„Hmyz na talíři“ bude už po několikáté v příbramském D-klubu
20. října 2017 (08:54)
Gastronomickým večerem, kdy v hlavní roli půjde o hmyz, provede šéfkuchař Petr Ocknecht. Na vlastní oči uvidíte, jak se připravují například cvrčci na másle, restovaná sarančata, švábi v těstíčku, Zophobas (velký moučný červ) na chilli nebo salát s moučnými červy. Jako dezert bude připravený koláč se sušenými brouky.
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.
„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno využívání hmyzu jako potraviny. Studoval v Rakousku, zkušenosti získával na praxích a brigádách v Německu. Pracoval jako kuchař na výletních lodích v cizině, v několika brněnských restauracích působil jako šéfkuchař a absolvoval stáž ve Francii. Dokonce se zabýval i cukrařinou.
„Hmyzí večer“ je v Déčku velice oblíbený. „Nejenže bývá brzo vyprodáno, ale taky se nám stalo, že jsme přímo na místě museli odmítnout zhruba dalších 20 zájemců, kteří to přišli jen tak zkusit a vůbec je nenapadlo, že musí mít dopředu zakoupenou vstupenku. Úplně největší šok byl, když jsem z hloučku odmítnutých zájemců zaslechla: „Tak mi jedem sto kiláků a nic!“ Říká zástupkyně příbramského divadla Anna Čiperová. Vstupenky jsou již v prodeji a je nutné si je koupit předem. Počet míst je omezený.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Jitka Honischová
autor: ZP, foto: Divadlo A. Dvořáka
Další články
Tajemství bukové stráně: Čáp provokatér
Černý čáp se na chvíli zdržel doma. Sem tam porovnal nějakou větev, a pak se zvedl a …
Poslední farmářské trhy roku se ponesou ve vánočním duchu
Farmářské trhy na Dvořákově nábřeží se letos rozloučí v sobotu 20. prosince. Nabídnou …
Podmínky ve třech středočeských lyžařských areálech jsou dobré
Ve středních Čechách jsou v provozu tři zimní střediska, na Monínci u Sedlce-Prčice na …
Ceny benzinu a nafty v Příbrami: Ceny nafty klesají
Za benzin Natural 95 zaplatíte tento týden v Příbrami v rozmezí od 32,90 Kč do 34,90 …
Osobní auto srazilo dítě v Seifertově ulici
V pátek před jednou hodinou odpoledne vyjížděli záchranáři k nahlášené nehodě v …
Tipy na víkend: Poslední víkend před Vánocemi – přijďte na Farmářské trhy, krásné koncerty, nebo přijďte fandit příbramským sportovcům!
Během posledního víkendu před svátky na vás čeká spousta kulturních akcí, v nabídce …
Mlha a náledí komplikují dopravu, u Hájů skončilo auto na střeše
Řidiči by měli být dnes obzvláště opatrní. Po včerejším oteplení zase v noci padla …
Nemocnice hlásí rekord v dárcovství krve: Odběrů bylo nejvíce v historii
Nemocnice v letošním roce zaznamenala historicky nejvyšší počet dárcovských odběrů …
Inverze a námraza v Brdech: zimní kouzlo, které nebere konce
Už řadu dní nebo spíše týdnů nejen v našem regionu panovalo nebo panuje inverzní …
FOTO
Aktivní záloha 13. dělostřeleckého pluku prošla nejtěžší prověrkou roku
Září bylo o odbornosti, listopad o taktice. Aktivní záloha (AZ) u 13. dělostřeleckého …
FOTOGALERIE





