Malý průzkum pitného režimu Příbramáků
10. srpna 2018 (14:40)
Máme za sebou výjimečně horké dny. Jak jste doplňovali tekutiny a s čím si číšníci a servírky mohli nohy uběhat, jsme se zeptali v několika restauracích.
Obyvatelé Příbrami z malého „restauračního“ průzkumu vycházejí jako rozumní a uvážliví lidé. V horkých dnech, které nás poslední dobou mořily těžko snesitelnými teplotami, se povětšinou návštěvníci restaurací většímu přísunu alkoholu vyhýbali.
„Frčely“ hlavně domácí limonády ze sezónního ovoce a co se alkoholu týče, samozřejmě jak je pro Čechy symbolické, vedlo pivo. Tomu klasickému však pevně konkurovala nealkoholická, zejména ovocná verze.
„Jedou točené limči a snad nejvíc roznášíme džbánky s vodou, mátou a citronem. Všechno co je studené a především nealko. Do alkoholu se lidi moc nevrhají. Drink si objednávají spíš až navečer a vede Aperol Spritz a Mojito,“ prozrazuje obsluha.
Oblíbený mezi návštěvníky restaurací je také osvěžující míchaný nápoj Hugo.
Před námi je víkend – doba relaxu, užívání si a poznávání nového. Kdo tedy ještě Huga neochutnal, má k tomu v následujících dnech ideální příležitost.
Ingredience: 4 lístky máty, 0,5 ks limetka, 100 ml šumivého vína, 75 ml sody a 2 cl bezového sirupu.
„Frčely“ hlavně domácí limonády ze sezónního ovoce a co se alkoholu týče, samozřejmě jak je pro Čechy symbolické, vedlo pivo. Tomu klasickému však pevně konkurovala nealkoholická, zejména ovocná verze.
„Jedou točené limči a snad nejvíc roznášíme džbánky s vodou, mátou a citronem. Všechno co je studené a především nealko. Do alkoholu se lidi moc nevrhají. Drink si objednávají spíš až navečer a vede Aperol Spritz a Mojito,“ prozrazuje obsluha.
Oblíbený mezi návštěvníky restaurací je také osvěžující míchaný nápoj Hugo.
Před námi je víkend – doba relaxu, užívání si a poznávání nového. Kdo tedy ještě Huga neochutnal, má k tomu v následujících dnech ideální příležitost.
Ingredience: 4 lístky máty, 0,5 ks limetka, 100 ml šumivého vína, 75 ml sody a 2 cl bezového sirupu.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: jk
Další články
Předvánoční návštěva v Domově seniorů v Rožmitále
Ke konci roku již tradičně navštívili radní Centrum Rožmitál pod Třemšínem - Domov …
Lidl testuje pojízdný obchod. V Maďarsku objíždí vesnice, v Česku zatím ne
Lidl Maďarsko spustil v říjnu pilotní projekt mobilního obchodu. Upravený autobus s …
Zajímavosti
Odkud se vzal vánoční stromeček? Příběh jednoho symbolu
Vánoční stromeček je dnes jedním z nejvýraznějších symbolů Vánoc. Rozsvítí domovy, …
Vánoce
Hasiči měli na Štědrý den napilno. Požárů bylo nejvíc za posledních pět let
Štědrý den letos rozhodně neproběhl v poklidné atmosféře, jak by si mnozí přáli. …
FOTO
Štědrodenním dopolednem v Dobříši opět zněla lidová hudba
Dobříšský pokleslý orchestr lidových nástrojů už osmnáct let přináší radost …
Vojáci z 13. dělostřeleckého pluku i letos rozdávali radost dětem
Vojáci 13. dělostřeleckého pluku i letos podpořili děti, které vyrůstají bez rodin. …
FOTOGALERIE
Ježíšek nebo Santa? Vánoční souboj tradic a fantazie
Většina světa zná červeně oděného, buclatého Santa Clause. My v Česku zase milujeme …
Svíčky a zábavní pyrotechnika: Krása, která vyžaduje respekt
Vánoční svátky i silvestrovské oslavy si často spojujeme se světlem svíček a zábavní …
Kapr, řízek nebo úspory? Jak bude letos vypadat vánoční stůl na Příbramsku
Štědrovečerní menu na Příbramsku se i letos ponese ve znamení tradičních chutí, ale …
Štědrý večer: české vánoční pověry a tradice, které dodávají kouzlo Vánocům
Štědrý den je králem kalendáře, dnem, který slaví všichni bez rozdílu. V českých …
Vánoce




