V areálu na Monínci čeká na lyžaře kolem metru a půl sněhu
21. února 2025 (09:25)
foto: Ilustrační foto / pribram.cz
Lyžařská střediska ve středních Čechách mají výborné podmínky. Množství sněhu v kombinaci se slunečným počasím láká víc návštěvníků i ve všedních dnech. Sezona by letos mohla být jedna z nejlepších, shodují se provozovatelé.
V areálu na Monínci u Sedlce-Prčice na Příbramsku, kde mají kolem metru a půl sněhu, hodnotí návštěvnost jako lehce nadprůměrnou. "Podmínky jsou stále ideální a počasí je nejlepší marketing," řekl ředitel areálu Jaroslav Krejčí. Lyžovat by se podle něj mělo do 20. března.
"Loni jsme zavírali 27. února, letos můžeme jet klidně do konce dubna," uvedl provozovatel areálu v Chotouni u Prahy Jan Němeček. V areálu je průměrně 120 až 150 centimetrů sněhu, z čerstvě vyrobeného sněhu chtějí vyrobit tunel.
V areálu na Šibeničním vrchu nedaleko Mnichovic u Prahy mají lyžaři k dispozici zhruba 120 centimetrů sněhu. "Tolik sněhu jsme nikdy neměli, je to úžasné, podmínky jsou jedny z nejlepších v historii, kvalita sněhu je výborná, jak je kolem nuly, navíc slunce," řekl ředitel areálu Jan Zenkl. Nadprůměrné množství návštěvníků tak má podle něj areál i ve všední dny. "Sezona bude patřit k nejlepším, možná bude nejlepší, ale to je ještě předčasné," doplnil Zenkl.
Na metr sněhu dosněžili v posledních dnech v Kvasejovicích na Příbramsku. "Máme za sebou přes měsíc provozu a návštěvnost je úžasná, i když teď v okolí nejsou žádné prázdniny, lidi jezdí a vrací se," řekl v týdnu provozovatel areálu Petr Kroužil. Největší nápor má obvykle středisko v termínu jarních prázdnin pro okres Příbram, který letos připadá na druhý březnový týden.
V areálu na Šibeničním vrchu nedaleko Mnichovic u Prahy mají lyžaři k dispozici zhruba 120 centimetrů sněhu. "Tolik sněhu jsme nikdy neměli, je to úžasné, podmínky jsou jedny z nejlepších v historii, kvalita sněhu je výborná, jak je kolem nuly, navíc slunce," řekl ředitel areálu Jan Zenkl. Nadprůměrné množství návštěvníků tak má podle něj areál i ve všední dny. "Sezona bude patřit k nejlepším, možná bude nejlepší, ale to je ještě předčasné," doplnil Zenkl.
Na metr sněhu dosněžili v posledních dnech v Kvasejovicích na Příbramsku. "Máme za sebou přes měsíc provozu a návštěvnost je úžasná, i když teď v okolí nejsou žádné prázdniny, lidi jezdí a vrací se," řekl v týdnu provozovatel areálu Petr Kroužil. Největší nápor má obvykle středisko v termínu jarních prázdnin pro okres Příbram, který letos připadá na druhý březnový týden.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: ČTK
autor: pribram.cz
ČTK
ČTK
Další články
Gel místo skalpelu. Nová naděje pro bolavé klouby
Zapomeňte na titanové implantáty, bolestivé rekonvalescence a doživotní medikaci. …
Nová éra pod Svatou Horou: moderně – nadčasově vybavená základka pro dnešní děti
Základní škola pod Svatou Horou slavnostně představila nově zrekonstruované prostory, …
FOTOGALERIE
Bobcat uspořádal první „Kariérní den“ pro žáky z Dobříše
Společnost Doosan Bobcat v listopadu poprvé otevřela dveře svého dobříšského kampusu …
Mezinárodní den boje proti násilí na ženách
Každoročně 25. listopadu připadá Mezinárodní den boje proti násilí na ženách. Jeho …
Strom přání v Knihovně Jana Drdy plní sny dětem z dětských domovů
Předvánoční čas se vyznačuje kromě sváteční nálady a těšení se na společné svátky také …
Poplatek za parkování u supermarketů? V Příbrami zatím ne
Některé prodejny Lidl a Ikea zavedly od listopadu 2025 nová pravidla pro parkování. …
Nemocné děti dostaly Kiwanis panenky. „Dám si ji do postele,“ sdělila malá pacientka
Dětské oddělení Oblastní nemocnice Příbram opět ožilo radostí a smíchem. Členové …
Macíka láká dakarský hattrick, podpisy a vzkazy fanoušků mu dodávají energii
Obhájce prvenství mezi piloty kamionů Martina Macíka láká vítězný hattrick na Rallye …
Arboristé ošetřili dubovou alej u Dolejšího Padrťského rybníka
Jistě si mnozí návštěvnící Brd mohli povšimnout techniky a ruchu v aleji u Dolejšího …
FOTO
Gastro agent: Asia Bistro v Pražské ulici
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTO




