21. 10. svátek má Brigita




Státní lesy spustily kampaň, v níž chtějí propagovat zvěřinovou gastronomii

12. srpna 2020   (08:58)
Státní lesy spustily kampaň, v níž chtějí propagovat zvěřinovou gastronomii
foto: uklová

Zvěřina bude k dostání na 65 lesních správách a zvěřinových závodech.


Zvýšit zájem českých spotřebitelů o konzumaci zvěřiny má společný projekt Lesů České republiky a Vojenských lesů a statků ČR – Z lesa na stůl. Oba podniky představují síť 65 prodejních míst po celé republice, kde si mohou maloodběratelé prvotřídní zvěřinu od 6. srpna koupit.

Spotřeba zvěřiny je v tuzemsku v porovnání s jinými evropskými státy mimořádně nízká. Zatímco průměrný Čech za rok zkonzumuje přes 80 kilogramů masa hospodářských zvířat, zvěřiny jen asi kilogram. „Že je maso ze zvěře ulovené ve volné přírodě nedostupné a drahé, je mýtus, který státní lesníci právě vyvracejí. Dodáme lidem z lesa na stůl maso v bio kvalitě, s jasným původem a cenou srovnatelnou s produkcí masa hospodářských zvířat,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.
Maso bude k dostání na 65 lesních správách a zvěřinových závodech obou podniků. Lidé se o nabídce státních lesů dozvědí také na všech terénních akcích pro veřejnost, které oba podniky pořádají, či jsou jejich partnery, například Běhej lesy.
K dostání bude srnčí, jelení, dančí, mufloní nebo maso ze siky i divočáků, ale i z drobné lesní zvěře – zajíců, koroptví a bažantů. Regionálně se mohou ceny i nabídka lišit. Nejvíc lidé zaplatí za srnčí maso a dále za jelena či daňka. Nejlevněji nakoupí kančí.

„Chceme také lidem ukázat, že se přípravy zvěřiny v kuchyni nemusí bát. Doporučíme řadu receptů od našich lesníků, ale i kuchařů z podnikových restaurací, kteří rozptýlí všechny obavy. Zvěřina má méně tuku i specifickou chuť a její příprava rozhodně není komplikovaná. I to je mýtus,“ dodal ředitel VLS Petr Král.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Eva Jouklová
autor: Jakub Pečenka








Další články

+++++Policie hledala pětiletého chlapce. Je v pořádku +++++Policie hledala pětiletého chlapce. Je v pořádku Všechny dostupné policejní hlídky, včetně letecké služby, pátraly v pondělí po … Středočeští cestáři mají na zimu nachystáno 42.000 tun soli, obnovili sklady Středočeští cestáři mají na zimu nachystáno 42.000 tun soli, obnovili sklady Středočeští krajští cestáři mají na zimu nachystáno 42.000 tun soli, zhruba o 1000 tun … V Brdech už roky pomáhají krávy, ovce a kozy udržet rozmanitost přírody V Brdech už roky pomáhají krávy, ovce a kozy udržet rozmanitost přírody Víte, že pastva je jedním z nejpřirozenějších způsobů, jak pečovat o krajinu? Právě … ADaM: Dostává se alkohol a nikotin dětem? ADaM: Dostává se alkohol a nikotin dětem? V létě letošního roku proběhla po celé České republice rozsáhlá kontrolní akce … Gastro agent: BISTROOO Gastro agent: BISTROOO Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme … FOTO Dobříš získala ocenění ministerstva za přívětivý úřad. Pomohl „Virtuální lístek“ Dobříš získala ocenění ministerstva za přívětivý úřad. Pomohl „Virtuální lístek“ Nechce se vám na úřadě čekat, až přijdete na řadu? V Dobříši už nemusíte. Město totiž … Martin Macík vyhrál Rallye du Maroc a potvrdil formu před Dakarem Martin Macík vyhrál Rallye du Maroc a potvrdil formu před Dakarem Martin Macík Jr., závodník ze Sedlčan, zapsal další zlatou kapitolu do kroniky českého … Kávový svět pod lupou: Co pijí gurmáni a kde rostou ta nejvzácnější zrna Kávový svět pod lupou: Co pijí gurmáni a kde rostou ta nejvzácnější zrna Ať už si šálek kávy vychutnáváte v oblíbené kavárně, v tichu přírody nebo v pohodlí … Hasiči zachraňovali člověka po pádu ze skály. Museli k němu na člunu Hasiči zachraňovali člověka po pádu ze skály. Museli k němu na člunu Hasiči v neděli 19. října odpoledne zachraňovali osobu po pádu ze skály.
Houbaři stále plní košíky, ale pozor: přemrzlé houby mohou způsobit otravu Houbaři stále plní košíky, ale pozor: přemrzlé houby mohou způsobit otravu Rok se s rokem sešel a portál pribram.cz se rozhodl zopakovat téma z loňského podzimu. …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies