Řezníci odtajnili recept na nejlepší zabijačkový guláš
Komerční sdělení
6. prosince 2021 (08:40)
Blíží se doba tradičních domácích zabijaček. Bez čeho by se ale ta pravá jistě neobešla? Přeci bez chutného a šťavnatého zabijačkového guláše s pořádnými kousky vepřového masa.
Zabijačkový guláš je rozdílný než ten klasický, neobsahuje papriku, rajčatový protlak a nezahušťuje se moukou. Platí zde pravidlo, že méně je více a samotná výrazná chuť masa a samozřejmě vnitřností vás u této lahůdky dostane.
Právě vnitřnosti zabijačkový guláš dělají jedinečným a s masem by se měli použít půl na půl. Proto vám příbramští řezníci připravili recept, jak si takový domácí zabijačkový guláš v pohodlí domova připravit. Není na tom nic těžkého a jistě si na něm pochutná nejeden jedlík.
Všechny potřebné ingredience nakoupíte v řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny, a navíc za skvělé akční ceny. Například od pondělí 6.12. na vás čeká akce na vepřovou plec s kostí za pouhých 59,90 Kč/1 kg. Navíc nyní v prodejnách v Příbrami, v Rožmitále pod Třemšínem a v Březnici probíhá soutěž o celé prase. Postačí nakoupit buď v lahůdkách nebo v úseku bistra za 100 korun. V případě zakoupení masa pak korun 200. Účtenku stačí vyfotit a zaslat na e-mail soutez@pribram.cz, kde připojíte své jméno, telefonické spojení a do předmětu zprávy napíšete "Soutěž o prase".
SUROVINY:
Vepřová plec – 500 g (ZEMAN maso-uzeniny)
Vepřové droby (játra, ledvinky, srdíčka) – 500 g
Cibule – 3 ks
Česnek – 3 stroužky
Sádlo – 2 lžíce
Mleté nové koření, kmín, pepř a sůl
Bobkový list – 2 ks
Starší chleba nebo vepřový mozeček na zahuštění
Vepřová plec – 500 g (ZEMAN maso-uzeniny)
Vepřové droby (játra, ledvinky, srdíčka) – 500 g
Cibule – 3 ks
Česnek – 3 stroužky
Sádlo – 2 lžíce
Mleté nové koření, kmín, pepř a sůl
Bobkový list – 2 ks
Starší chleba nebo vepřový mozeček na zahuštění
POSTUP:
1) Nejdříve osmahneme na sádle nahrubo nasekanou cibuli dozlatova.
2) Poté přidáme plec nakrájenou na kostky spolu s vnitřnostmi, osolíme, opepříme a necháme restovat. Játra je lepší restovat zvlášť a do hrnce přidat až nakonec.
3) Přidáme stroužky česneku, bobkový list, kmín, nové koření a obsah hrnce zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme dusit.
4) Když je maso a vnitřnosti měkké, zahustíme guláš najemno nasekaným vepřovým mozečkem (můžeme smíchat společně s vajíčkem), povaříme, popřípadě dochutíme.
5) Podáváme s chlebem či knedlíkem a s kouskem cibule.
1) Nejdříve osmahneme na sádle nahrubo nasekanou cibuli dozlatova.
2) Poté přidáme plec nakrájenou na kostky spolu s vnitřnostmi, osolíme, opepříme a necháme restovat. Játra je lepší restovat zvlášť a do hrnce přidat až nakonec.
3) Přidáme stroužky česneku, bobkový list, kmín, nové koření a obsah hrnce zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme dusit.
4) Když je maso a vnitřnosti měkké, zahustíme guláš najemno nasekaným vepřovým mozečkem (můžeme smíchat společně s vajíčkem), povaříme, popřípadě dochutíme.
5) Podáváme s chlebem či knedlíkem a s kouskem cibule.
Vychutnejte si celou zimu plnou chutí a vůní. Zabijačkové speciality vyráběné podle tradičních a dlouhodobě osvědčených receptur na vás čekají ve všech řeznictvích ZEMAN maso-uzeniny. Dopřejte si neodmyslitelnou klasiku v podobě jaterniček a jelítek špejlovaných, lahůdkové tlačenky, prejtů, škvarků, zabijačkové polévky a širokého výběru paštik a pomazánek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR
Další články
Řidiči pozor! Semafory v křižovatce u Asie jsou stále mimo provoz
Dopravní nehoda před pár dny vyřadila z provozu semafory v křizovatce ulic Žežická, …
Petr Brandl: Podobizna horního úředníka po třech stoletích dostává jméno Johann Franz Lauer
Po třech stoletích pravděpodobně známe jméno muže z Brandlova obrazu Podobizna horního …
Prodejci vánočních kaprů mají nejvyšší čas nahlásit prodejní místa
Státní veterinární správa (SVS) připomíná prodejcům vánočních kaprů jejich povinnost …
Řidič nezvládl jízdu a ve vysoké rychlosti vylétl z vozovky
V obci Oseč u Obecnice v sobotu večer zasahovaly všechny složky integrovaného …
FOTO
Energo Příbram zvýší cenu tepla o 9 %
Společnost Energo Příbram oznámila, že od 1. ledna 2026 dojde k navýšení cen tepelné …
Děti nahlédly do života ryb v sádkách v Rožmitále
Sádky firmy Rybářství Lnáře v Rožmitále pod Třemšínem se v jeden podvečer proměnily v …
Příbram zpřísňuje parkování. Modré zóny nově i o víkendech, řešením může být soukromé místo
Od 1. listopadu platí v Příbrami nové nařízení upravující režim parkování na vybraných …
PR
Svatá Lucie a tajemné Lucky: nejdelší noc, pranostiky i strašidelná podívaná
Třináctý prosincový den patří svaté Lucii, patronce světla. Její svátek provází …
Zajímavosti
Co znamená každoročně zlatá neděle ve spojení s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny? Jednoznačně speciální akce a prodloužená otevírací doba i na neděli 21. prosince
Poslední adventní nebo také zlatá neděle je za dveřmi a lidé si zapálí čtvrtou, …
PR
Mikulášské rybářské závody ve Vimperku: Úspěšná výprava rožmitálského rybářského kroužku
První prosincová sobota se pro děti z rybářského kroužku Rožmitál pod Třemšínem nesla …




