7. 12. svátek má Ambrož




Řezníci odtajnili recept na nejlepší zabijačkový guláš

Komerční sdělení
6. prosince 2021   (08:40)
Řezníci odtajnili recept na nejlepší zabijačkový guláš

Blíží se doba tradičních domácích zabijaček. Bez čeho by se ale ta pravá jistě neobešla? Přeci bez chutného a šťavnatého zabijačkového guláše s pořádnými kousky vepřového masa.


Zabijačkový guláš je rozdílný než ten klasický, neobsahuje papriku, rajčatový protlak a nezahušťuje se moukou. Platí zde pravidlo, že méně je více a samotná výrazná chuť masa a samozřejmě vnitřností vás u této lahůdky dostane.
Právě vnitřnosti zabijačkový guláš dělají jedinečným a s masem by se měli použít půl na půl. Proto vám příbramští řezníci připravili recept, jak si takový domácí zabijačkový guláš v pohodlí domova připravit. Není na tom nic těžkého a jistě si na něm pochutná nejeden jedlík.
Všechny potřebné ingredience nakoupíte v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny, a navíc za skvělé akční ceny. Například od pondělí 6.12. na vás čeká akce na vepřovou plec s kostí za pouhých 59,90 Kč/1 kg. Navíc nyní v prodejnách v Příbrami, v Rožmitále pod Třemšínem a v Březnici probíhá soutěž o celé prase. Postačí nakoupit buď v lahůdkách nebo v úseku bistra za 100 korun. V případě zakoupení masa pak korun 200. Účtenku stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz, kde připojíte své jméno, telefonické spojení a do předmětu zprávy napíšete "Soutěž o prase".
SUROVINY:
Vepřová plec – 500 g (ZEMAN maso-uzeniny)
Vepřové droby (játra, ledvinky, srdíčka) – 500 g
Cibule – 3 ks
Česnek – 3 stroužky
Sádlo – 2 lžíce
Mleté nové koření, kmín, pepř a sůl
Bobkový list – 2 ks
Starší chleba nebo vepřový mozeček na zahuštění
POSTUP:
1) Nejdříve osmahneme na sádle nahrubo nasekanou cibuli dozlatova.
2) Poté přidáme plec nakrájenou na kostky spolu s vnitřnostmi, osolíme, opepříme a necháme restovat. Játra je lepší restovat zvlášť a do hrnce přidat až nakonec.
3) Přidáme stroužky česneku, bobkový list, kmín, nové koření a obsah hrnce zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme dusit.
4) Když je maso a vnitřnosti měkké, zahustíme guláš najemno nasekaným vepřovým mozečkem (můžeme smíchat společně s vajíčkem), povaříme, popřípadě dochutíme.
5) Podáváme s chlebem či knedlíkem a s kouskem cibule.
Vychutnejte si celou zimu plnou chutí a vůní. Zabijačkové speciality vyráběné podle tradičních a dlouhodobě osvědčených receptur na vás čekají ve všech řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny. Dopřejte si neodmyslitelnou klasiku v podobě jaterniček a jelítek špejlovaných, lahůdkové tlačenky, prejtů, škvarků, zabijačkové polévky a širokého výběru paštik a pomazánek.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Další články

Jak se chránit před respiračními infekcemi: jednoduché kroky, které fungují Jak se chránit před respiračními infekcemi: jednoduché kroky, které fungují Chřipka, covid-19 i další respirační infekce se šíří rychle a nenápadně. Obzvlášť … Druhá adventní neděle – bronzová: rodina, cukroví a dobré skutky Druhá adventní neděle – bronzová: rodina, cukroví a dobré skutky Bronzová adventní neděle je druhým krokem na cestě k Vánocům. Druhá svíčka na věnci … Vánoce ROLE 1 v Jincích: Aby přežili v boji, musejí i vojenští zdravotníci absolvovat taktický výcvik a dril ROLE 1 v Jincích: Aby přežili v boji, musejí i vojenští zdravotníci absolvovat taktický výcvik a dril Bahno, chlad, málo spánku a neustálá hrozba dronů či min. Takové podmínky prověřily … FOTOGALERIE Perníčkovna Počepice: Výlet plný vůní, tradic a dětské radosti Perníčkovna Počepice: Výlet plný vůní, tradic a dětské radosti Předvánoční čas v Mateřské škole Školní letos provoněla sladká vůně medového těsta. … V Příbrami se krade i na hřbitově: po beránkovi a andělech byla ukradena měděná stříška V Příbrami se krade i na hřbitově: po beránkovi a andělech byla ukradena měděná stříška Krádež svítícího beránka a ulámaná křídla andělů z vánoční výzdoby ještě nestačila. … Peterkův návrh uspěl: Příbram navýší dotace pro fotbal, hokej a volejbal o čtyři miliony Peterkův návrh uspěl: Příbram navýší dotace pro fotbal, hokej a volejbal o čtyři miliony Na posledním letošním zasedání zastupitelstva města Příbram se největší debata vedla o … Dobrovolnický projekt Svatohorské sady uspěl: ocenění od Fórum Dárců vedle Paměti národa či Konta Bariéry Dobrovolnický projekt Svatohorské sady uspěl: ocenění od Fórum Dárců vedle Paměti národa či Konta Bariéry Spolek Svatohorské sady převzal ocenění od Fóra Dárců za úspěšnou sbírku a projekt … Na Kloboučku můžeme obdivovat staré a mohutné stromy Na Kloboučku můžeme obdivovat staré a mohutné stromy Pod východním úpatím Toku se skrývá vrchol, který na první pohled vybočuje z obvyklé … POZNÁVÁME BRDY Ceny benzinu a nafty v Příbrami: Nafta na některých čerpacích stanicích zlevnila Ceny benzinu a nafty v Příbrami: Nafta na některých čerpacích stanicích zlevnila Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 33,50 Kč do 34,90 …
Když ožijí peklo i tradice: Čertovské hrátky v Březnici Když ožijí peklo i tradice: Čertovské hrátky v Březnici Čertovské hrátky v Březnici každoročně přilákají davy návštěvníků, kteří chtějí zažít …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies