29. 3. svátek má Taťána
Nobelia

Volební speciál IV: Co strany chystají pokud dostanou důvěru?

19. září 2014   (06:37)
Volební speciál IV: Co strany chystají pokud dostanou důvěru?
foto: pribram.cz

Volby do zastupitelstva se konají již 10. a 11. října.



Zajímá vás, které projekty by kandidující strany rády realizovaly, pokud k tomu budou mít v příštím volebním období možnost? Přesně na to jsme se zeptali lídrů kandidátek politických uskupení, které v letošních volbách kandidují. Jejich odpovědi si můžete přečíst o pár řádků níže.
Aktuální otázka: Které projekty byste chtěli v následujícím volebním období realizovat?
Rozhodně bychom chtěli podpořit výstavbu první části obchvatu. Dále bychom chtěli prosadit zmiňovaný registr smluv na internetu. Jako velmi zajímavý, a nikoliv monstrózní, se nám jeví nápad podpory cyklistiky v Příbrami a okolí (například i zřízením půjčovny kol/elektrokol a propagací a výtiskem cyklomap). Proč nevyužít lokalitu kolem Brd, kde turisté mohou na kolech strávit celý víkend a utratit peníze?
Václav Pecha, Česká pirátská strana
Komplexní rekonstrukce Zámečku – Ernestina, komplexní rekonstrukce báňského ředitelství, komplexní rekonstrukce DPS – Hradební včetně výtahů a vybudování výtahu v divadle. Odkanalizování městských částí Lazec, Kozičín. Vybudování propojovací silnice mezi Sázkami – Barandov. Dokončení zateplení zbývajících mateřských škol, rekonstrukce obou ledových ploch. Zateplení aqvaparku, vyřešení parkování ….. a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho.
Ivan Šedivý, ODS
Dlouhodobě máme za prioritu jihovýchodní obchvat města Příbrami. Velkým úkolem je realizace projektu revitalizace Nového rybníka, na který je potřeba sehnat dostatek peněz. V plánu je například i hřiště u ZŠ 28. října a klidová zóna Ryneček, která je dalším krokem po vybudování cyklostezky.
Podobně, jako v předchozích dvou volebních obdobích se chci soustředit na projekty, na jejichž realizaci město získá dotaci. A to jak ze strukturálních fondů EU, tak i kraje a ze státního rozpočtu. Hlavní prioritou je opět nevrhat se bezhlavě do nejrůznějších akcí za každou cenu. Rozhodně nebudeme zadlužovat město. Ve volebním programu ČSSD je celá řada akcí a projektů, které bychom chtěli v příštích čtyřech letech realizovat.
Josef Řihák, ČSSD
Je třeba pokračovat v zateplování veřejných budov ve městě. Je to opatření nejen ekonomické, ale i ekologické. Dále je třeba pokračovat v rozvíjení průmyslových zón, zejména z hlediska inženýrských sítí a dopravní dostupnosti. A v neposlední řadě je třeba provést generální opravy sportovních a technických zařízení na plaveckém bazénu, zimním stadionu a v areálu Nového rybníka.
Jiřina Humlová, KSČM
Chceme zavést bezplatnou městskou hromadnou dopravu pro všechny v ranní dopravní špičce. Výrazně zlepšit parkovací možnosti v centru města, v Příbrami VIII a na Drkolnovském sídlišti. Vybudovat nové a propojit stávající cyklostezsky a napojit je zejména na oblast Brd, Květné a Vojny-Příbram se musí stát bránou do Brd. Chceme rekonstruovat poštu v Příbrami VII s cílem výrazně urychlit odbavování občanů. Revitalizovat areál Nového rybníka-zde vytvořit biokoupaliště a funkční rekreační zónu, zajistit provoz letního kina. Vytvořit vhodné podmínky pro rekreační sport a aktivity občanů všech věkových kategorií ( výstavba a obnova dětských a sportovních hřišť, podpora malé kopané a dalších nízko nákladových aktivit). Chceme Revitalizovat oblast Drkolnova, Příbrami VIII a tzv. "Křížových domů" s přihlédnutím k požadavkům občanů.
Jiří Schmidt, Změna pro Příbram
Rozhodně areál Nový rybník a jeho okolí včetně letního kina a klubu Junior. Rádi bychom tam vytvořili centrum rekreace a různých sportovních aktivit pro mladé i pro naše starší spoluobčany. Neměla by tam chybět pěkná posezení s občerstvením, čisté udržované sprchy a toalety, větší množství prolézaček a skluzavek pro děti, atd., atd., zkrátka aby to příbramské občany přimělo ve dnech volna vyjít do ulic a ne vyjet na výlet mimo město. Dále bychom chtěli zrekonstruovat některý z objektů ve vlastnictví města k vybudování dalšího domu s pečovatelskou službou, například pavilon bývalé 8. ZŠ v Žežické ulici. Za ušetřené mzdové náklady na uvolněného radního bychom umožnili vybudování výtahu pro invalidy a imobilní občany v hlavní budově radnice. Ve spolupráci se Státním okresním archivem bychom rádi iniciovali zřízení městského muzea, například v bývalém ředitelství Rudných dolů, protože v Hornickém muzeu na Březových Horách o městě jako takovém se mnoho nedozvíme. Podpoříme obnovu stávajících a vznik nových lesoparků a sportovišť. Zajistíme vybudování nových parkovacích míst, např, na sídlišti Drkolnov, v okolí náměstí T.G.M., u nemocnice aj. Na vybudování nových parkovacích ploch by se mohla v některých případech finančně podílet i Společenství vlastníků bytových jednotek a tím si zajistit parkování v blízkosti svých domů. Projektů by mohlo být více, obáváme se ale, že město Příbram není a nebude v moc dobré finanční kondici, protože už skoro není co prodávat. Hnutí Otevřená radnice by naopak majetek města chtělo udržovat a zhodnocovat.
Marta Frýbertová, Otevřená radnice
KDU- ČSL bude prosazovat, aby se město při přijímání dotací rozhodovalo podle skutečných potřeb obyvatel a nikoliv podle aktuálních projektových výzevna státní nebo evropské finance. Prosadíme výstavbu nového společenského sálu na Březových Horách. V lokalitě Na Marii, v prostoru bývalé šachetní strojovny. Prosadíme vytvoření odpočinkové zóny na odvalu bývalé šachty Marie, na hranici Březových Hor a Březohorského sídliště. * Nový rybník je promarněnou příležitostí města. Prosadíme revitalizaci a kompletní opravu celého areálu tak, aby mohl sloužit všem generacím příbramských občanů. Lesopark Padák dostane druhou šanci, prosadíme jeho obnovu pro příměstskou rekreaci a sportování. Prostor Křížových domů v Příbrami VIII si zaslouží lepší zacházení. Prosadíme jeho revitalizaci a vytlačíme nepřizpůsobivé občany z této lokality. KDU- ČSL prosadí vytvoření nové policejní služebny městské policie v blízkosti ubytoven STAVUS. Obnovíme zanedbané hřiště u 7. ZŠ na Brodské a Školní ulici v Příbrami Vytvoříme podmínky pro partnerství a součinnost města při obnově poutního areálu Svatá Hora z prostředků EU.
Josef Vacek, KDU-ČSL
Kromě investic do dopravy, resp. infrastruktury, které považujeme za samozřejmé, jsme připraveni zahájit jednání s investory v oblasti cestovního ruchu. S tím souvisí nejen podpora projektu vybudování volnočasového centra Nový rybník, ale především podpora vyhlášení chráněné krajinné oblasti v Brdech. To umožní uskutečnění dalších projektů od těch nejmenších jako jsou: mapy nově zpřístupněných cyklostezek až po ty největší, jako je zbudování “Multifunkčního, sportovně rekreačního areálu Třemošná“ (MSRA), včetně rozhledny. Podrobné studie jsou již hotovy a průběžně je publikujeme.
Jindřich Vařeka, ANO
Největší bohatství města jsou jeho obyvatelé. To je projekt, investice tím správným směrem. Hlavní investice proto plánujeme do školství, kultury, zajištění zázemí pro volnočasové aktivity a také na řešení problému vysoké nezaměstnanosti.
Vladimír Král, Šance pro Příbram
Jsme rozhodně pro změnu přístupu města k podpoře podnikání. Ať stávajících podnikatelů, tak také v přístupu pro vstup nových podnikatelských subjektů do našeho města. Dále je potřeba nevymýšlet vymyšlené a navázat na projekty, které jsou již v současné době v řešení a pro Příbram nezbytné. Odklon transitní dopravy, resp. obchvat Příbrami, koncepce dopravy ve městě, podpora přirozených turistických cyklotras, transparentní rozdělování financí na kulturu a sport, rozvoj turistického ruchu. Pociťujeme také absenci kvalitní a konstruktivní komunikace a spolupráce města se Svatou Horou.
Petr Vácha, TOP 09

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: MJ








Další články

Noc na neděli bude o hodinu kratší, začne platit letní čas Noc na neděli bude o hodinu kratší, začne platit letní čas Standardní středoevropský čas, pro který se vžilo nepřesné označení zimní, se vrátí … Extraliga volejbalistů dnes rozehraje semifinále Extraliga volejbalistů dnes rozehraje semifinále Příbram nastoupí v sérii na tři výhry proti Lvům. Dnes je Velký pátek, křesťané si připomínají ukřižování Krista Dnes je Velký pátek, křesťané si připomínají ukřižování Krista Dnešek je pro křesťany nejtišším dnem v roce. Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne zdražila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne zdražila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 38,83 Kč, naftu pak za 38,77 … I přes Velikonoce zůstanou některé lékárny otevřené I přes Velikonoce zůstanou některé lékárny otevřené Lékárny opět zkoordinovaly své otevírací doby, aby alespoň jedna zůstala … Přechod studené fronty bude dnes odpoledne a večer provázet silný vítr Přechod studené fronty bude dnes odpoledne a večer provázet silný vítr Silný vítr zasáhla část Česka už v úterý a ve středu. Sen Baníku o postupu do semifinále play-off se rozplývá Sen Baníku o postupu do semifinále play-off se rozplývá Hokejové play-off 2.ligy pokračovalo ve středu třetími čtvrtfinálovými zápasy. Série … Spisovatel a scénárista Filip Rožek: Scény filmu „Gump-jsme dvojka“ se natáčely i na Orlické přehradě Spisovatel a scénárista Filip Rožek: Scény filmu „Gump-jsme dvojka“ se natáčely i na Orlické přehradě Jeho první kniha Gump – pes, který naučil lidi žít, se stala bestsellerem. Knihy o … ROZHOVOR Policisté obvinili muže, který s nožem v ruce napadl prodavače večerky v Březnici Policisté obvinili muže, který s nožem v ruce napadl prodavače večerky v Březnici Svou tíživou finanční situaci se rozhodl 23letý muž řešit opravdu nešťastným …
Na Velikonoce do Česka nakoukne léto. Teploty budou atakovat 25 stupňů Na Velikonoce do Česka nakoukne léto. Teploty budou atakovat 25 stupňů Prodloužený velikonoční víkend bude teplý a většinou bez deště. Ojediněle se mohou …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies