„Hmyz na talíři“ bude už po několikáté v příbramském D-klubu
20. října 2017 (08:54)
Gastronomickým večerem, kdy v hlavní roli půjde o hmyz, provede šéfkuchař Petr Ocknecht. Na vlastní oči uvidíte, jak se připravují například cvrčci na másle, restovaná sarančata, švábi v těstíčku, Zophobas (velký moučný červ) na chilli nebo salát s moučnými červy. Jako dezert bude připravený koláč se sušenými brouky.
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.
„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.
„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Jitka Honischová
autor: ZP, foto: Divadlo A. Dvořáka
Další články
Příbram v roce 2026: voda mírně zdraží, ostatní služby beze změn
Od ledna 2026 si Příbramští za vodu připlatí necelé tři koruny. Zvýšení je mírné, pod …
Nepřehlédněte
/ROZHOVOR/ Jaromír 99 + Jaroslav Rudiš vystoupí v Junior klubu již tuto sobotu, zbývají poslední lístky
Do příbramského Junior klubu zavítá na své vánoční turné známý hudebník a ilustrátor …
PR
Co je vlastně advent? Čas očekávání, tajemství a lidových tradic
Advent je spojen s očekáváním narození Ježíše Krista i řadou starobylých lidových …
Naháňka v Brdech: Plešivec bude v pátek pro veřejnost uzavřen
V pátek 12. prosince od 8 hodin ráno proběhne v revíru Plešivec společný lov – naháňka …
Nepřehlédněte
Chřipky, virózy a respirační onemocnění jsou na vzestupu v celém regionu
Spousty dětí, ale i dospělých trpí v současné době nachlazeními, virózami, ale i …
Po nehodě skončilo auto na střeše v potoce
Ve středu 10. prosince krátce před sedmou hodinou ranní byla policie přivolána k …
FOTO
Příbramské gymnázium se připojilo k studentskému protestu za klima
V úterý 9. prosince v 9:35 vyšli studenti Gymnázia Příbram před budovu školy, aby se …
ANKETA
Černé a šedé e-shopy s dálničními známkami vás mohou připravit o desetitisíce. Na co si dát pozor při nákupu?
Elektronická dálniční známka v Česku funguje už pět let. Přesto se na internetu stále …
Adventní koncert FIT SENIOR přilákal do auly přes stovku návštěvníků
Příbram se opět rozezněla adventními tóny. Třetí ročník koncertu FIT SENIOR přivedl do …
„Rozpočet je proinvestiční, máme finanční rezervu. Bazén se blíží,“ říká místostarosta Karpíšek
Město Příbram schválilo rozpočet na rok 2026 i střednědobý výhled do let 2027–2028. …
ROZHOVOR





