„Hmyz na talíři“ bude už po několikáté v příbramském D-klubu
20. října 2017 (08:54)
Gastronomickým večerem, kdy v hlavní roli půjde o hmyz, provede šéfkuchař Petr Ocknecht. Na vlastní oči uvidíte, jak se připravují například cvrčci na másle, restovaná sarančata, švábi v těstíčku, Zophobas (velký moučný červ) na chilli nebo salát s moučnými červy. Jako dezert bude připravený koláč se sušenými brouky.
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.
„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.
„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Jitka Honischová
autor: ZP, foto: Divadlo A. Dvořáka
Další články
Kam v Brdech nebo na Hřebenech s kočárkem? Máme pro vás tip na sváteční výlet na Skalku
Hledáte nenáročný výlet s kočárkem, který nabídne přírodu, historii i hezké výhledy? V …
TIP NA VÝLET
Vánoční kluziště v Příbrami: adventní led může zůstat i na další dvě zimy
Na náměstí 17. listopadu se bruslí od rána do večera – dopoledne přicházejí školy a …
FOTOGALERIE
Zimní slunovrat 2025: Nejdelší noc roku nastane 21. prosince v 16:02
Letos nastane zimní slunovrat v neděli 21. prosince přesně v 16:02. Slunce dosáhne …
Zajímavosti
Úspěšná žena z Drmlova Pole: Radka Kadlecová zazářila na fitness soutěžích a stala se absolutní vítězkou
Radka Kadlecová z Drmlova Pole dokázala, že i při péči o rodinu, práci a domácnost lze …
Kočár s pastýřem projede o zlaté neděli městem
Zlatá adventní neděle připadá letos na 21. prosince. Stejně jako v minulých letech …
Stánky pod drobnohledem i kvůli žloutence: Hygienici kontrolovali trhy nejen v Příbrami
Adventní trhy v Příbrami patří mezi místa, kde letos středočeští hygienici provádějí …
Středočeský kraj má varianty zpoplatnění silnic II. a III.tříd pro nákladní auta
Středočeský kraj připravil dvě varianty možného rozšíření mýta pro nákladní dopravu na …
Tajemství bukové stráně: Čáp provokatér
Černý čáp se na chvíli zdržel doma. Sem tam porovnal nějakou větev, a pak se zvedl a …
Poslední farmářské trhy roku se ponesou ve vánočním duchu
Farmářské trhy na Dvořákově nábřeží se letos rozloučí v sobotu 20. prosince. Nabídnou …
Podmínky ve třech středočeských lyžařských areálech jsou dobré
Ve středních Čechách jsou v provozu tři zimní střediska, na Monínci u Sedlce-Prčice na …





