Ryby i zvěřina - pochutná si celá rodina
Komerční sdělení
23. února 2017 (10:30)
„Tak tohle nejím“. Je vám takové „zaklínadlo“ z úst vaší polovičky, či dítka známé? Milujete ryby a on/ona/ono ne? Nebo jste si nedávno řekli, že začnete zdravěji jíst a ryba bude na vašem stole častěji než o Vánocích? Dáme vám tip, jak málo stačí, abyste si na rybě pochutnali celá rodina.
Zakopnout na každém rohu o pestrý sortiment čerstvých sladkovodních ryb nám v našem regionu úplně nehrozí. A není ryba jako ryba.
Prodejna ryb, která se nachází v prostorách sádek rybářského střediska Dobříš, patřící pod rybniční správu Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o., vám splní přání a pořídíte si zde rybu, která žije po celý svůj život v čisté, nezávadné vodě svorně vedle raků. Už jste někdy ochutnali ryby jako je lín, amur, pstruh, siven, štika, sumec, candát či okoun? Tak přesně zde si můžete pořídit a vyzkoušet i ryby, které vaše chuťové smysly ještě nepolíbily. Navíc vám odborníci v této prodejně ukážou, jak si správně rybu připravit třeba i bez kostí.
Věděli jste, že pstruha, či candáta lze takto vykostit i úplně? Candát je delikatesa. Toho prostě od nás musíte ochutnat. Třeba takový lín je pak českou rybou velmi oblíbenou v zahraničí. Odborný personál rybí prodejny vám doporučí a rovnou nabídne vhodné koření a také výběr vína, které se nejvíce hodí k vámi vybrané rybě.
A když se vám podaří dostat do prodejny i vaší „maso-chtivou“ polovičku, tak ta si přijde také na své. Zvěřina ulovena v honitbách brdských a křivoklátských lesů právě pod taktovkou společnosti Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o. uspokojí i náročného gurmána. Je-li libo „medík“, jehož příběh pochází z okolí Dobříše, lákavé.
V květnu se můžete těšit na rybí festival. Přesně 6. 5. 2017 bude pro vás přichystaný program, jako kuchařská show, soutěž restaurací o nejlepší rybí menu, škola stolování, someliérská show a další doprovodný program pro děti i dospělé. A my se těšíme na vás. Sledujte nás na Facebooku zde
Zakopnout na každém rohu o pestrý sortiment čerstvých sladkovodních ryb nám v našem regionu úplně nehrozí. A není ryba jako ryba.
Prodejna ryb, která se nachází v prostorách sádek rybářského střediska Dobříš, patřící pod rybniční správu Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o., vám splní přání a pořídíte si zde rybu, která žije po celý svůj život v čisté, nezávadné vodě svorně vedle raků. Už jste někdy ochutnali ryby jako je lín, amur, pstruh, siven, štika, sumec, candát či okoun? Tak přesně zde si můžete pořídit a vyzkoušet i ryby, které vaše chuťové smysly ještě nepolíbily. Navíc vám odborníci v této prodejně ukážou, jak si správně rybu připravit třeba i bez kostí.
Věděli jste, že pstruha, či candáta lze takto vykostit i úplně? Candát je delikatesa. Toho prostě od nás musíte ochutnat. Třeba takový lín je pak českou rybou velmi oblíbenou v zahraničí. Odborný personál rybí prodejny vám doporučí a rovnou nabídne vhodné koření a také výběr vína, které se nejvíce hodí k vámi vybrané rybě.
A když se vám podaří dostat do prodejny i vaší „maso-chtivou“ polovičku, tak ta si přijde také na své. Zvěřina ulovena v honitbách brdských a křivoklátských lesů právě pod taktovkou společnosti Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o. uspokojí i náročného gurmána. Je-li libo „medík“, jehož příběh pochází z okolí Dobříše, lákavé.
V květnu se můžete těšit na rybí festival. Přesně 6. 5. 2017 bude pro vás přichystaný program, jako kuchařská show, soutěž restaurací o nejlepší rybí menu, škola stolování, someliérská show a další doprovodný program pro děti i dospělé. A my se těšíme na vás. Sledujte nás na Facebooku zde
Tip na úpravu lína: "Rozmarný lín"
(4-6 porcí, 470 kcal, 1965 kj, cholesterol 240 mg)
1,2 kg línů, citronová šťáva, drcený rozmarýn, 100g anglické slaniny, 100g másla, 200ml drůbežího vývaru, 200ml smetany, petrželka, 1 žloutek, sůl směs drcených pepřů.
