Restauraci Na Kovárně ve Starosedlském Hrádku navštívila kontrola hygieny
22. května 2018 (06:09)
Dalších 6 fotografií v galerii
Provedenou kontrolou byly zjištěny hygienické nedostatky a hrubé závady v poskytování informací spotřebiteli
Na základě podnětu spotřebitele, který upozorňoval na hygienické nedostatky a porušování zákazu kouření v Restauraci Na Kovárně ve Starosedlském Hrádku u Březnice, provedli dne 4. 5. 2018 zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, ve výše uvedené provozovně stravovacích služeb, kontrolu.
Jedná se o v současné době nevyvařující provozovnu, ve které jsou kromě nápojů podávány dovážené studené pokrmy. Při akcích jsou zde připravována jednoduchá jídla, převážně vyráběná z polotovarů.
Kontrolou restaurace bylo zjištěno nedodržování základních zásad provozní hygieny. Ve všech prostorách zařízení tj. v kuchyni, v úseku mytí nádobí, ve skladech, na hygienickém zařízení a v komunikačních prostorách se asi již dlouho pořádně neuklízelo. Podlahy, keramické obklady stěn, pracovní stoly, technologické vybavení, odkládací pracovní plochy, úložné regály, dveře, elektrické vypínače a zásuvky byly silně znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy, prachem, pavučinami a místy i uhynulým hmyzem (mouchy). Ve vlastní kuchyni a manipulačních prostorách zázemí restaurace bylo uloženo značné množství předmětů nesouvisejících s provozem (osobní věci provozovatele zařízení, léky, malířské potřeby, součástky k vodovodnímu potrubí, kartonové krabice apod.). V chladícím zařízení a na policích v prostoru přípravny uloženy společně s potravinami určenými pro potřeby restaurace i osobní potraviny kontrolované osoby.
Jedná se o v současné době nevyvařující provozovnu, ve které jsou kromě nápojů podávány dovážené studené pokrmy. Při akcích jsou zde připravována jednoduchá jídla, převážně vyráběná z polotovarů.
Kontrolou restaurace bylo zjištěno nedodržování základních zásad provozní hygieny. Ve všech prostorách zařízení tj. v kuchyni, v úseku mytí nádobí, ve skladech, na hygienickém zařízení a v komunikačních prostorách se asi již dlouho pořádně neuklízelo. Podlahy, keramické obklady stěn, pracovní stoly, technologické vybavení, odkládací pracovní plochy, úložné regály, dveře, elektrické vypínače a zásuvky byly silně znečištěny mastnotou, špínou tmavé barvy, prachem, pavučinami a místy i uhynulým hmyzem (mouchy). Ve vlastní kuchyni a manipulačních prostorách zázemí restaurace bylo uloženo značné množství předmětů nesouvisejících s provozem (osobní věci provozovatele zařízení, léky, malířské potřeby, součástky k vodovodnímu potrubí, kartonové krabice apod.). V chladícím zařízení a na policích v prostoru přípravny uloženy společně s potravinami určenými pro potřeby restaurace i osobní potraviny kontrolované osoby.
Provedenou kontrolou byly zjištěny hrubé nedostatky v poskytování informací spotřebiteli týkající se alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích. Porušování zákazu kouření se nepodařilo prokázat.
S provozovatelem zařízení byla projednána nezbytná nápravná opatření a bylo mu nařízeno ihned provést sanitaci všech provozních prostor restaurace a vyklizení nepotřebného inventáře. Kontrolovaná osoba projevila součinnost a ihned po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení.
Opakovanou kontrolou provedenou hygieniky dne 14. 5. 2018 bylo ověřeno, že nařízené opatření bylo v plném rozsahu splněno. Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
S provozovatelem zařízení byla projednána nezbytná nápravná opatření a bylo mu nařízeno ihned provést sanitaci všech provozních prostor restaurace a vyklizení nepotřebného inventáře. Kontrolovaná osoba projevila součinnost a ihned po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení.
Opakovanou kontrolou provedenou hygieniky dne 14. 5. 2018 bylo ověřeno, že nařízené opatření bylo v plném rozsahu splněno. Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje
autor: mip
Další články
Zamilovaný velvyslanec: víkend, který otřese ambasádou a rozesměje publikum
Když se diplomatický protokol sesype pod tíhou lásky, tajností a nečekaných návštěv, …
Advent a Vánoce na Svaté Hoře: čas světla, zpěvů a setkání
Svatá Hora vstoupila do adventu sérií rorátů, koncertů a tradičních setkání, která …
Na obnovu památek má Středočeský kraj pro rok 2026 připraveno 64 milionů korun
Krajští zastupitelé projednali a schválili Program 2026 pro poskytování dotací na …
Mikrovlnná technologie umožňuje rychlou a přesnou opravu asfaltu na D4
Opravy dálnice D4 budou rychlejší, přesnější a šetrněji díky novému postupu, který …
Oddělení jednodenní péče příbramské nemocnice zve ve středu na Den otevřených dveří
Oblastní nemocnice Příbram připomíná blížící se Den otevřených dveří na oddělení …
Je to tu! Veselý Mikuláš opět vyráží do rodin a přináší kouzelný zážitek
I letos vyrazí Veselý Mikuláš do dobříšských domácností a přinese s sebou kouzelnou …
Listopad na středočeských silnicích: čtyři oběti, mezi nimi i řidička z tragické nehody v Mokrovratech
V listopadu zemřeli na středočeských silnicích čtyři lidé, tedy o dva méně než ve …
Nový přivaděč vody má zlepšit zásobování oblastí Dobříše a Nového Knína
Na Příbramsku vznikne nový přivaděč vody, který bude zásobovat oblasti Dobříše a …
Gastro agent: Malej podnik
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale když se z jídla stane jen logistika, hledáme …
FOTO









