O lyžařské školy ve středočeských areálech je velmi vysoký zájem
13. února 2023 (14:01)
O lyžařské školy ve středočeských areálech je velmi vysoký zájem, poptávka převyšuje kapacity instruktorů. Areály hlásí dobrou víkendovou návštěvnost, některé i nejvyšší v sezoně. Důvodem jsou podle nich hlavně dobré sněhové podmínky, jarní prázdniny naopak lidé často využívají k cestám do horských středisek.
Podle provozovatele areálu Šibeniční vrch u Mnichovic nedaleko Prahy Jana Zenkla nedávné mrazivé počasí umožnilo dovyrobit dostatečné zásoby sněhu, na sjezdovce ho leží přes jeden metr. "Mohu říci, že vydržíme až do polovičky března," uvedl Zenkl. V sobotu bylo v Mnichovicích zřejmě nejvíce návštěvníků v aktuální sezoně a kvalita sněhu k tomu právě přispěla. Jarní prázdniny se podle Zenkla projevily na návštěvnosti spíše mírně. V areálu je vysoký zájem o lyžařskou školu. "Je extrémně vytížená," doplnil Zenkl.
Pravděpodobně nejsilnější víkend co do návštěvnosti měl i areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku. Podle spolumajitele Jaroslava Krejčího je na svahu kolem 70 až 90 centimetrů sněhu, během mrazů ho hodně vyrobili. Lyžařských instruktorů zde pracuje přes 50 a podle Krejčího jsou všichni v permanenci.
V lyžařském areálu v Kvasejovicích na Příbramsku je podle provozovatele areálu Petra Kroužila o lyžařskou školičku rekordní zájem. "Láme rekordy," popsal provozovatel. Dodal, že poptávka převyšuje kapacity instruktorů. I sem o víkendu přijelo nadprůměrně lyžařů. "Návštěvnost byla lepší než minulou neděli, lidí přibývá," doplnil Kroužil. Projevilo se to i na nákupu lyžařských pasů, které se tentokrát prodávaly i na delší časy než obvykle. Lidé podle Kroužila také oceňují například i občerstvení, které zde neustále vylepšují.
Podle Jana Němečka z lyžařského areálu v Chotouni u Prahy návštěvnost ovlivňuje především počasí. Během jarních prázdnin, které v nejbližších okresech začnou příští týden, výrazný nárůst návštěvnosti neočekává, lyžaři během nich míří spíše na klasické hory. Zájem o lyžařskou školu je zde velký, rezervace mají v systému plně obsazené.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz/ČTK
autor: Tomáš Pečenka
Související
•Video: Do závodu Spartan Bytíz se přihlásilo 65 odsouzených
•Kocouři si v bouřlivé atmosféře vyšlápli na favorita z Odoleny Vody a připsali si nesmírně cenné tři body
•Jitrnice, jelita, tlačenka i prdelačka. SZM připravují vepřové hody
Další články
Středočeský kraj má letos zatím 457 případů žloutenky A, za týden přibylo šest
Hygienici letos zatím ve Středočeském kraji evidují 457 případů žloutenky A, za týden …
Vánoce v příbramském divadle: příběh, do kterého vstoupili malí i velcí
Příbramské divadlo se několikrát do roka otevírá dětem – na Velikonoce, při akcích …
FOTOGALERIE
Chodci v ohrožení: Stačí chvilka nepozornosti a následky mohou být fatální
Policie se v těchto dnech zaměřuje na bezpečnost zranitelných účastníků silničního …
Sníh do Vánoc? Meteorologové krotí očekávání
Vyhlídky na Vánoce na sněhu jsou podle předpovědních modelů zatím velmi slabé, a to …
Zlaté oblouky zamířily do stříbrné Příbrami. McDonald’s doplňuje fastfoodovou mapu regionu
Příbram se dočkala otevření první restaurace McDonald’s v okrese. Nový podnik v …
Policie pátrá po muži z Berounska, u Orlické přehrady vlastní karavan
Policisté vyhlásili pátrání po 48letém Martinu Tůmovi z obce Měňany na Berounsku. Ten …
Na projekty ochrany přírody dá kraj osm a půl milionu korun
Středočeský kraj i v nadcházejícím roce podpoří projekty environmentální výchovy, …
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji výrazně přibylo
Nemocných s infekcemi dýchacích cest ve Středočeském kraji za uplynulý týden výrazně …
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu klesla. V Příbrami zůstává nad republikovým průměrem
Nezaměstnanost ve Středočeském kraji v listopadu mírně klesla na 3,8 %, situace v …
Gastro agent: Slunovrat
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food





