Všudypřítomná mastnota, kastroly na podlaze a nepořádek. Hygienici navštívili restauraci Hong Kong v Příbrami
24. ledna 2023 (13:51)
foto: KHS Středočeského kraje
Neslavně dopadla další kontrola restaurace Hong Kong v Příbrami. Podle středočeských hygieniků jsou v této provozovně připravovány převážně speciality asijské kuchyně (polévky, předkrmy, saláty, teplé pokrmy, sushi).
Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně není prováděn řádný a pravidelný úklid. Silné nánosy mastnoty, prachu a zbytky potravin byly zjištěny na povrchu podlah, stěn a technologického vybavení.
Na konstrukci vzduchotechnického zařízení v kuchyni byla dokonce místy pozorována kondenzace mastnoty do kapek stékajících k podlaze. Část provozního nádobí (hrnce, gastronádoby) byla v době kontroly uložena přímo na podlaze pod pracovními stoly, některé police pod pracovními stoly byly vyloženy silně promaštěnými roztrhanými krabicemi.
V kuchyni byla pod pracovním stolem v neuzavřené papírové krabici skladována neočištěná zelenina (cibule), na odkapávací ploše dřezu určeného na mytí provozního nádobí byla uložena neočištěná mrkev. Hrubá přípravna zeleniny nebyla v době kontroly využívána, v této místnosti byly skladovány jednorázové obaly (menuboxy), k pracovnímu stolu se dřezem na čištění a oplach zeleniny byl znemožněn přístup (zarovnán krabicemi).
Polotovary a rozpracované pokrmy připravované v provozovně nebyly řádně značeny datem výroby a spotřeby a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. V chladicím a mrazicím zařízení byly zcela nevhodně skladovány pokrmy zaměstnanců a potraviny provozovatele restaurace společně s potravinami určenými pro potřeby stravovacího zařízení.
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést nezbytná nápravná opatření – okamžité zprovoznění hrubé přípravny zeleniny, vymístění věcí nesouvisejících s provozem a provedení bezodkladné sanitace všech prostor restaurace.
Provozovatel projevil součinnost a po kontrole zahájil úklid. Realizaci výše uvedených nápravných opatření si pracovníci KHS ověřili následnou kontrolou.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz/KHS Středočeského kraje
autor: Tomáš Pečenka
Související
•Ve Středočeském kraji opět klesl počet akutních respiračních infekcí, odborníci ale nevylučují druhou vlnu
•Středočeský kraj rozdělí organizacím na sociální rehabilitaci 144 mil. Kč
•Obchodníci před dvěma lety označili vozíky cedulemi s čísly. Vláda tehdy zapomněla na rodiče s kočárky
Další články
Vánoční kluziště poprvé v Příbrami
Od 21. listopadu až do 21. ledna si mohou Příbramští užít opravdovou ledovou plochu …
Monínec zahájil lyžařskou sezonu rekordně brzy
Na první lyžování sezony v sobotu 15. listopadu večer na sjezdovku na Monínci u …
Armáda díky podepsaným memorandům rozšíří spolupráci s dalšími městy
Ve středu 12. listopadu byla podepsána další tři memoranda o spolupráci mezi …
FOTO
Gastro agent: Maya’s
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTOGALERIE
Nutrie v Sedlčanech: roztomilé vetřelkyně, které ničí přírodu. Proč je nekrmit?
Na první pohled působí jako přítulní vodní hlodavci, kterým by člověk nejradši hodil …
Podzimní útlum se projevil i na Příbramsku. Nezaměstnanost mírně stoupla
Na Příbramsku i v celém Středočeském kraji přibylo lidí bez práce a ubylo volných …
Příbram se opět připojí k Evropskému testovacímu týdnu
Zdarma se na HIV, žloutenky typu B a C a syfilis může otestovat kdokoliv starší …
Studenti pomáhají Amálce: Přes bariéry s policií podporují bionickou ruku
Studenti z Příbramska se opět zapojili do sportovně charitativní akce „Přes bariéry s …
Příbram se chystá na Vánoce. Stromy už stojí, kluziště se chladí — a něco zůstává pod pokličkou
Vánoční výzdoba v Příbrami letos nesází jen na osvědčené motivy. Přibude kluziště, …
Předadventní pečení na Dole Řimbaba: poslední letošní oheň v barokní peci
V sobotu 22. listopadu se na odvalu Dolu Řimbaba v Bohutíně naposledy v tomto roce …





