Ve středočeských areálech se už nestojí fronty, podmínky jsou dobré
10. února 2017 (15:05)
Ve středočeských lyžařských areálech se už nestojí fronty, podmínky jsou dobré. Na svazích zůstává zhruba metrová vrstva sněhu, v provozu jsou všechny vleky. Mrazivé počasí umožnilo další dosněžování, návštěvnost je vyšší i ve všední dny, shodují se provozovatelé.
Dobrou návštěvnost, i díky jarním prázdninám v některých částech Prahy, má skiareál Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy. Na svahu zde leží metr sněhu a i následující týden ovlivní jarní prázdniny. "Očekáváme ve všední dny vyšší návštěvnost než je zvykem a na víkend tradičně plno," řekl provozovatel Jan Zenkl.
Provozovatel lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku Jaroslav Krejčí uvedl, že se v mrazivém počasí podařilo dosněžit sjezdovku. Její povrch je nyní pro lyžaře příjemnější. "Na svahu je asi 130 centimetrů sněhu," uvedl Krejčí.
Stoupající počet návštěvníků evidují ve skiareálu Kvasejovice na Příbramsku. "U nás je podstatné, že přibývají noví a vracejí se," uvedl provozovatel Petr Kroužil. Sněhové podmínky jsou v areálu dobré, i zde na svahu znovu zasněžovali.
Provozovatel skiareálu Chotouň v Jílovém u Prahy Jan Němeček ČTK řekl, že podmínky jsou stále dobré, návštěvnost je dobrá nejen o víkendech, ale i ve všední dny. "Fronta se tvoří jen malá, pětiminutová," popsal. Vrstva sněhu na sjezdovce přesahuje metr.
Dobrou návštěvnost, i díky jarním prázdninám v některých částech Prahy, má skiareál Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy. Na svahu zde leží metr sněhu a i následující týden ovlivní jarní prázdniny. "Očekáváme ve všední dny vyšší návštěvnost než je zvykem a na víkend tradičně plno," řekl provozovatel Jan Zenkl.
Provozovatel lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku Jaroslav Krejčí uvedl, že se v mrazivém počasí podařilo dosněžit sjezdovku. Její povrch je nyní pro lyžaře příjemnější. "Na svahu je asi 130 centimetrů sněhu," uvedl Krejčí.
Stoupající počet návštěvníků evidují ve skiareálu Kvasejovice na Příbramsku. "U nás je podstatné, že přibývají noví a vracejí se," uvedl provozovatel Petr Kroužil. Sněhové podmínky jsou v areálu dobré, i zde na svahu znovu zasněžovali.
Provozovatel skiareálu Chotouň v Jílovém u Prahy Jan Němeček ČTK řekl, že podmínky jsou stále dobré, návštěvnost je dobrá nejen o víkendech, ale i ve všední dny. "Fronta se tvoří jen malá, pětiminutová," popsal. Vrstva sněhu na sjezdovce přesahuje metr.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: ČTK
autor: sbe kš
Další články
Středočeský kraj má letos zatím 457 případů žloutenky A, za týden přibylo šest
Hygienici letos zatím ve Středočeském kraji evidují 457 případů žloutenky A, za týden …
Vánoce v příbramském divadle: příběh, do kterého vstoupili malí i velcí
Příbramské divadlo se několikrát do roka otevírá dětem – na Velikonoce, při akcích …
FOTOGALERIE
Chodci v ohrožení: Stačí chvilka nepozornosti a následky mohou být fatální
Policie se v těchto dnech zaměřuje na bezpečnost zranitelných účastníků silničního …
Sníh do Vánoc? Meteorologové krotí očekávání
Vyhlídky na Vánoce na sněhu jsou podle předpovědních modelů zatím velmi slabé, a to …
Zlaté oblouky zamířily do stříbrné Příbrami. McDonald’s doplňuje fastfoodovou mapu regionu
Příbram se dočkala otevření první restaurace McDonald’s v okrese. Nový podnik v …
Policie pátrá po muži z Berounska, u Orlické přehrady vlastní karavan
Policisté vyhlásili pátrání po 48letém Martinu Tůmovi z obce Měňany na Berounsku. Ten …
Na projekty ochrany přírody dá kraj osm a půl milionu korun
Středočeský kraj i v nadcházejícím roce podpoří projekty environmentální výchovy, …
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji výrazně přibylo
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji za uplynulý týden výrazně …
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu klesla. V Příbrami zůstává nad republikovým průměrem
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu mírně klesla na 3,8 %, situace v …
Gastro agent: Slunovrat
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food





