Zmrazené vánoční cukroví, na zemi zbytky potravin, špína a mastnota. Hygienici se nestačili divit
21. října 2019 (16:28)
Dne 27. 09. 2019 provedli hygienici kontrolu ve stravovacím úseku Hotelu ERMI v Jincích.
Zařízení je v provozu od února do listopadu, a to pouze na základě předem dohodnutých objednávek a pořádaných jednorázových akcích (školení, svatby, „teambuilding“ apod.). Při akcích je zajišťováno celodenní stravování; ubytovací kapacita hotelu je pro 30 osob.
Kontrolou bylo v zázemí stravovacího úseku zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. V kuchyni, přípravnách a ve skladech, zejména v těžko přístupných místech za technologickým vybavením a pod regály, byly podlahy a stěny znečištěny špínou tmavé barvy, mastnotou a prachem. Povrchy technologického vybavení v kuchyni (sporák, chladicí a mrazicí zařízení, pracovní stoly) byly znečištěny mastnotou a zbytky pokrmů, okolí všech dřezů a vodovodní baterie byly silně znečištěny mastným povrchem. Vnitřní i vnější povrchy úložných skříněk, polic, topných těles, nádob na odpad apod. byly znečištěny mastným žlutohnědým povlakem.
V kuchyni, komunikační chodbě a v přípravnách byly v chladicích a mrazicích zařízeních zcela nevhodně uloženy potraviny pro soukromé účely kontrolované osoby. Jednalo se o kozí sýry (bez nabývacích dokladů), zamrazený borůvkový koláč, vánoční cukroví, lívance, hotové pokrmy, syrové maso aj.
V chladicím zařízení byly skladovány zbytky potravin, které byly, dle sdělení kontrolované osoby, určené k likvidaci. Některé vykazovaly i senzorické změny (potraviny byly oschlé, okoralé, místy s plísní).
Hrubá přípravna brambor a zeleniny nebyla v době kontroly využívána, čištění brambor bylo nevhodně prováděno přímo v kuchyni. Brambory uloženy v papírové tašce v kuchyni vedle výlevky.
Kontrolované osobě bylo zaměstnanci KHS nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení, okamžité vymístění osobních potravin a všech zbytků potravin včetně nepotřebných předmětů.
S provozovatelkou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace.
Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v Hotelu Ermi v Jincích dne 30. 9. 2019 bylo zjištěno, že uložená opatření byla v plném rozsahu splněna.
Zařízení je v provozu od února do listopadu, a to pouze na základě předem dohodnutých objednávek a pořádaných jednorázových akcích (školení, svatby, „teambuilding“ apod.). Při akcích je zajišťováno celodenní stravování; ubytovací kapacita hotelu je pro 30 osob.
Kontrolou bylo v zázemí stravovacího úseku zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. V kuchyni, přípravnách a ve skladech, zejména v těžko přístupných místech za technologickým vybavením a pod regály, byly podlahy a stěny znečištěny špínou tmavé barvy, mastnotou a prachem. Povrchy technologického vybavení v kuchyni (sporák, chladicí a mrazicí zařízení, pracovní stoly) byly znečištěny mastnotou a zbytky pokrmů, okolí všech dřezů a vodovodní baterie byly silně znečištěny mastným povrchem. Vnitřní i vnější povrchy úložných skříněk, polic, topných těles, nádob na odpad apod. byly znečištěny mastným žlutohnědým povlakem.
V kuchyni, komunikační chodbě a v přípravnách byly v chladicích a mrazicích zařízeních zcela nevhodně uloženy potraviny pro soukromé účely kontrolované osoby. Jednalo se o kozí sýry (bez nabývacích dokladů), zamrazený borůvkový koláč, vánoční cukroví, lívance, hotové pokrmy, syrové maso aj.
V chladicím zařízení byly skladovány zbytky potravin, které byly, dle sdělení kontrolované osoby, určené k likvidaci. Některé vykazovaly i senzorické změny (potraviny byly oschlé, okoralé, místy s plísní).
Hrubá přípravna brambor a zeleniny nebyla v době kontroly využívána, čištění brambor bylo nevhodně prováděno přímo v kuchyni. Brambory uloženy v papírové tašce v kuchyni vedle výlevky.
Kontrolované osobě bylo zaměstnanci KHS nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení, okamžité vymístění osobních potravin a všech zbytků potravin včetně nepotřebných předmětů.
S provozovatelkou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace.
Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.
Opakovanou kontrolou provedenou v Hotelu Ermi v Jincích dne 30. 9. 2019 bylo zjištěno, že uložená opatření byla v plném rozsahu splněna.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS
autor: top
Další články
Reprezentace žen vyráží do Švédska. V sestavě nechybí ani Příbramačka Karolína Kosinová
Všech osm hokejistek, které se v příští sezoně představí v elitní zámořské soutěži …
Dálniční most u Staré Hutě je znovu v provozu. ŘSD dokončilo rekonstrukci za více než 100 milionů
Ředitelství silnic a dálnic uvedlo do provozu zrekonstruovaný most na 28. kilometru …
Letošní říjen byl druhý nejstudenější za posledních deset let
Máme tady typické listopadové počasí, ale připomeňme si, jaký byl ten předchozí měsíc. …
Na Příbramsku se znovu měří rychlost! Policisté vyrazili do terénu
Na Příbramsku v tomto do 9. listopadu pokračuje další měření rychlosti. Policisté …
Brdy očima Běly Komancové: 10 let chráněné krajiny
Výstava „Brdy zblízka i zdálky“ představuje krásu a rozmanitost CHKO Brdy …
„Děti potřebují hlavně lásku a zájem rodičů,“ říká nová primářka dětského oddělení
Primářka Smíšková nahradila v pozici primáře Pavla Marčeka, který i nadále zůstává …
ROZHOVOR
Předplatné Divadla A. Dvořáka Příbram na rok 2026: Ten nejkrásnější dárek pod stromeček
Právě se začal prodávat jeden z nejhezčích dárků, které můžete najít pod vánočním …
Dobrovolníci sázeli jedle v srdci Brd. Do suťového lesa se vrací původní stromy
V sobotu se do brdských lesů na západním svahu Třemšína vydala skupina dobrovolníků z …
FOTO
Nový kongresový, konferenční i třeba svatební sál se všemi službami v centru Příbrami
Sál je vybaven ozvučením, dataprojektorem, plátnem, osvětlením, mixážním pultem, …
Komerční sdělení
Gastro agent: Jídelna U Řezníka
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTO






