Hygienici našli v restauraci v Tochovicích prošlé potraviny nebo teplé pokrmy na zaprášené podlaze
25. května 2017 (16:54)
Začátkem května provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, kontrolu v Hospůdce U Chocholouška v Tochovicích. V restauraci se připravují hotové pokrmy, které jsou z větší části rozváženy a dále pak minutkové pokrmy na objednávku.
Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně není prováděn řádný a pravidelný úklid – povrchy podlah a stěn (zejména za technologickým vybavením) byly znečištěny nánosy prachu, špínou tmavé barvy a zbytky pokrmů. Některé technologické vybavení kuchyně (lednice, pracovní stůl) mělo poškozené omyvatelné povrchy (zrezlé, oloupaný omyvatelný nátěr). V chladicím a mrazicím zařízení byly společně s potravinami určenými pro stravovací službu uloženy i potraviny s prošlým datem použitelnosti (knedlíky, kuřecí plněná roláda, pikantní utopenci aj.). V komunikační chodbě za kuchyní, vedle používaného chladicího zařízení bylo skladováno na podlaze velké množství odpadu (kartonové krabice, prázdné lahve od lihovin). V prostoru úklidové komory byla zjištěna nefunkční vodovodní baterie u výlevky. Ve skladu potravin, na zaprášené podlaze pod otevřeným oknem byly uloženy v nezakrytých gastronádobách teplé pokrmy (vařené zelí, vývar, fazolová polévka). Tyto pokrmy byly dle sdělení provozovatele zařízení určeny ke zchlazení.
V provozovně bylo dále zjištěno velké množství polotovarů vlastní výroby, rozpracovaných a studených pokrmů, které nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.
Zaměstnanci KHS nařídili provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a rozhodnutím uložena likvidace potravin jiných než bezpečných. S provozovatelem restaurace byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih.
Opakovanou hygienickou kontrolou provedenou 22. května bylo zjištěno, že v celém provozním zázemí restaurace byl proveden úklid a ze zařízení byly odstraněny potraviny s prošlým datem použitelnosti.
Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně není prováděn řádný a pravidelný úklid – povrchy podlah a stěn (zejména za technologickým vybavením) byly znečištěny nánosy prachu, špínou tmavé barvy a zbytky pokrmů. Některé technologické vybavení kuchyně (lednice, pracovní stůl) mělo poškozené omyvatelné povrchy (zrezlé, oloupaný omyvatelný nátěr). V chladicím a mrazicím zařízení byly společně s potravinami určenými pro stravovací službu uloženy i potraviny s prošlým datem použitelnosti (knedlíky, kuřecí plněná roláda, pikantní utopenci aj.). V komunikační chodbě za kuchyní, vedle používaného chladicího zařízení bylo skladováno na podlaze velké množství odpadu (kartonové krabice, prázdné lahve od lihovin). V prostoru úklidové komory byla zjištěna nefunkční vodovodní baterie u výlevky. Ve skladu potravin, na zaprášené podlaze pod otevřeným oknem byly uloženy v nezakrytých gastronádobách teplé pokrmy (vařené zelí, vývar, fazolová polévka). Tyto pokrmy byly dle sdělení provozovatele zařízení určeny ke zchlazení.
V provozovně bylo dále zjištěno velké množství polotovarů vlastní výroby, rozpracovaných a studených pokrmů, které nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.
Zaměstnanci KHS nařídili provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a rozhodnutím uložena likvidace potravin jiných než bezpečných. S provozovatelem restaurace byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih.
Opakovanou hygienickou kontrolou provedenou 22. května bylo zjištěno, že v celém provozním zázemí restaurace byl proveden úklid a ze zařízení byly odstraněny potraviny s prošlým datem použitelnosti.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc
autor: red
Další články
Herectví je pro mě úlet a únik z reality, říká Taťjana Medvecká
Dvojnásobná držitelka Ceny Thálie, držitelka Českého lva, Ceny Františka Filipovského …
ROZHOVOR
Předvánoční návštěva v Domově seniorů v Rožmitále
Ke konci roku již tradičně navštívili radní Centrum Rožmitál pod Třemšínem - Domov …
Lidl testuje pojízdný obchod. V Maďarsku objíždí vesnice, v Česku zatím ne
Lidl Maďarsko spustil v říjnu pilotní projekt mobilního obchodu. Upravený autobus s …
Zajímavosti
Odkud se vzal vánoční stromeček? Příběh jednoho symbolu
Vánoční stromeček je dnes jedním z nejvýraznějších symbolů Vánoc. Rozsvítí domovy, …
Vánoce
Hasiči měli na Štědrý den napilno. Požárů bylo nejvíc za posledních pět let
Štědrý den letos rozhodně neproběhl v poklidné atmosféře, jak by si mnozí přáli. …
FOTO
Štědrodenním dopolednem v Dobříši opět zněla lidová hudba
Dobříšský pokleslý orchestr lidových nástrojů už osmnáct let přináší radost …
Vojáci z 13. dělostřeleckého pluku i letos rozdávali radost dětem
Vojáci 13. dělostřeleckého pluku i letos podpořili děti, které vyrůstají bez rodin. …
FOTOGALERIE
Ježíšek nebo Santa? Vánoční souboj tradic a fantazie
Většina světa zná červeně oděného, buclatého Santa Clause. My v Česku zase milujeme …
Svíčky a zábavní pyrotechnika: Krása, která vyžaduje respekt
Vánoční svátky i silvestrovské oslavy si často spojujeme se světlem svíček a zábavní …
Kapr, řízek nebo úspory? Jak bude letos vypadat vánoční stůl na Příbramsku
Štědrovečerní menu na Příbramsku se i letos ponese ve znamení tradičních chutí, ale …








