19. 12. svátek má Ester




Řezníci odtajnili recept na nejlepší zabijačkový guláš

Komerční sdělení
6. prosince 2021   (08:40)
Řezníci odtajnili recept na nejlepší zabijačkový guláš

Blíží se doba tradičních domácích zabijaček. Bez čeho by se ale ta pravá jistě neobešla? Přeci bez chutného a šťavnatého zabijačkového guláše s pořádnými kousky vepřového masa.


Zabijačkový guláš je rozdílný než ten klasický, neobsahuje papriku, rajčatový protlak a nezahušťuje se moukou. Platí zde pravidlo, že méně je více a samotná výrazná chuť masa a samozřejmě vnitřností vás u této lahůdky dostane.
Právě vnitřnosti zabijačkový guláš dělají jedinečným a s masem by se měli použít půl na půl. Proto vám příbramští řezníci připravili recept, jak si takový domácí zabijačkový guláš v pohodlí domova připravit. Není na tom nic těžkého a jistě si na něm pochutná nejeden jedlík.
Všechny potřebné ingredience nakoupíte v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny, a navíc za skvělé akční ceny. Například od pondělí 6.12. na vás čeká akce na vepřovou plec s kostí za pouhých 59,90 Kč/1 kg. Navíc nyní v prodejnách v Příbrami, v Rožmitále pod Třemšínem a v Březnici probíhá soutěž o celé prase. Postačí nakoupit buď v lahůdkách nebo v úseku bistra za 100 korun. V případě zakoupení masa pak korun 200. Účtenku stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz, kde připojíte své jméno, telefonické spojení a do předmětu zprávy napíšete "Soutěž o prase".
SUROVINY:
Vepřová plec – 500 g (ZEMAN maso-uzeniny)
Vepřové droby (játra, ledvinky, srdíčka) – 500 g
Cibule – 3 ks
Česnek – 3 stroužky
Sádlo – 2 lžíce
Mleté nové koření, kmín, pepř a sůl
Bobkový list – 2 ks
Starší chleba nebo vepřový mozeček na zahuštění
POSTUP:
1) Nejdříve osmahneme na sádle nahrubo nasekanou cibuli dozlatova.
2) Poté přidáme plec nakrájenou na kostky spolu s vnitřnostmi, osolíme, opepříme a necháme restovat. Játra je lepší restovat zvlášť a do hrnce přidat až nakonec.
3) Přidáme stroužky česneku, bobkový list, kmín, nové koření a obsah hrnce zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme dusit.
4) Když je maso a vnitřnosti měkké, zahustíme guláš najemno nasekaným vepřovým mozečkem (můžeme smíchat společně s vajíčkem), povaříme, popřípadě dochutíme.
5) Podáváme s chlebem či knedlíkem a s kouskem cibule.
Vychutnejte si celou zimu plnou chutí a vůní. Zabijačkové speciality vyráběné podle tradičních a dlouhodobě osvědčených receptur na vás čekají ve všech řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny. Dopřejte si neodmyslitelnou klasiku v podobě jaterniček a jelítek špejlovaných, lahůdkové tlačenky, prejtů, škvarků, zabijačkové polévky a širokého výběru paštik a pomazánek.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR







Další články

Mlha a náledí komplikují dopravu, u Hájů skončilo auto na střeše Mlha a náledí komplikují dopravu, u Hájů skončilo auto na střeše Řidiči by měli být dnes obzvláště opatrní. Po včerejším oteplení zase v noci padla … Nemocnice hlásí rekord v dárcovství krve: Odběrů bylo nejvíce v historii Nemocnice hlásí rekord v dárcovství krve: Odběrů bylo nejvíce v historii Nemocnice v letošním roce zaznamenala historicky nejvyšší počet dárcovských odběrů … Inverze a námraza v Brdech: zimní kouzlo, které nebere konce Inverze a námraza v Brdech: zimní kouzlo, které nebere konce Už řadu dní nebo spíše týdnů nejen v našem regionu panovalo nebo panuje inverzní … FOTO Aktivní záloha 13. dělostřeleckého pluku prošla nejtěžší prověrkou roku Aktivní záloha 13. dělostřeleckého pluku prošla nejtěžší prověrkou roku Září bylo o odbornosti, listopad o taktice. Aktivní záloha (AZ) u 13. dělostřeleckého … FOTOGALERIE Vánoční besídka v azylovém domě Příbram přinesla dětem radost a naději Vánoční besídka v azylovém domě Příbram přinesla dětem radost a naději V úterý 16. prosince se v azylovém domě v Příbrami uskutečnila vánoční besídka plná … Za hranice učebnic: Studenti Gymnázia Karla Čapka poznávali Turecko díky programu Erasmus+ Za hranice učebnic: Studenti Gymnázia Karla Čapka poznávali Turecko díky programu Erasmus+ Osm studentů a dva učitelé Gymnázia Karla Čapka v Dobříši absolvovali výměnný pobyt v … Nemocnost v regionu stoupá, příbramská nemocnice potvrzuje zvýšený zájem o vyšetření Nemocnost v regionu stoupá, příbramská nemocnice potvrzuje zvýšený zájem o vyšetření Jak již náš portál pribram.cz informoval v počátku týdne, nemocnost akutních … Nový model Příbrami: budoucí Eiffelovka? Nový model Příbrami: budoucí Eiffelovka? Nový výtvarný prvek v Březnické ulici vzbudil (ne)očekávanou debatu. Radnice … Kultura Osečanka přinese koledy i vánoční pohodu na Zahrádku Kavárny v Koleji Osečanka přinese koledy i vánoční pohodu na Zahrádku Kavárny v Koleji Zahrádka kavárny v Koleji se rozezní vánočními koledami. Zahraje a zazpívá Osečanka …
2 tuny stříbra na Březových Horách 2 tuny stříbra na Březových Horách Na Březových Horách se chystá stříbrná jízda. Druhý ročník akce 2 tuny stříbra nabídne … Kultura
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies