Příbramští cyklisté se o víkendu ve Francii ukázali v dobrém světle
30. května 2017 (16:45)
foto: CK Příbram
Na start se postavilo 19 týmů, mezi kterými nechyběli ani celky World Tour jako Lotto Soudal U23 nebo Pro-kontinentální stáje z Itálie a Belgie.
Sobotní etapa měřila 165km a již po několika úvodních kilometrech vyprovokoval Martin Hebík únik dne. Na čele závodu se vytvořila sedmnácti členná skupina, která se rozpadla až na poslední vrchařské prémii necelých 20 kilometrů před cílem. Martin dokázal vyhrát a bodovat na rychlostních a speciálních prémiích a tak si do druhé etapy zcela zaslouženě oblékl modrý dres pro nejaktivnějšího závodníka. Nejlepší z našich projel páskou Martin Boubal na 16. místě, Martin Hebík dojel v hlavním poli na 61. místě a v další skupině dojeli 83. Stöhr P., 90. Stöhr J. a 91. Gruber.
Nedělní etapa byla dlouhá 193km a kopírovala letošní 8. etapu Tour de France a dala by se nazvat horskou etapou, kde jezdce čekaly 2 horské prémie 3. kategorie, 2 prémie 2. kategorie a 3 horské prémie 1. kategorie. Cíl etapy byl v lyžařském středisku tyčícím se 1200m n.m. Po odjetí tříčlenné skupiny udržoval peloton vysoké tempo a rozpadl se až před závěrečným téměř dvacetikilometrovým stoupáním. Zde patřilo 50. místo J.Stöhrovi, 67. P.Stöhrovi, 76. Hebíkovi, 80. Gruberovi a 81. Boubalovi.
V celkovém pořadí patřilo Janu Stöhrovi 60. místo. Martin Hebík obsadil celkové 3. místo v soutěži aktivity o modrý dres a 6.místo ve sprinterské soutěži. V takto nabité konkurenci nejen francouzské, ale i evropské cyklistiky se příbramští ukázali v dobrém světle.
Nedělní etapa byla dlouhá 193km a kopírovala letošní 8. etapu Tour de France a dala by se nazvat horskou etapou, kde jezdce čekaly 2 horské prémie 3. kategorie, 2 prémie 2. kategorie a 3 horské prémie 1. kategorie. Cíl etapy byl v lyžařském středisku tyčícím se 1200m n.m. Po odjetí tříčlenné skupiny udržoval peloton vysoké tempo a rozpadl se až před závěrečným téměř dvacetikilometrovým stoupáním. Zde patřilo 50. místo J.Stöhrovi, 67. P.Stöhrovi, 76. Hebíkovi, 80. Gruberovi a 81. Boubalovi.
V celkovém pořadí patřilo Janu Stöhrovi 60. místo. Martin Hebík obsadil celkové 3. místo v soutěži aktivity o modrý dres a 6.místo ve sprinterské soutěži. V takto nabité konkurenci nejen francouzské, ale i evropské cyklistiky se příbramští ukázali v dobrém světle.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: CK Příbram
autor: red
Další články
Reprezentace žen vyráží do Švédska. V sestavě nechybí ani Příbramačka Karolína Kosinová
Všech osm hokejistek, které se v příští sezoně představí v elitní zámořské soutěži …
Dálniční most u Staré Hutě je znovu v provozu. ŘSD dokončilo rekonstrukci za více než 100 milionů
Ředitelství silnic a dálnic uvedlo do provozu zrekonstruovaný most na 28. kilometru …
Letošní říjen byl druhý nejstudenější za posledních deset let
Máme tady typické listopadové počasí, ale připomeňme si, jaký byl ten předchozí měsíc. …
Na Příbramsku se znovu měří rychlost! Policisté vyrazili do terénu
Na Příbramsku v tomto do 9. listopadu pokračuje další měření rychlosti. Policisté …
Brdy očima Běly Komancové: 10 let chráněné krajiny
Výstava „Brdy zblízka i zdálky“ představuje krásu a rozmanitost CHKO Brdy …
„Děti potřebují hlavně lásku a zájem rodičů,“ říká nová primářka dětského oddělení
Primářka Smíšková nahradila v pozici primáře Pavla Marčeka, který i nadále zůstává …
ROZHOVOR
Předplatné Divadla A. Dvořáka Příbram na rok 2026: Ten nejkrásnější dárek pod stromeček
Právě se začal prodávat jeden z nejhezčích dárků, které můžete najít pod vánočním …
Dobrovolníci sázeli jedle v srdci Brd. Do suťového lesa se vrací původní stromy
V sobotu se do brdských lesů na západním svahu Třemšína vydala skupina dobrovolníků z …
FOTO
Nový kongresový, konferenční i třeba svatební sál se všemi službami v centru Příbrami
Sál je vybaven ozvučením, dataprojektorem, plátnem, osvětlením, mixážním pultem, …
Komerční sdělení
Gastro agent: Jídelna U Řezníka
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTO




