemž umytí rukou v teplé vodě po použití WC je nezbytným předpokladem pro zajištění bezpečnosti pokrmů. Některé místnosti nebyly využívány ke svému původnímu účelu - hrubá přípravna brambor a zeleniny byla zcela nevhodně využívána i jako sklad suchých potravin, neočištěná zelenina uložena a čištěna přímo v kuchyni. Oděvy zaměstnanců uloženy na židli také v kuchyni,“ stojí ve vydané tiskové zprávě.
Polotovary, rozpracované pokrmy a studené pokrmy vlastní výroby nebyly odpovídajícím způsobem značeny datem výroby a spotřeby a tudíž nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. Kontrolované osobě byla pracovníky KHS nařízena bezodkladná sanitace spočívající v provedení řádného úklidu kuchyně, skladového zázemí a přípravny.
S provozovatelem zařízení byla projednána nápravná opatření včetně termínu jejich realizace. Za zjištěné závady mu byl uložen finanční postih. Při opakované kontrole bylo žjištěno, že závady byly v plném rozsahu odstraněny.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS Středočeského kraje
autor: MJ
Další články
Legenda o svatém Martinovi ožije na Dobříši! Přijďte na pohádku a dílnu pro děti
V neděli 2. listopadu ožije Kulturní dům Dobříš na Mírovém náměstí pohádkou, hudbou i …
Den otevřených dveří na oddělení jednodenní péče: přijďte se podívat, jak funguje moderní medicína
Oblastní nemocnice Příbram zve všechny zájemce na Den otevřených dveří oddělení …
Skanzen Vysoký Chlumec připomene, jak se dříve vzpomínalo na zesnulé
V neděli 2. listopadu ožije Skanzen Vysoký Chlumec zvláštní atmosférou svátku Památky …
Zimní pneumatiky: kdy jsou povinné a kde přezout v Příbrami
S listopadem přichází každoroční otázka: kdy je nutné vyměnit letní pneumatiky za …
Fixpointy na injekční odpad mají sloužit i veřejnosti. Příbram hledá vhodnější umístění
Jeden z boxů, kam lze odkládat také inzulinová aplikační pera, je umístěn v blízkosti …
Lišky, voňavé poklady českých lesů
Jestli bude tohle přívětivé počasí ještě chvíli pokračovat, nedivil bych se, když …
FOTO
Světla, pohádky a dobrodružství: Lampiónový průvod Dobříšku slaví 20 let
Rodinné centrum Dobříšek zve všechny generace na tradiční lampiónový průvod v …
Tipy na víkend: Během prvního listopadového víkendu můžete oslavit nejen Dušičky, ale i Halloween a Día de Muertos!
Do Příbrami přichází poprvé mexický svátek Día de Muertos, který oslavuje zemřelé …
Policie chystá na Dušičky kontroly. V tu dobu přibývá krádeží i dopravních nehod
S blížícím se dnem Památky zesnulých se na hřbitovy vydává více lidí, což zvyšuje …
Dušičky v Příbrami: změny v parkování u hřbitova
Památka zesnulých letos připadá na neděli 2. listopadu. V souvislosti s očekávaným …







