Ryby i zvěřina - pochutná si celá rodina
        Komerční sdělení
        
      23. února 2017   (10:30)
        
      „Tak tohle nejím“. Je vám takové „zaklínadlo“ z úst vaší polovičky, či dítka známé? Milujete ryby a on/ona/ono ne? Nebo jste si nedávno řekli, že začnete zdravěji jíst a ryba bude na vašem stole častěji než o Vánocích? Dáme vám tip, jak málo stačí, abyste si na rybě pochutnali celá rodina.
	
Zakopnout na každém rohu o pestrý sortiment čerstvých sladkovodních ryb nám v našem regionu úplně nehrozí. A není ryba jako ryba.
	
Prodejna ryb, která se nachází v prostorách sádek rybářského střediska Dobříš, patřící pod rybniční správu Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o., vám splní přání a pořídíte si zde rybu, která žije po celý svůj život v čisté, nezávadné vodě svorně vedle raků. Už jste někdy ochutnali ryby jako je lín, amur, pstruh, siven, štika, sumec, candát či okoun? Tak přesně zde si můžete pořídit a vyzkoušet i ryby, které vaše chuťové smysly ještě nepolíbily. Navíc vám odborníci v této prodejně ukážou, jak si správně rybu připravit třeba i bez kostí.
	
Věděli jste, že pstruha, či candáta lze takto vykostit i úplně? Candát je delikatesa. Toho prostě od nás musíte ochutnat. Třeba takový lín je pak českou rybou velmi oblíbenou v zahraničí. Odborný personál rybí prodejny vám doporučí a rovnou nabídne vhodné koření a také výběr vína, které se nejvíce hodí k vámi vybrané rybě.
	
A když se vám podaří dostat do prodejny i vaší „maso-chtivou“ polovičku, tak ta si přijde také na své. Zvěřina ulovena v honitbách brdských a křivoklátských lesů právě pod taktovkou společnosti Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o. uspokojí i náročného gurmána. Je-li libo „medík“, jehož příběh pochází z okolí Dobříše, lákavé.
	
V květnu se můžete těšit na rybí festival. Přesně 6. 5. 2017 bude pro vás přichystaný program, jako kuchařská show, soutěž restaurací o nejlepší rybí menu, škola stolování, someliérská show a další doprovodný program pro děti i dospělé. A my se těšíme na vás. Sledujte nás na Facebooku zde
Zakopnout na každém rohu o pestrý sortiment čerstvých sladkovodních ryb nám v našem regionu úplně nehrozí. A není ryba jako ryba.
Prodejna ryb, která se nachází v prostorách sádek rybářského střediska Dobříš, patřící pod rybniční správu Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o., vám splní přání a pořídíte si zde rybu, která žije po celý svůj život v čisté, nezávadné vodě svorně vedle raků. Už jste někdy ochutnali ryby jako je lín, amur, pstruh, siven, štika, sumec, candát či okoun? Tak přesně zde si můžete pořídit a vyzkoušet i ryby, které vaše chuťové smysly ještě nepolíbily. Navíc vám odborníci v této prodejně ukážou, jak si správně rybu připravit třeba i bez kostí.
Věděli jste, že pstruha, či candáta lze takto vykostit i úplně? Candát je delikatesa. Toho prostě od nás musíte ochutnat. Třeba takový lín je pak českou rybou velmi oblíbenou v zahraničí. Odborný personál rybí prodejny vám doporučí a rovnou nabídne vhodné koření a také výběr vína, které se nejvíce hodí k vámi vybrané rybě.
A když se vám podaří dostat do prodejny i vaší „maso-chtivou“ polovičku, tak ta si přijde také na své. Zvěřina ulovena v honitbách brdských a křivoklátských lesů právě pod taktovkou společnosti Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o. uspokojí i náročného gurmána. Je-li libo „medík“, jehož příběh pochází z okolí Dobříše, lákavé.
V květnu se můžete těšit na rybí festival. Přesně 6. 5. 2017 bude pro vás přichystaný program, jako kuchařská show, soutěž restaurací o nejlepší rybí menu, škola stolování, someliérská show a další doprovodný program pro děti i dospělé. A my se těšíme na vás. Sledujte nás na Facebooku zde
Tip na úpravu lína:                        "Rozmarný lín"
 
             (4-6 porcí, 470 kcal, 1965 kj, cholesterol 240 mg)
1,2 kg línů, citronová šťáva, drcený rozmarýn, 100g anglické slaniny, 100g másla, 200ml drůbežího vývaru, 200ml smetany, petrželka, 1 žloutek, sůl směs drcených pepřů.
	
Vykuchané a vymyté líny na bocích nařízneme příčnými řezy, osolíme a vetřeme do nich citronovou šťávu, rozmarýn a pepř. Do zářezů vložíme plátky slaniny a ryby necháme chvíli odležet. Po 30 minutách je položíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme třemi lžícemi vývaru a poklademe plátky másla. Pečeme přikryté 30 minut v troubě předehřáté na 180°C.
	
Během pečení přeléváme výpekem a v polovině pečení obrátíme. Pokud je nutné, podlijeme další lžící vývaru. Upečené ryby vyjmeme, uchováme je v teple a do výpeku přidáme vývar, smetanu a petrželku. Povaříme do zhoustnutí, poté odstavíme a do vroucí omáčky zašleháme již bez dalšího vaření žloutek.
	
