Navzdory pololetním prázdninám hlásí středočeské lyžařské areály úbytek návštěvníků
6. února 2017 (17:55)
foto: pribram.cz
Všechny areály hlásí ideální lyžařské podmínky. Příbramský Padák je již několik sezón zavřený.
Středočeské skiareály hlásí ideální podmínky pro lyžování. Oproti minulým víkendům je podle provozovatelů sjezdovek návštěvnost nižší, i tak se ale někde stojí fronty. Vliv na návštěvnost má podle nich také fakt, že začaly jarní prázdniny a lidé si jezdí lyžování užít na hory. Počasí o víkendu lyžování podle majitelů skiarálů přálo, svítilo slunce.
"Podmínky jsou super, máme skoro metr sněhu. Návštěvnost je tak akorát, ale je nižší než o uplynulých víkendech," řekl provozovatel skiareálu Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy Jan Zenkl. "Areál byl ale i tak zaplněn ze zhruba devadesáti procent," dodal.
Provozovatel lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku Jaroslav Krejčí uvedl, že návštěvnost je o tomto víkendu nižší než o těch předchozích. V neděli přišlo méně lidí než v sobotu. "Podmínky jsou ale ideální, jsou hlášené mrazy, takže to vydrží," řekl Krejčí.
Návštěvnost vyšší v sobotu než v neděli byla také ve skiareálu Kvasejovice na Příbramsku. Podle jeho provozovatele Petra Kroužila jsou podmínky dobré, v provozu jsou obě sjezdovky.
"Podmínky jsou super, pokud opravdu vydrží mrazy, tak budeme lyžovat ještě dlouho. Návštěvnost je nižší, než bývala, už se nestojí fronty dvacet, ale jen deset minut. Je to příjemnější," řekl provozovatel skiareálu Chotouň v Jílovém u Prahy Jan Němeček.
"Podmínky jsou super, máme skoro metr sněhu. Návštěvnost je tak akorát, ale je nižší než o uplynulých víkendech," řekl provozovatel skiareálu Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy Jan Zenkl. "Areál byl ale i tak zaplněn ze zhruba devadesáti procent," dodal.
Provozovatel lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku Jaroslav Krejčí uvedl, že návštěvnost je o tomto víkendu nižší než o těch předchozích. V neděli přišlo méně lidí než v sobotu. "Podmínky jsou ale ideální, jsou hlášené mrazy, takže to vydrží," řekl Krejčí.
Návštěvnost vyšší v sobotu než v neděli byla také ve skiareálu Kvasejovice na Příbramsku. Podle jeho provozovatele Petra Kroužila jsou podmínky dobré, v provozu jsou obě sjezdovky.
"Podmínky jsou super, pokud opravdu vydrží mrazy, tak budeme lyžovat ještě dlouho. Návštěvnost je nižší, než bývala, už se nestojí fronty dvacet, ale jen deset minut. Je to příjemnější," řekl provozovatel skiareálu Chotouň v Jílovém u Prahy Jan Němeček.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: ČTK
autor: bns hj
Další články
Úspěch, který pokračuje: Seniorská akademie láká stále více seniorů
Seniorská akademie, kterou pořádá Městská policie Příbram ve spolupráci se …
Bohutínští rybáři obdarovali zaměstnance příbramského domova pro seniory
Rybářská organizace věnovala zaměstnancům Domova Maják vánoční kapry jako poděkování …
Zámek Dobříš zazáří o Vánocích v nové štědrovečerní pohádce České televize
Zámek Dobříš se letos proměnil v jedno z nejkouzelnějších míst českých Vánoc. Stal se …
Oxygen zakončil sezonu vystoupením všech dětí v divadle
Sportovní klub Aerobic Oxygen Příbram uzavřel letošní sezonu slavnostním vystoupením …
Meteorologové potvrzují návrat zimy. Brdy mají šanci na bílé Vánoce
Zdá se, že předpověď meteorologů o návratu zimy na Vánoce se začíná plnit. V úterý …
Kapr ve vaně a na svobodě, vánoční zvyk s odvrácenou tváří
Vánoční kapr patří k nejznámějším českým symbolům. Nejde jen o štědrovečerní pokrm – v …
Příroda
Betlémské světlo přinese do Dobříše vánoční atmosféru
Tradiční Betlémské světlo, malý plamínek s velkým poselstvím, dorazí i letos do …
Vánoční přání z radnice
Adventní čas je obdobím, kdy se lidé zastavují, bilancují uplynulý rok a přejí si …
Vánoce
Bude sníh na Vánoce nebo ne? Víte ještě, jak vypadá zasněžená příroda?
Sociální sítě i některá média bývají v předvánočním období plná ‘zaručených‘ …
Gastro agent: Mia pizza – kebab
Rychlé občerstvení v centru města má jednoduchý úkol: nasytit, nezdržovat a …
Fast food




