Stříbrná tečka. Paratriatlonista Tománek zakončil letošní rok titulem vicemistra světa v polovičním Ironmanu
17. prosince 2024 (18:00)
foto: IRONMAN 70.3 World Championship / FB / PR
Paratriatlonista Jan Tománek slaví další velký úspěch. Po nedávném zisku titulu mistra světa v klasickém Ironmanu přidal do své sbírky stříbrnou medaili ze světového šampionátu na poloviční ironmanské distanci. Ten se uskutečnil o uplynulém víkendu na Novém Zélandu.
Český reprezentant nestačil pouze na Australana Nica Beveridge, za kterým v cíli zaostal o více než půlhodinu. „Podal jsem výkon na hranici svých možností, ovšem na Australana to zkrátka nestačilo. Nezbývá než uznale smeknout klobouk před tím, jaký výkon během celého závodu předvedl, pogratulovat mu k vítězství a pokorně přijmout krásné druhé místo,“ řekl Jan Tománek v cíli závodu, který dokončil v čase 6:04:04 hodiny.
Sedmatřicetiletému paratriatlonistovi se tak nepodařilo navázat na nedávný titul mistra světa v klasickém Ironmanu a dosáhnout unikátního počinu v podobě vítězství na dvou ironmanských světových šampionátech během jednoho kalendářního roku.
„Od začátku jsem věřil, že tohoto velmi ambiciózního cíle je možné dosáhnout. Byl by to splněný sen, ale i tak si svých letošních dosažených úspěchů v podobě titulu mistra a vicemistra světa v klasickém a polovičním Ironmanu velmi vážím,“ konstatoval Tománek. „Zároveň je to pro mě motivace nadále pokračovat v tvrdé práci a posouvat svou výkonnost, abych se na nejvyšší stupínek v polovičním Ironmanu v budoucnu vrátil,“ doplnil.
„Od začátku jsem věřil, že tohoto velmi ambiciózního cíle je možné dosáhnout. Byl by to splněný sen, ale i tak si svých letošních dosažených úspěchů v podobě titulu mistra a vicemistra světa v klasickém a polovičním Ironmanu velmi vážím,“ konstatoval Tománek. „Zároveň je to pro mě motivace nadále pokračovat v tvrdé práci a posouvat svou výkonnost, abych se na nejvyšší stupínek v polovičním Ironmanu v budoucnu vrátil,“ doplnil.
foto: archiv Jana Tománka / se souhlasem
Momentálně se však chce věnovat hlavně odpočinku po náročné sezoně. „Mám za sebou jednoznačně nejtěžší období ve své sportovní kariéře, během kterého jsem musel čelit nesčetným fyzickým i psychickým výzvám, ukázat vytrvalost, odhodlání a nezlomnou vůli. Proto si teď chci především odpočinout a načerpat síly pro následující rok 2025,“ dodal Jan Tománek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz / Agentura Media list
autor: Oldřich Kozák
Další články
Středočeský kraj má letos zatím 457 případů žloutenky A, za týden přibylo šest
Hygienici letos zatím ve Středočeském kraji evidují 457 případů žloutenky A, za týden …
Vánoce v příbramském divadle: příběh, do kterého vstoupili malí i velcí
Příbramské divadlo se několikrát do roka otevírá dětem – na Velikonoce, při akcích …
FOTOGALERIE
Chodci v ohrožení: Stačí chvilka nepozornosti a následky mohou být fatální
Policie se v těchto dnech zaměřuje na bezpečnost zranitelných účastníků silničního …
Sníh do Vánoc? Meteorologové krotí očekávání
Vyhlídky na Vánoce na sněhu jsou podle předpovědních modelů zatím velmi slabé, a to …
Zlaté oblouky zamířily do stříbrné Příbrami. McDonald’s doplňuje fastfoodovou mapu regionu
Příbram se dočkala otevření první restaurace McDonald’s v okrese. Nový podnik v …
Policie pátrá po muži z Berounska, u Orlické přehrady vlastní karavan
Policisté vyhlásili pátrání po 48letém Martinu Tůmovi z obce Měňany na Berounsku. Ten …
Na projekty ochrany přírody dá kraj osm a půl milionu korun
Středočeský kraj i v nadcházejícím roce podpoří projekty environmentální výchovy, …
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji výrazně přibylo
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji za uplynulý týden výrazně …
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu klesla. V Příbrami zůstává nad republikovým průměrem
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu mírně klesla na 3,8 %, situace v …
Gastro agent: Slunovrat
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food




