Hermelín již nebude Sedlčanský
AKTUÁLNĚ
1. února 2018 (16:05)
Před šedesáti lety se objevily na pultech první sýry Hermelín ze sedlčanské mlékárny aby si postupně získaly nezastupitelné místo v naší kuchyni
Do odpoledních hodin jsme čekali v redakci na informace o tom, co se objevilo v některých médiích. Telefonicky i písemně jsme oslovili nejen vedení firmy Savencia Fromage & Dairy, a.s, ale i MěÚ Sedlčany. Nyní vám můžeme sdělit, že skutečně firma bude v Sedlčanech tlumit výrobu, aby cca během 1,5 roku ukončila v místním provozu svou činnost. V dopoledních hodinách probíhalo u starosty města Sedlčany jednání, při kterém jej navštívil osobně statutární ředitel, pan Miroslav Maňásek.
Dle telefonického rozhovoru, který jsme následně se starostou města, Ing Jiřím Burianem uskutečnili, jsme se dozvěděli následující informace:
Provoz v provozovně Sedlčany bude postupně během období cca 1,5 roku utlumován a následně převáděn na Havlíčkobrodsko. Ředitel firmy dle informací ujistil, že se o své zaměstnance postará, včetně toho, že jim budou nabídnuty pracovní pozice v závodě, kde bude výroba známých produktů pokračovat. Stejně tak by měla i pokračovat spolupráce s řadou farem na Sedlčansku, které byly dodavateli hlavních výrobních surovin.
Přímé vyjádření firmy v tuto chvíli stále nemáme, přesto, že jsme o ně žádali několikrát telefonicky i elektronickou cestou. Ve chvíli, kdy zprávu obdržíme, budeme vás samozřejmě obratem informovat.
Dle telefonického rozhovoru, který jsme následně se starostou města, Ing Jiřím Burianem uskutečnili, jsme se dozvěděli následující informace:
Provoz v provozovně Sedlčany bude postupně během období cca 1,5 roku utlumován a následně převáděn na Havlíčkobrodsko. Ředitel firmy dle informací ujistil, že se o své zaměstnance postará, včetně toho, že jim budou nabídnuty pracovní pozice v závodě, kde bude výroba známých produktů pokračovat. Stejně tak by měla i pokračovat spolupráce s řadou farem na Sedlčansku, které byly dodavateli hlavních výrobních surovin.
Přímé vyjádření firmy v tuto chvíli stále nemáme, přesto, že jsme o ně žádali několikrát telefonicky i elektronickou cestou. Ve chvíli, kdy zprávu obdržíme, budeme vás samozřejmě obratem informovat.
Společnost Savencia Fromage & Dairy, a.s. je v České republice od roku 1993. Tři závody v České republice a jeden na Slovensku zaměstnávají přes 1200 pracovníků. Nyní má dojít k závažné změně, vzhledem k tomu, že firma, která patří mezi hlavní světové výrobce sýrů a zpracovatele mléka, chce přestěhovat výrobu do Hesova na Havlíčkobrodsku.
Sedlčanská továrna je v podstatě evropským unikátem. Mezi místní produkci patří sýry s bílou plísní, sýry s modrou plísní, zrající omývané sýry, k tomu tvaroh a čerstvé sýry. Změna by se měla týkat zhruba 280 zaměstnanců, kteří v Sedlčanech pracují.
Výhradně ze surovin Sedlčanska a okolí se vyrábí Sedlčanský a tvaroh, stejně tak ve výrobě jsou nejvyšší měrou zaměstnáni lidé ze Sedlčan a okolí. Přesunem výroby by před nimi byla možnost pracovat u Přibyslavi v Hesově cca 140 km od Sedlčan a nebo si hledat novou práci. Vzhledem k uvedené vzdálenosti je jen málo pravděpodobné, že by tuto nabídku mohla přijmout většina zaměstnanců.
V tuto chvíli je to vše, co můžeme našim čtenářům sdělit. Ve chvíli, kdy obdržíme vyjádření firmy nebo další důležité informace, budeme na tento článek navazovat.
V tuto chvíli je to vše, co můžeme našim čtenářům sdělit. Ve chvíli, kdy obdržíme vyjádření firmy nebo další důležité informace, budeme na tento článek navazovat.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: MP
Další články
Frankfurt Fall Open Championship: Dvojí medaile pro Michala Krejčího z jednoho z nejtěžších turnajů sezóny
O víkendu 18. a 19.října se ve Frankfurtu konal další turnaj série Jiujitsu German …
Na údržbu D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun soli a šest sypačů
Na zimní údržbu nového úseku dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem je připraveno 2000 tun …
Připravte svá včelstva na jaro: odborná přednáška pro každého včelaře
Včelaři všech zkušeností jsou zváni na odbornou přednášku o chovu zdravých a silných …
Día de Muertos poprvé v Příbrami
Každá kultura má své zvyky. Zatímco u nás si zemřelé připomínáme v klidu a tichu při …
Rybáři do Sadoňského rybníka vysadili rybí obry. Mezi nimi je i vzácný albín
Rybáři z Rožmitálu pod Třemšínem vypustili do chovného rybníka Sadoňský několik …
Parkovací dům v Milínské se rozplynul. Investor odstoupil
Z plánovaného parkovacího domu v Milínské ulici se stává minulost. Společnost LDM …
Dušičky v bezpečí: Policie varuje před kapsáři a zloději
Je tady období, kdy lidé po celé zemi míří na hřbitovy, aby si připomněli své blízké. …
Povodí Vltavy opět podalo pomocnou ruku hasičům z Příbrami
Už jedenáctým rokem pokračuje úspěšná spolupráce mezi Hasičským záchranným sborem …
Výlov Musíku přilákal spousty lidí nejen na tradiční podívanou, ale i rybí speciality
V úterý 28. října začal dvoudenní výlov rybníku Musík u Dublovic. Rybáři dokončí výlov …
FOTOGALERIE
Martin Kadlec: Hasič, který dobývá pódia kulturistiky
Profesionální hasič z Podlesí skloubil náročné povolání s vrcholovým sportem a přivezl …