Vykuchané a vymyté líny na bocích nařízneme příčnými řezy, osolíme a vetřeme do nich citronovou šťávu, rozmarýn a pepř. Do zářezů vložíme plátky slaniny a ryby necháme chvíli odležet. Po 30 minutách je položíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme třemi lžícemi vývaru a poklademe plátky másla. Pečeme přikryté 30 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Během pečení přeléváme výpekem a v polovině pečení obrátíme. Pokud je nutné, podlijeme další lžící vývaru. Upečené ryby vyjmeme, uchováme je v teple a do výpeku přidáme vývar, smetanu a petrželku. Povaříme do zhoustnutí, poté odstavíme a do vroucí omáčky zašleháme již bez dalšího vaření žloutek.
Dobrou chuť!
1,2 kg línů, citronová šťáva, drcený rozmarýn, 100g anglické slaniny, 100g másla, 200ml drůbežího vývaru, 200ml smetany, petrželka, 1 žloutek, sůl směs drcených pepřů.
Vykuchané a vymyté líny na bocích nařízneme příčnými řezy, osolíme a vetřeme do nich citronovou šťávu, rozmarýn a pepř. Do zářezů vložíme plátky slaniny a ryby necháme chvíli odležet. Po 30 minutách je položíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme třemi lžícemi vývaru a poklademe plátky másla. Pečeme přikryté 30 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Během pečení přeléváme výpekem a v polovině pečení obrátíme. Pokud je nutné, podlijeme další lžící vývaru. Upečené ryby vyjmeme, uchováme je v teple a do výpeku přidáme vývar, smetanu a petrželku. Povaříme do zhoustnutí, poté odstavíme a do vroucí omáčky zašleháme již bez dalšího vaření žloutek.
Dobrou chuť!
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Komerční sdělení
autor: Komerční sdělení
Další články
V Mixově ulici se čelně střetly dva osobáky
Tenhle víkend se stala řada nehod v regionu. Mezi jinými i ta následující v Mixově …
Řidiči pozor! Semafory v křižovatce u Asie jsou stále mimo provoz
Dopravní nehoda před pár dny vyřadila z provozu semafory v křizovatce ulic Žežická, …
Petr Brandl: Podobizna horního úředníka po třech stoletích dostává jméno Johann Franz Lauer
Po třech stoletích pravděpodobně známe jméno muže z Brandlova obrazu Podobizna horního …
Prodejci vánočních kaprů mají nejvyšší čas nahlásit prodejní místa
Státní veterinární správa (SVS) připomíná prodejcům vánočních kaprů jejich povinnost …
Řidič nezvládl jízdu a ve vysoké rychlosti vylétl z vozovky
V obci Oseč u Obecnice v sobotu večer zasahovaly všechny složky integrovaného …
FOTO
Energo Příbram zvýší cenu tepla o 9 %
Společnost Energo Příbram oznámila, že od 1. ledna 2026 dojde k navýšení cen tepelné …
Děti nahlédly do života ryb v sádkách v Rožmitále
Sádky firmy Rybářství Lnáře v Rožmitále pod Třemšínem se v jeden podvečer proměnily v …
Příbram zpřísňuje parkování. Modré zóny nově i o víkendech, řešením může být soukromé místo
Od 1. listopadu platí v Příbrami nové nařízení upravující režim parkování na vybraných …
PR
Svatá Lucie a tajemné Lucky: nejdelší noc, pranostiky i strašidelná podívaná
Třináctý prosincový den patří svaté Lucii, patronce světla. Její svátek provází …
Zajímavosti
Co znamená každoročně zlatá neděle ve spojení s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny? Jednoznačně speciální akce a prodloužená otevírací doba i na neděli 21. prosince
Poslední adventní nebo také zlatá neděle je za dveřmi a lidé si zapálí čtvrtou, …
PR














