4. 3. svátek má Stela
Nobelia




Hygienici byli při kontrole restaurace v šoku. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso

Nepřehlédněte
2. listopadu 2019   (10:07)
Hygienici byli při kontrole restaurace v šoku. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso

Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal zdravotních potíží po konzumaci pokrmů připravených v provozovně Na Téčku situované na veřejném tábořišti Trhovky-Klenovice, provedli hygienici kontrolu


Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal zdravotních potíží po konzumaci pokrmů připravených v provozovně Na Téčku situované na veřejném tábořišti Trhovky-Klenovice, provedli dne 13. 10. 2019 zaměstnanci KHS, územního pracoviště Příbram, kontrolu v tomto zařízení.

Jedná se o převážné sezónní restauraci umístěnou v areálu veřejného tábořiště u Orlické přehrady. V poledne je zde v současné době nabízeno denní menu, 2-3 hotová jídla a polévka v množství do 40 porcí za den, dále jsou zde připravovány minutkové pokrmy.

Kontrolou bylo zjištěno, že v provozovně není prováděn řádný a pravidelný úklid – povrchy podlah a stěn (zejména za technologickým vybavením) jsou znečištěny prachem, špínou tmavé barvy a drobky. Technologické vybavení kuchyně (lednice, výdejní zařízení, pracovní stoly) bylo znečištěno zbytky potravin a vrstvou mastnoty. V mrazicím zařízení byly společně s potravinami určenými pro stravovací službu uloženy i potraviny s prošlým datem použitelnosti (vepřová kolena, uzená krkovice) a dále pokrmy, které byly údajně pro osobní spotřebu zaměstnance kuchyně (zmrazená zelná polévka). V prostoru umývárny nádobí za kuchyní bylo na podlaze skladováno velké množství organického odpadu (zbytky pokrmů v otevřených plastových kbelících). Ve skladu potravin byly uloženy předměty nesouvisející s provozem (tenisové míčky, přilba na motorku apod.). V provozovně vyrobené studené pokrmy (nakládaný hermelín) a rozpracované pokrmy (knedlíky, šleh) uložené v době kontroly v chladicím zařízení, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.

Kontrolované osobě bylo zaměstnanci KHS nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a rozhodnutím uložena likvidace potravin jiných než bezpečných. S provozovatelkou restaurace byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky jí byl uložen finanční postih.

Opakovanou hygienickou kontrolou provedenou ve výše uvedeném zařízení dne 23. 10. 2019 bylo zjištěno, že v celém provozním zázemí restaurace byl proveden úklid, ze zařízení byly odstraněny potraviny s prošlým datem použitelnosti, předměty nesouvisející s provozem i organický odpad. Potraviny a pokrmy byly uloženy za odpovídajících podmínek; studené pokrmy a rozpracované pokrmy byly označeny v souladu s platnými právními předpisy. Kontrola byla zároveň zaměřena na kvalitu používaného fritovacího oleje speciálním měřicím přístrojem. Měřením oleje používaného k fritování, ve dvou fritovacích lázních, byla prokázána jeho vyhovující kvalita.
Na základě podnětu spotřebitele, který se …


Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: KHS
autor: top








Další články

Revitalizace Milínské začne nejdřív v polovině příštího roku Revitalizace Milínské začne nejdřív v polovině příštího roku Komunikace je z velké části v majetku Ředitelství silnic a dálnic. Po mimořádně teplém začátku března se během týdne mírně ochladí Po mimořádně teplém začátku března se během týdne mírně ochladí Nový týden začne velmi vysokými teplotami, které budou šplhat až k 16 stupňům … Březnové závody Brdského běžeckého poháru povedou krajem Jakuba Jana Ryby i kolem Orlíku Březnové závody Brdského běžeckého poháru povedou krajem Jakuba Jana Ryby i kolem Orlíku První březnová akce v rámci BBP s devítikilometrovou trasou v lesích startuje v … Ve středních Čechách dnes padly teplotní rekordy na třech místech Ve středních Čechách dnes padly teplotní rekordy na třech místech V pondělí bude v regionu podle předpovědi ČHMÚ polojasno až oblačno, nejvyšší teploty … Během jedné hodiny policisté na Příbramsku vyjížděli ke dvěma případům napadení a sraženému cyklistovi Během jedné hodiny policisté na Příbramsku vyjížděli ke dvěma případům napadení a sraženému cyklistovi Milín, Drásov, Sedlčany. V těchto obcích bylo dnes odpoledne rušno. Většina středočeských zimních areálů ukončila sezonu dříve, byla podprůměrná Většina středočeských zimních areálů ukončila sezonu dříve, byla podprůměrná V provozu zůstává zřejmě do 17. března areál Monínec. Památná jedle v Brdech měří přes 45 metrů, její obvod je čtyřmetrový Památná jedle v Brdech měří přes 45 metrů, její obvod je čtyřmetrový Památné stromy jsou oceňovány nejen pro svou přírodní hodnotu, ale rovněž díky … Z převráceného auta u Narysova museli hasiči řidiče vyprostit, byl opilý Z převráceného auta u Narysova museli hasiči řidiče vyprostit, byl opilý Řidič nadýchal přes jedno promile alkoholu. VIDEO Březen v knihovně nabídne křest nové detektivky a přednášku o vztazích na Blízkém východě Březen v knihovně nabídne křest nové detektivky a přednášku o vztazích na Blízkém východě Svou novinku Dceřina kletba představí v Knihovně Jana Drdy její autorka Tereza …
V únoru na silnicích ve Středočeském kraji zemřeli čtyři lidé, meziročně o dva víc V únoru na silnicích ve Středočeském kraji zemřeli čtyři lidé, meziročně o dva víc Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 14 životů.
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies