Středočeští lyžaři mají o sjezdovky stále zájem
2. března 2015 (11:14)
Lidé ve středních Čechách mají stále zájem o lyžování. Lyžuje se ve střediscích Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku, Chotouň a Šibeniční vrch u Prahy. ČTK to zjistila v anketě mezi provozovateli středisek.
"Lidí je malinko míň, ale rozhodně se tady nenudíme. Fronta je o něco menší, ale plno je," řekl ČTK provozovatel chotouňského areálu Jan Němeček. Na sjezdovce je podle něj ještě 80 až 90 centimetrů sněhu, ráno je spíše namrzlý a odpoledne měkčí. "Myslím, že do konce března ještě bez problému pojedeme," dodal Němeček.
Také v největším krajském středisku Monínec byla víkendová návštěvnost dobrá, v sobotu podle provozovatele Jaroslava Krejčího přišlo kolem 700 lidí. "V noci jsme něco přisněžili, pořád máme asi 90 čísel sněhu. Máme ambici jezdit do konce března jako každý rok, uvidíme, jaký bude zájem lidí," řekl ČTK.
Na Šibeničním vrchu leží asi 30 centimetrů sněhu. "Teď přecházíme na jarní březnový režim, takže lyžujeme jen o víkendech," uvedl provozovatel Jan Zenkl. Pokud podle něj přijde malé ochlazení, lyžovat se tam bude ještě příští víkend.
Mimo provoz je naopak sjezdovka v Kvasejovicích u Sedlce-Prčice, která je závislá na přírodním sněhu. Zavřený v této sezoně zůstává i příbramský areál Padák, kde se nepodařilo prodloužit nájemní smlouvu.
"Lidí je malinko míň, ale rozhodně se tady nenudíme. Fronta je o něco menší, ale plno je," řekl ČTK provozovatel chotouňského areálu Jan Němeček. Na sjezdovce je podle něj ještě 80 až 90 centimetrů sněhu, ráno je spíše namrzlý a odpoledne měkčí. "Myslím, že do konce března ještě bez problému pojedeme," dodal Němeček.
Také v největším krajském středisku Monínec byla víkendová návštěvnost dobrá, v sobotu podle provozovatele Jaroslava Krejčího přišlo kolem 700 lidí. "V noci jsme něco přisněžili, pořád máme asi 90 čísel sněhu. Máme ambici jezdit do konce března jako každý rok, uvidíme, jaký bude zájem lidí," řekl ČTK.
Na Šibeničním vrchu leží asi 30 centimetrů sněhu. "Teď přecházíme na jarní březnový režim, takže lyžujeme jen o víkendech," uvedl provozovatel Jan Zenkl. Pokud podle něj přijde malé ochlazení, lyžovat se tam bude ještě příští víkend.
Mimo provoz je naopak sjezdovka v Kvasejovicích u Sedlce-Prčice, která je závislá na přírodním sněhu. Zavřený v této sezoně zůstává i příbramský areál Padák, kde se nepodařilo prodloužit nájemní smlouvu.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: ČTK
autor: apn rot
Další články
Černé a šedé e-shopy s dálničními známkami vás mohou připravit o desetitisíce. Na co si dát pozor při nákupu?
Elektronická dálniční známka v Česku funguje už pět let. Přesto se na internetu stále …
Adventní koncert FIT SENIOR přilákal do auly přes stovku návštěvníků
Příbram se opět rozezněla adventními tóny. Třetí ročník koncertu FIT SENIOR přivedl do …
„Rozpočet je proinvestiční, máme finanční rezervu. Bazén se blíží,“ říká místostarosta Karpíšek
Město Příbram schválilo rozpočet na rok 2026 i střednědobý výhled do let 2027–2028. …
ROZHOVOR
Nové výsadby vracejí brdským lesům jejich přirozenou podobu
V CHKO Brdy probíhá řada projektů zaměřených na obnovu a podporu přirozené druhové …
Ježíšek v útulku: Adventní nadílka pro chlupáče v Lazci
V předvánočním čase se v Příbrami chystá akce, která potěší nejen psí obyvatele …
FOTOGALERIE
Dopravní omezení v Příbrami: Dlouhá ulice bude v úterý uzavřena kvůli jeřábu
Adventní doprava v Příbrami si vyžádá od řidičů další dávku trpělivosti. K už …
Doprava
Vánoce v hornickém domku i pod zemí: Muzeum láká na sváteční program a výstavu příbramských betlémů
Předvánoční atmosféra, tradiční řemesla, koledy i prohlídky podzemí. Příbramské …
Zloději mají přes zimu žně: Jak ochránit svou chatu či chalupu
S příchodem zimy začíná pro zloděje zaměřující se na chaty a chalupy hlavní sezóna. …
Příbramská galerie představuje dílo Taji Spasskové
Výstava Matter od Absence je první velkou sólovou výstavou multidisciplinární …
Gastro agent: Pizza Italia Příbram
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food





