Restaurace a hospody otevřou v pondělí. Lidé jsou natěšení, snad jim to vydrží, říká provozní pizzerie
Nepřehlédněte
24. května 2020 (09:13)
foto: pribram.cz
Restaurace a hospody mohou v pondělí po více než dvou měsících otevřít hostům své vnitřní prostory, které musely 14. března uzavřít kvůli šíření koronaviru.
Znovuotevření restaurací doprovázejí přísná hygienická pravidla. Hosté i personál budou muset mít zakrytá ústa a nos, výjimka bude platit pro lidi u stolů při konzumaci jídla a pití. Stoly musejí stát dál od sebe, provozovatelé musejí bránit přeplnění vnitřních prostor.
Gastronomické provozy mohly po celou dobu omezení prodávat občerstvení přes výdejní okénka nebo ho lidem rozvážet. Příbramská pizzerie, která sídlí na náměstí 17. listopadu měla během koronavirové epidemie téměř nulové zisky. „Během vládních nařízeních jsme zkoušeli otevřít okénko, což se nám moc neosvědčilo. Naše restaurace na tento prodej, ale ani na rozvoz jídel není koncipována. Na druhou stranu se nám podařilo udržet všechny zaměstnance, za co jsem moc rád,“ říká Miroslav Doležal, provozní příbramské pizzerie.
Od pondělí 11. května se mohly za přísných hygienických podmínek otevřít letní zahrádky. „Po otevření venkovní zahrádky jsme měli akci na pivo, každé třetí zdarma. Snažili jsme se zpět přilákat naše hosty, což se částečně povedlo,“ sdělil provozní.
U vstupu do stravovacího zařízení i na zahrádku bude muset být pro hosty dezinfekce na ruce. Před usazením nové skupiny hostů bude muset personál dezinfikovat stůl a židle. Upřednostňována by měla být nadále bezkontaktní platba namísto hotovostní.
Pro mytí a oplachování nádobí je doporučená teplota vody 60 stupňů Celsia. Personál by si měl pravidelně mýt ruce, minimálně jednou za hodinu a pokaždé, když bude v kontaktu s přepravními bednami, dokumenty od dodavatelů či platebními kartami.
„Na znovuotevření jsme připravili letní menu, chceme hostům nabídnout něco nového. Také jsme upravili ceny,“ odtajnil provozní s tím, že očekává delší dobu, než se vše opět vrátí do normálu. „Lidé jsou teď natěšení, snad jim to vydrží. Jsme v obavách, je to s otazníkem,“ dodal.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz_Jakub Pečenka
autor: Tomáš Pečenka
Další články
Je to tu! Veselý Mikuláš opět vyráží do rodin a přináší kouzelný zážitek
I letos vyrazí Veselý Mikuláš do dobříšských domácností a přinese s sebou kouzelnou …
Listopad na středočeských silnicích: čtyři oběti, mezi nimi i řidička z tragické nehody v Mokrovratech
V listopadu zemřeli na středočeských silnicích čtyři lidé, tedy o dva méně než ve …
Nový přivaděč vody má zlepšit zásobování oblastí Dobříše a Nového Knína
Na Příbramsku vznikne nový přivaděč vody, který bude zásobovat oblasti Dobříše a …
Gastro agent: Malej podnik
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale když se z jídla stane jen logistika, hledáme …
FOTO
Advent v Hornickém muzeu Příbram: betlémy, koncert, hornické i venkovské Vánoce
Hornické muzeum Příbram připravilo na závěr roku mimořádně pestrý adventní program. …
Rachejtle jen na Silvestra. Příbram chystá novou vyhlášku o pyrotechnice
Na zasedání zastupitelstva města Příbram ve středu 3. prosince budou zastupitelé …
Extraliga volejbalu: Příbram padla s Kladnem 0:3, fanoušci byli slyšet
Deváté kolo ČEZ extraligy volejbalu mužů nabídlo v Příbrami jasnou výhru Kladna. Hosté …
Kraj přispěje na projekt mapující osudy vystěhovaných obcí. Týká se to i příbramského muzea na projekt Lidé bez domova
Středočeský kraj výrazně podpoří vzdělávací aktivity svých muzeí a galerií. Chystá se …
Vánočka: královna českých Vánoc
Když se řekne české Vánoce, málokdo si představí stůl bez vánočky. Tento sladký …
Rekordní triumf! Jan Tománek kraloval na nejtěžší trati v historii světových šampionátů
Paratriatlonista Jan Tománek dosáhl mimořádného úspěchu, když na IRONMAN 70.3 World …




