19. 4. svátek má Rostislav

Hygiena si posvítila na Jihočeskou restauraci

9. října 2017   (12:27)
Hygiena si posvítila na Jihočeskou restauraci

V restauraci na stole v přípravně byl položen popelník plný cigaretových nedopalků, v kuchyni netekla teplá ani studené voda z důvodu nefunkční vodovodní baterie.


Na základě podnětu spotřebitele, který se týkal akutních zažívacích potíží po konzumaci hovězího hamburgeru připraveného v Jihočeské restauraci v Příbrami, provedli dne 30. 8. 2017 zaměstnanci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, kontrolu ve výše uvedené restauraci, jejímž provozovatelem je pan Petr Vostřes, IČO 74909487.

Kontrolou bylo zjištěno, že ve všech prostorách restaurace není prováděn řádný a pravidelný úklid. Podlahy, keramické obklady stěn, boční stěny pracovních stolů, technologického vybavení, hlavně v hůře přístupných místech, byly znečištěny mastnotou, prachem a přilepenými zbytky potravin. V době kontroly, přímo v prostoru kuchyně, bylo prováděno zcela nevhodně čištění zeleniny (loupání česneku), přičemž v suterénu objektu je k dispozici hrubá přípravna brambor a zeleniny. Na stole v přípravně byl položen popelník plný cigaretových nedopalků a dvě krabičky cigaret. V prostoru skladu suchých potravin, při teplotě prostředí, bylo prováděno rozmrazování kuřecího masa. V umývadle v kuchyni netekla teplá ani studené voda z důvodu nefunkční vodovodní baterie. Studené pokrmy vlastní výroby (nakládaný hermelín) a rozpracované pokrmy (vařené maso, rýže, zelí, houskové knedlíky) nebyly žádným způsobem značeny a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny.

S provozovatelem restaurace byla ihned projednána nezbytná nápravná opatření a příkazem mu bylo nařízeno provést bezodkladnou sanitaci uvedené provozovny stravovacích služeb.

Kontrolovaná osoba projevila součinnost a okamžitě po kontrole byl zahájen úklid spočívající v důkladném vyčištění a umytí všech prostor zařízení.

Součástí kontroly byl i odběr pokrmu (hovězí hamburger, slanina, americký dresink, sýr, čerstvá zelenina, hranolky) k laboratornímu vyšetření. Odběr vzorku byl proveden na základě anonymní objednávky, čímž byla zajištěna objektivita kvality, hmotnosti a jakosti výrobků tak, jak jsou podávány spotřebitelům. Ze závěru laboratorních analýz (mikrobiologické vyšetření) vyplynulo, že ve sledovaných ukazatelích odebraný vzorek odpovídal požadavkům na zdravotní nezávadnost.

Opakovanou kontrolou provedenou hygieniky dne 5. 9. 2017 bylo ověřeno, že dohodnutá opatření byla splněna – byla zprovozněna hrubá přípravna brambor a zeleniny v suterénu objektu, byl proveden řádný úklid všech prostor stravovacího zařízení; veškeré potravinářské zboží bylo uloženo za odpovídajících teplotních podmínek, vhodně odděleně, dle druhů.

Za zjištěné závady byla provozovateli uložena finanční sankce.
Na základě podnětu spotřebitele, který se …



Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: khsstc.cz
autor: TP








Další články

Deset jarních kilometrů: Brdský běžecký seriál nabídne silniční závod i běh rozkvetlou přírodou Deset jarních kilometrů: Brdský běžecký seriál nabídne silniční závod i běh rozkvetlou přírodou Silniční běh z Rožmitálu do Březnice se uskuteční v neděli 20. dubna. O týden později … Středočeské školy dostanou na modernizaci desítky milionů korun. Odborné učiliště Hluboš za ně může modernizovat svařovnu Středočeské školy dostanou na modernizaci desítky milionů korun. Odborné učiliště Hluboš za ně může modernizovat svařovnu Peníze poslouží například na modernizace dílen, odborných učeben nebo vzdělávací … Kolvín v bílém: Když rozkvete divoká zahrada Brd Kolvín v bílém: Když rozkvete divoká zahrada Brd V dnešním putování brdskými lesy odbočíme od jižních Brd a navštívíme zcela odlišný … POZNÁVÁME BRDY Hudební festival Antonína Dvořáka přinese na dvacet koncertů v sálech, kostelech i pod širým nebem Hudební festival Antonína Dvořáka přinese na dvacet koncertů v sálech, kostelech i pod širým nebem Slavnostní zahájení 56. ročníku se uskuteční 22. dubna v Divadle A. Dvořáka Příbram. … V průměru na příbramském urgentu skončí dva pacienti za hodinu. Části případů by šlo předejít V průměru na příbramském urgentu skončí dva pacienti za hodinu. Části případů by šlo předejít Urgentní příjem je místem, kde zdravotníci bojují o čas i životy. Každý den na … Tipy na víkend: Milovníky fotbalu čeká tento víkend mistrovské utkání 6. ligy, ale i nový film Vyšehrad Dvje Tipy na víkend: Milovníky fotbalu čeká tento víkend mistrovské utkání 6. ligy, ale i nový film Vyšehrad Dvje Velikonoční víkend potěší milovníky tradic, spoustu aktivit nabízí hornický domek i … Téměř 60 pojmenování pro pomlázku: Muzeum Českého krasu otevřelo velikonoční instalaci Téměř 60 pojmenování pro pomlázku: Muzeum Českého krasu otevřelo velikonoční instalaci „Návštěvníci jsou zváni ke spolupráci – na tabuli mohou dopsat další pojmenování, … Bon Pari stále žijí: Od zákazu v 80. letech až k sobotnímu koncertu v Příbrami Bon Pari stále žijí: Od zákazu v 80. letech až k sobotnímu koncertu v Příbrami Kapela Bon Pari, která se zapsala do příbramské hudební historie, vystoupí v sobotu … V Dobříši položí další kameny zmizelých, připomínají osudy místních židovských rodin V Dobříši položí další kameny zmizelých, připomínají osudy místních židovských rodin Slavnostní vzpomínka na rodinu Petra Herrmanna, čestného občana města Dobříš, se …
Ritch Bitch s.r.o., vlastnící pozemky na Fantově louce, se vyjádřila k rozhodnutí o zrušení zastavitelnosti Ritch Bitch s.r.o., vlastnící pozemky na Fantově louce, se vyjádřila k rozhodnutí o zrušení zastavitelnosti Ve středu zastupitelstvo posunulo zrušení zastavitelnosti téměř celého území Fantovy … NÁZOR
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies