Pravá zabijačka v Konírně na Panství Dlouhá Lhota v sobotu 22.1. jen za 390 Kč na osobu
Komerční sdělení
20. ledna 2022 (09:31)
Že je v Dlouhé Lhotě zámek možná víte. Že je ale možno zajít tam i na večeři nebo využít zámeckého wellness či ubytování, už možná nevíte.
Zámek v Dlouhé Lhotě, ležící na půl cesty mezi Příbramí a Dobříší má bohatou historii sahající až do 14. století. Prošel řadou proměn a přežil i 40 let využívání socialistickým JZD. Pod současným majitelem však vyrostl zpět do své původní krásy a snaží se nenechat si tuto krásu jen pro sebe, ale podělit se o ní s širokou veřejností.
Současný zámek nese název Panství Dlouhá Lhota a disponuje vskutku nádhernými interiéry i exteriéry, včetně rozlehlého zámeckého parku. Hotel nabízí luxusní zámecké ubytování ve dvou budovách a to buď v samotném zámku nebo pro příznivce „moderny“ v objektu Konírna, který je situován na nádvoří. Nejen pro hosty, ale i pro veřejnost je k dispozici restaurace Konírna a vinárna ve sklepních prostorách, vyhřívaný krytý bazén 3,5 x 12 m s protiproudem a chrličem, vířivka na střešní terase, bylinková a finská sauna či turecká parní lázeň. Rezervace wellness ke zpříjemnění svého dne je možná i bez nutnosti ubytování.
My se dnes poněkud více zaměříme právě na restauraci Konírna, která se nachází u vstupu do areálu Panství a je tak komukoliv jednoduše přístupná.
Hotelová restaurace „Konírna“ vychází jednak z koncepce českého venkova a současně nepomíjí to „nej“ současné moderní gastronomie při použití pouze vysoce kvalitních surovin (nejen) místních farmářů. Menu je koncipováno pro milovníky nevšedních gastronomických zážitků, zejména večeří. Vedle toho však restaurace také nabízí polední menu a v letním období i speciality na grilu, které se připravují na venkovní terase s udírnou.
Pro tento rok naplánovali provozovatelé restaurace Konírna řadu tématických víkendových gastronomických zážitků. Tím prvním bude v sobotu 22.1. od 11 do 22 hodin téma, které právem patří na český venkov a tím je pravá česká zabijačka se všemi typickými produkty, které můžete přijít ochutnat.
Současný zámek nese název Panství Dlouhá Lhota a disponuje vskutku nádhernými interiéry i exteriéry, včetně rozlehlého zámeckého parku. Hotel nabízí luxusní zámecké ubytování ve dvou budovách a to buď v samotném zámku nebo pro příznivce „moderny“ v objektu Konírna, který je situován na nádvoří. Nejen pro hosty, ale i pro veřejnost je k dispozici restaurace Konírna a vinárna ve sklepních prostorách, vyhřívaný krytý bazén 3,5 x 12 m s protiproudem a chrličem, vířivka na střešní terase, bylinková a finská sauna či turecká parní lázeň. Rezervace wellness ke zpříjemnění svého dne je možná i bez nutnosti ubytování.
My se dnes poněkud více zaměříme právě na restauraci Konírna, která se nachází u vstupu do areálu Panství a je tak komukoliv jednoduše přístupná.
Hotelová restaurace „Konírna“ vychází jednak z koncepce českého venkova a současně nepomíjí to „nej“ současné moderní gastronomie při použití pouze vysoce kvalitních surovin (nejen) místních farmářů. Menu je koncipováno pro milovníky nevšedních gastronomických zážitků, zejména večeří. Vedle toho však restaurace také nabízí polední menu a v letním období i speciality na grilu, které se připravují na venkovní terase s udírnou.
Pro tento rok naplánovali provozovatelé restaurace Konírna řadu tématických víkendových gastronomických zážitků. Tím prvním bude v sobotu 22.1. od 11 do 22 hodin téma, které právem patří na český venkov a tím je pravá česká zabijačka se všemi typickými produkty, které můžete přijít ochutnat.
Vše se bude odehrávat na terase restaurace Konírna pod dohledem šéfkuchaře a jeho skvělého týmu. V nabídce budou jelítka, jitrnice, prejt, gulášek, černá polévka s kroupami a tři druhy tlačenky (světlá, krvavá a pečínková). V udírně se bude hřát bůček a klobásky. K tomu všemu se budou podávat vlastní koláče a výborné ovocné pálenky. Pro zahřátí bude k dispozici pořádný grog!
Veškeré výrobky bude možné zakoupit i s sebou. V restauraci Konírna obohatí večer svými tóny country kapela. Cena zabijačkového degustačního balíčku je 390 Kč na osobu.
Pokud byste vše chtěli pojmout třeba jako romantický víkend s drahou polovičkou a využili o tomto víkendu i ubytování na zámku, pak pro ubytované hosty bude tento degustační balíček zcela zdarma jako dárek k pobytu, během něhož můžete zdarma využít již dříve zmíněný krytý bazén s protiproudem a chrličem, vířivku na střešní terase, bylinkovou a finskou saunu nebo tureckou parní lázeň.
Provozovatelé restaurace Konírna plánují v tomto roce minimálně 1x do měsíce pořádat tématické gastronomické akce, takže se máme na co těšit.
Aktuality naleznete vždy na webu www.panstvi.cz
Tak nezapomeňte. V sobotu 22.1. přijďte na Panství Dlouhá Lhota ochutnat dobroty pravé české zabijačky!
Veškeré výrobky bude možné zakoupit i s sebou. V restauraci Konírna obohatí večer svými tóny country kapela. Cena zabijačkového degustačního balíčku je 390 Kč na osobu.
Pokud byste vše chtěli pojmout třeba jako romantický víkend s drahou polovičkou a využili o tomto víkendu i ubytování na zámku, pak pro ubytované hosty bude tento degustační balíček zcela zdarma jako dárek k pobytu, během něhož můžete zdarma využít již dříve zmíněný krytý bazén s protiproudem a chrličem, vířivku na střešní terase, bylinkovou a finskou saunu nebo tureckou parní lázeň.
Provozovatelé restaurace Konírna plánují v tomto roce minimálně 1x do měsíce pořádat tématické gastronomické akce, takže se máme na co těšit.
Aktuality naleznete vždy na webu www.panstvi.cz
Tak nezapomeňte. V sobotu 22.1. přijďte na Panství Dlouhá Lhota ochutnat dobroty pravé české zabijačky!
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: PR
autor: PR
Další články
Monínec zahájil lyžařskou sezonu rekordně brzy
Na první lyžování sezony v sobotu 15. listopadu večer na sjezdovku na Monínci u …
Armáda díky podepsaným memorandům rozšíří spolupráci s dalšími městy
Ve středu 12. listopadu byla podepsána další tři memoranda o spolupráci mezi …
FOTO
Gastro agent: Maya’s
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTOGALERIE
Nutrie v Sedlčanech: roztomilé vetřelkyně, které ničí přírodu. Proč je nekrmit?
Na první pohled působí jako přítulní vodní hlodavci, kterým by člověk nejradši hodil …
Podzimní útlum se projevil i na Příbramsku. Nezaměstnanost mírně stoupla
Na Příbramsku i v celém Středočeském kraji přibylo lidí bez práce a ubylo volných …
Příbram se opět připojí k Evropskému testovacímu týdnu
Zdarma se na HIV, žloutenky typu B a C a syfilis může otestovat kdokoliv starší …
Studenti pomáhají Amálce: Přes bariéry s policií podporují bionickou ruku
Studenti z Příbramska se opět zapojili do sportovně charitativní akce „Přes bariéry s …
Příbram se chystá na Vánoce. Stromy už stojí, kluziště se chladí — a něco zůstává pod pokličkou
Vánoční výzdoba v Příbrami letos nesází jen na osvědčené motivy. Přibude kluziště, …
Předadventní pečení na Dole Řimbaba: poslední letošní oheň v barokní peci
V sobotu 22. listopadu se na odvalu Dolu Řimbaba v Bohutíně naposledy v tomto roce …
Konečně doma! Kocouři zkrotili Duklu a slaví první domácí výhru
Po sérii těžkých zápasů to konečně přišlo. VK TROX Příbram v sedmém kole extraligy …





