17. 9. svátek má Naděžda




Studenti uspořádali vepřové hody

2. března 2018   (12:10)
Další 4 fotografie v galeriiStudenti uspořádali vepřové hody
foto: pribram.cz

Vařilo a připravovalo se v restauraci, později odborná porota vyhodnotila ten nejchutnější produkt, který se žákům z typických zabijačkových výrobků podařilo vytvořit


V odpoledních hodinách se ve dvou dnech z oken restaurace Na Plzeňské linuly vůně vesnické zabijačky. Nebyla to ale typická vesnická zabijačka. Ve dnech 15. a 16. února se v kuchyni a na restauraci konaly „Vepřové hody“. Žáci 3. ročníku oboru Kuchař se zhostili jejich výroby a servírování. K ruce nejen radou, ale i opravdickou pomocnou rukou jim byl pan učitel technologie, Ing. Ladislav Břenda, který s žáky v odpoledních až večerních hodinách vařil ovar, kroupy, namáčel buchtu, kořenil… Prostě dělali vše, co k přípravě zabijačkových pochoutek patří.

Ve čtvrtek „makali, jak diví“, v pátek už jen dodělávali a připravovali jednotlivé výrobky na talířky, aby tříčlenná „odborná porota“ složená z laiků – milovníků vepřového – mohla posoudit, kdo z nich by v konkurenci uspěl. Ing. Ladislav Břenda totiž pojal přípravu a výrobu zároveň jako soutěž.

Porota se relativně bez problémů shodla a určila jasné vítěze. Jednoznačně nechutnějším výrobkem, kterým by žáci „strčili do kapsy“ i zkušené kuchaře a řezníky, byla zabijačková polévka s kroupami. Ta získala plný počet bodů a stala se vítěznou dobrotou pátečního odpoledne.

V následujícím týdnu se v restauraci Na Plzeňské konaly „Vepřové hody“ pro partnerskou školu z Francie a bylo možné si některé výrobky zakoupit v bufetu školy.
Všem žákům patří velký potlesk za ochotu, práci a čas, který takto trávili. Při tom množství práce se ještě usmívali a zaplavovali kuchyň vtipy. Každý z žáků byl odměněn dle své úspěšnosti a v tašce mohl najít jak kuchyňské potřeby od KDS Sedlčany, tak dárky od Integrované střední školy. Poděkování si zaslouží také Ing. Ladislav Břenda.
Již teď se těšíme na další „hody“…

Mgr. Klára Bambasová, ISŠ HPOS Příbram

V odpoledních hodinách se ve dvou dnech z oken …
foto: pribram.cz

V odpoledních hodinách se ve dvou dnech z oken restaurace Na Plzeňské linuly vůně vesnické zabijačky. Nebyla to ale typická vesnická zabijačka. Ve dnech 15. a 16. února se v kuchyni a na restauraci konaly „Vepřové hody“. Žáci 3. ročníku oboru Kuchař se zhostili jejich výroby a servírování. K ruce nejen radou, ale i opravdickou pomocnou rukou jim byl pan učitel technologie, Ing. Ladislav Břenda, který s žáky v odpoledních až večerních hodinách vařil ovar, kroupy, namáčel buchtu, kořenil… Prostě dělali vše, co k přípravě zabijačkových pochoutek patří.

Ve čtvrtek „makali, jak diví“, v pátek už jen dodělávali a připravovali jednotlivé výrobky na talířky, aby tříčlenná „odborná porota“ složená z laiků – milovníků vepřového – mohla posoudit, kdo z nich by v konkurenci uspěl. Ing. Ladislav Břenda totiž pojal přípravu a výrobu zároveň jako soutěž.

Porota se relativně bez problémů shodla a určila jasné vítěze. Jednoznačně nechutnějším výrobkem, kterým by žáci „strčili do kapsy“ i zkušené kuchaře a řezníky, byla zabijačková polévka s kroupami. Ta získala plný počet bodů a stala se vítěznou dobrotou pátečního odpoledne.

V následujícím týdnu se v restauraci Na Plzeňské konaly „Vepřové hody“ pro partnerskou školu z Francie a bylo možné si některé výrobky zakoupit v bufetu školy.
Všem žákům patří velký potlesk za ochotu, práci a čas, který takto trávili. Při tom množství práce se ještě usmívali a zaplavovali kuchyň vtipy. Každý z žáků byl odměněn dle své úspěšnosti a v tašce mohl najít jak kuchyňské potřeby od KDS Sedlčany, tak dárky od Integrované střední školy. Poděkování si zaslouží také Ing. Ladislav Břenda.
Již teď se těšíme na další „hody“…

Mgr. Klára Bambasová, ISŠ HPOS Příbram

Fotogalerie

Studenti uspořádali vepřové hody (1) Studenti uspořádali vepřové hody (2) Studenti uspořádali vepřové hody (3) Studenti uspořádali vepřové hody (4)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: mip








Další články

Květinová burza v Příbrami: rostliny za pár korun a pomoc pro chlupáče Květinová burza v Příbrami: rostliny za pár korun a pomoc pro chlupáče Technické služby města Příbrami zvou všechny milovníky zahrad, květin i dobré nálady … Nový skatepark v Dobříši přináší špičkové zázemí pro mladé jezdce Nový skatepark v Dobříši přináší špičkové zázemí pro mladé jezdce Dobříš se nově zařazuje mezi česká města podporující sportovní aktivity mládeže. V … Opilci, hluk a nepořádek: Příbram řeší, jak vrátit klid do ulic Opilci, hluk a nepořádek: Příbram řeší, jak vrátit klid do ulic Na příbramském zastupitelstvu se řešila zhoršující se bezpečnostní situace nejen v … Již tuto sobotu se v Kulturním domě v Příbrami opět koná jedna z největších českých burz minerálů Již tuto sobotu se v Kulturním domě v Příbrami opět koná jedna z největších českých burz minerálů V sobotu 20.9. 2025 od 8.30 do 14 hodin budou k vidění i zakoupení mimo jiné i výrobky … Komerční sdělení Třetí ročník Brdského stromosázení přilákal stovky lidí Třetí ročník Brdského stromosázení přilákal stovky lidí Tisíce dobrovolníků letos opět vyměnily pohodlí domova za práci v lesích. V rámci … Křižovatka Bratří Čapků a K. H. Máchy se uzavírá kvůli havárii Křižovatka Bratří Čapků a K. H. Máchy se uzavírá kvůli havárii Od 17. září do 8. října bude zcela uzavřena křižovatka ulic Bratří Čapků a K. H. … Sportovní den pro školáky rozproudil pohyb a dobrou náladu v Příbrami Sportovní den pro školáky rozproudil pohyb a dobrou náladu v Příbrami Sportovní areál pod Svatou Horou se proměnil v centrum soutěživého nadšení, kde si … Jan Tuna údajně odhalil skandál v KFC: prošlé maso i noční směny mladistvých Jan Tuna údajně odhalil skandál v KFC: prošlé maso i noční směny mladistvých Investigativní novinář Jan Tuna ve svém pořadu A DOST! zveřejnil reportáž, která … Pičínská fara má nového vlastníka. Charita Starý Knín plánuje její obnovu i pomoc rodinám Pičínská fara má nového vlastníka. Charita Starý Knín plánuje její obnovu i pomoc rodinám V uplynulých týdnech došlo v Pičíně k významné změně: budova místní fary přešla z …
Mistrovství České republiky v disciplínách TFA míří do Příbrami Mistrovství České republiky v disciplínách TFA míří do Příbrami Ve čtvrtek 18. září se v Příbrami uskuteční XI. ročník Mistrovství České republiky v …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies