Malý průzkum pitného režimu Příbramáků
10. srpna 2018 (14:40)
Máme za sebou výjimečně horké dny. Jak jste doplňovali tekutiny a s čím si číšníci a servírky mohli nohy uběhat, jsme se zeptali v několika restauracích.
Obyvatelé Příbrami z malého „restauračního“ průzkumu vycházejí jako rozumní a uvážliví lidé. V horkých dnech, které nás poslední dobou mořily těžko snesitelnými teplotami, se povětšinou návštěvníci restaurací většímu přísunu alkoholu vyhýbali.
„Frčely“ hlavně domácí limonády ze sezónního ovoce a co se alkoholu týče, samozřejmě jak je pro Čechy symbolické, vedlo pivo. Tomu klasickému však pevně konkurovala nealkoholická, zejména ovocná verze.
„Jedou točené limči a snad nejvíc roznášíme džbánky s vodou, mátou a citronem. Všechno co je studené a především nealko. Do alkoholu se lidi moc nevrhají. Drink si objednávají spíš až navečer a vede Aperol Spritz a Mojito,“ prozrazuje obsluha.
Oblíbený mezi návštěvníky restaurací je také osvěžující míchaný nápoj Hugo.
Před námi je víkend – doba relaxu, užívání si a poznávání nového. Kdo tedy ještě Huga neochutnal, má k tomu v následujících dnech ideální příležitost.
Ingredience: 4 lístky máty, 0,5 ks limetka, 100 ml šumivého vína, 75 ml sody a 2 cl bezového sirupu.
„Frčely“ hlavně domácí limonády ze sezónního ovoce a co se alkoholu týče, samozřejmě jak je pro Čechy symbolické, vedlo pivo. Tomu klasickému však pevně konkurovala nealkoholická, zejména ovocná verze.
„Jedou točené limči a snad nejvíc roznášíme džbánky s vodou, mátou a citronem. Všechno co je studené a především nealko. Do alkoholu se lidi moc nevrhají. Drink si objednávají spíš až navečer a vede Aperol Spritz a Mojito,“ prozrazuje obsluha.
Oblíbený mezi návštěvníky restaurací je také osvěžující míchaný nápoj Hugo.
Před námi je víkend – doba relaxu, užívání si a poznávání nového. Kdo tedy ještě Huga neochutnal, má k tomu v následujících dnech ideální příležitost.
Ingredience: 4 lístky máty, 0,5 ks limetka, 100 ml šumivého vína, 75 ml sody a 2 cl bezového sirupu.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: jk
Další články
Inverze a námraza v Brdech: zimní kouzlo, které nebere konce
Už řadu dní nebo spíše týdnů nejen v našem regionu panovalo nebo panuje inverzní …
FOTO
Aktivní záloha 13. dělostřeleckého pluku prošla nejtěžší prověrkou roku
Září bylo o odbornosti, listopad o taktice. Aktivní záloha (AZ) u 13. dělostřeleckého …
FOTOGALERIE
Vánoční besídka v azylovém domě Příbram přinesla dětem radost a naději
V úterý 16. prosince se v azylovém domě v Příbrami uskutečnila vánoční besídka plná …
Za hranice učebnic: Studenti Gymnázia Karla Čapka poznávali Turecko díky programu Erasmus+
Osm studentů a dva učitelé Gymnázia Karla Čapka v Dobříši absolvovali výměnný pobyt v …
Nemocnost v regionu stoupá, příbramská nemocnice potvrzuje zvýšený zájem o vyšetření
Jak již náš portál pribram.cz informoval v počátku týdne, nemocnost akutních …
Nový model Příbrami: budoucí Eiffelovka?
Nový výtvarný prvek v Březnické ulici vzbudil (ne)očekávanou debatu. Radnice …
Kultura
Osečanka přinese koledy i vánoční pohodu na Zahrádku Kavárny v Koleji
Zahrádka kavárny v Koleji se rozezní vánočními koledami. Zahraje a zazpívá Osečanka …
2 tuny stříbra na Březových Horách
Na Březových Horách se chystá stříbrná jízda. Druhý ročník akce 2 tuny stříbra nabídne …
Kultura
Návštěva Hornického muzea Příbram i letos překročila 100 000 lidí
Hornické muzeum Příbram dosáhlo i v tomto roce významného návštěvnického milníku. V …
Novou D4 mezi Příbramí a Pískem využilo za první rok více než pět milionů řidičů
Novou dálnici D4 mezi Příbramí a Pískem využilo za první rok provozu více než pět …