Dobrou chuť!
1,2 kg línů, citronová šťáva, drcený rozmarýn, 100g anglické slaniny, 100g másla, 200ml drůbežího vývaru, 200ml smetany, petrželka, 1 žloutek, sůl směs drcených pepřů.
Vykuchané a vymyté líny na bocích nařízneme příčnými řezy, osolíme a vetřeme do nich citronovou šťávu, rozmarýn a pepř. Do zářezů vložíme plátky slaniny a ryby necháme chvíli odležet. Po 30 minutách je položíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme třemi lžícemi vývaru a poklademe plátky másla. Pečeme přikryté 30 minut v troubě předehřáté na 180°C.
Během pečení přeléváme výpekem a v polovině pečení obrátíme. Pokud je nutné, podlijeme další lžící vývaru. Upečené ryby vyjmeme, uchováme je v teple a do výpeku přidáme vývar, smetanu a petrželku. Povaříme do zhoustnutí, poté odstavíme a do vroucí omáčky zašleháme již bez dalšího vaření žloutek.
Dobrou chuť!
 
            Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj:  Komerční sdělení
        autor: Komerční sdělení
        Další články
 Frankfurt Fall Open Championship: Dvojí medaile pro Michala Krejčího z jednoho z nejtěžších turnajů sezóny
          O víkendu 18. a 19.října se ve Frankfurtu konal další turnaj série Jiujitsu German …
        
        
          Frankfurt Fall Open Championship: Dvojí medaile pro Michala Krejčího z jednoho z nejtěžších turnajů sezóny
          O víkendu 18. a 19.října se ve Frankfurtu konal další turnaj série Jiujitsu German …
        
        
      
      
        
           Na údržbu D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun soli a šest sypačů
          Na zimní údržbu nového úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun …
        
        
          Na údržbu D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun soli a šest sypačů
          Na zimní údržbu nového úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun …
        
        
      
      
        
           Připravte svá včelstva na jaro: odborná přednáška pro každého včelaře
          Včelaři všech zkušeností jsou zváni na odbornou přednášku o chovu zdravých a silných …
        
        
          Připravte svá včelstva na jaro: odborná přednáška pro každého včelaře
          Včelaři všech zkušeností jsou zváni na odbornou přednášku o chovu zdravých a silných …
        
        
      
      
        
           Día de Muertos poprvé v Příbrami
          Každá kultura má své zvyky. Zatímco u nás si zemřelé připomínáme v klidu a tichu při …
        
        
          Día de Muertos poprvé v Příbrami
          Každá kultura má své zvyky. Zatímco u nás si zemřelé připomínáme v klidu a tichu při …
        
        
      
      
        
           Rybáři do Sadoňského rybníka vysadili rybí obry. Mezi nimi je i vzácný albín
          Rybáři z Rožmitálu pod Třemšínem vypustili do chovného rybníka Sadoňský několik …
        
        
          Rybáři do Sadoňského rybníka vysadili rybí obry. Mezi nimi je i vzácný albín
          Rybáři z Rožmitálu pod Třemšínem vypustili do chovného rybníka Sadoňský několik …
        
        
      
      
        
           Parkovací dům v Milínské se rozplynul. Investor odstoupil
          Z plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici se stává minulost. Společnost LDM …
        
        
          Parkovací dům v Milínské se rozplynul. Investor odstoupil
          Z plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici se stává minulost. Společnost LDM …
        
        
      
      
        
           Dušičky v bezpečí: Policie varuje před kapsáři a zloději
          Je tady období, kdy lidé po celé zemi míří na hřbitovy, aby si připomněli své blízké. …
        
        
          Dušičky v bezpečí: Policie varuje před kapsáři a zloději
          Je tady období, kdy lidé po celé zemi míří na hřbitovy, aby si připomněli své blízké. …
        
        
      
      
        
           Povodí Vltavy opět podalo pomocnou ruku hasičům z Příbrami
          Už jedenáctým rokem pokračuje úspěšná spolupráce mezi Hasičským záchranným sborem …
        
        
          Povodí Vltavy opět podalo pomocnou ruku hasičům z Příbrami
          Už jedenáctým rokem pokračuje úspěšná spolupráce mezi Hasičským záchranným sborem …
        
        
      
      
        
           Výlov Musíku přilákal spousty lidí nejen na tradiční podívanou, ale i rybí speciality
          V úterý 28. října začal dvoudenní výlov rybníku Musík u Dublovic. Rybáři dokončí výlov …
          FOTOGALERIE
        
        
          Výlov Musíku přilákal spousty lidí nejen na tradiční podívanou, ale i rybí speciality
          V úterý 28. října začal dvoudenní výlov rybníku Musík u Dublovic. Rybáři dokončí výlov …
          FOTOGALERIE
        
        
      
     Martin Kadlec: Hasič, který dobývá pódia kulturistiky
          Profesionální hasič z Podlesí skloubil náročné povolání s vrcholovým sportem a přivezl …
        
        
          Martin Kadlec: Hasič, který dobývá pódia kulturistiky
          Profesionální hasič z Podlesí skloubil náročné povolání s vrcholovým sportem a přivezl …
        
        
      
    












