Gastro Agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
AKTUALIZOVÁNO
5. září 2016 (09:00)
Dalších 7 fotografií v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Restauraci Na Vršíčku najdete na Březových Horách, jen několik desítek metrů od náměstí. Zařízení je vnímáno především jako hornická hospoda, čemuž částečně odpovídá i interiér, ale k tomu se dostaneme později.
V blízkosti hospody se dá zaparkovat, ovšem parkovací místa jsou situována tak, že se nevyhnete nepříjemnému couvání do Husovy ulice. Návštěvníci si mohou vybrat mezi sezením uvnitř budovy nebo na venkovní zahrádce. Po vstupu se nás ujal číšník, který byl velmi ochotný.
Interiér je spíše tmavší. Na stěnách najdete obrazy s hornickou tématikou a na každém stole „oblíbené“ dochucovadlo Maggi. Osobně se mi interiér příliš nezamlouvá, a tak nějak divně páchne zatuchlinou. Na druhou stranu chápu, že nejsem cílová skupina.
V blízkosti hospody se dá zaparkovat, ovšem parkovací místa jsou situována tak, že se nevyhnete nepříjemnému couvání do Husovy ulice. Návštěvníci si mohou vybrat mezi sezením uvnitř budovy nebo na venkovní zahrádce. Po vstupu se nás ujal číšník, který byl velmi ochotný.
Interiér je spíše tmavší. Na stěnách najdete obrazy s hornickou tématikou a na každém stole „oblíbené“ dochucovadlo Maggi. Osobně se mi interiér příliš nezamlouvá, a tak nějak divně páchne zatuchlinou. Na druhou stranu chápu, že nejsem cílová skupina.
foto: pribram.cz
V nabídce byly celkem tři hotovky a tři jídla ze stálé denní nabídky. Cena jídel se pohybovala od 75 do 95 Kč. Půllitr krušovického piva vyjde na 23 Kč. Po objednání jsme jídla na stůl dostali až podezřele brzy, čekali jsme snad jenom dvě minuty. Nejprve jsem ochutnal drůbeží játra na mandlích s rýží. Chuťově mi na nich nic nevadilo, kuchař si jen mohl odpustit ty dva plátky okurky a kousek rajčete na rýži.
foto: pribram.cz
Dále jsme si objednali smažené sýrové duo s vařeným bramborem a tatarkou, která byla lehce nakyslá. Brambory navíc byly sotva vlažné a strouhanka, ve které byly sýry obaleny, tak tvrdá, že si člověk při kousání odřel dásně.
foto: pribram.cz
Krušovický hovězí guláš na černém pivu nebyl chuťově vůbec špatný, jenom v něm bylo opravdu málo masa. Knedlíky mi chutnaly, byly pravděpodobně domácí. Posledním jídlem byla myslivecká vepřová pečeně, která byla sladká a celkově nevýrazná. Jídlo tedy celkově nic moc.
foto: pribram.cz
Kde ale nejde nic pochválit ani při dobré vůli, jsou toalety. Ty vypadají (a páchnou) spíše jako v nějaké nápravném zařízení než v restauraci. Co mi vadí snad ještě víc je zdejší čistota. Ona špína byla i na stole na terase, kde ležely zvadlé kytky a navíc se dost hýbala lavice. Trochu se bojím, že o moc lepší to nebude ani v kuchyni. Ono se stačí podívat na mříž na okně a nahlédnout dovnitř. Nevím, co by na to řekla hygiena.
Restaurace Na Vršíčku pro mě dává smysl asi pouze jako hornická hospůdka s typickou atmosférou. Na jídlo bych šel asi příště jinam. Je to ale možná trochu škoda. Stačilo by více dbát na hygienu a celkové prostředí, soustředit se na chuťovky k pivu a své klienty by zařízení určitě našlo. Takhle nemůžu jinak než udělit známku 3/10.
Reakce provozovatele:
„Největším problémem u nás, jak již píšete, jsou opravdu pánské toalety. Rekonstrukce je naplánovaná od 1.1 do 10.1.2017. Kompletní materiál, co se týče obkladů až po pisoáry apod. už mám nakoupený a stavební firma má tento termín pro nás už zarezervovaný. Minulý rok v tomto zimním období jsme prováděli rekonstrukci dámských toalet, kterým jsme dali přednost. Bohužel vše nejde zrekonstruovat hned a nemůžeme si dovolit mít zavřenou restauraci měsíc, ne-li déle. Chtěl bych ještě podotknout ze nejsem majitelem budovy, ale pouze nájemníkem, takže jakékoli úpravy musí schválit vlastník. Budova byla postavena v roce 1839 a je vedena jako historická, takže vše se musí řešit nejen se stavebním úřadem ale i památkovým,“ vyjádřil se k hodnocení provozovatel restaurace Jakub Hušek.
Restaurace Na Vršíčku pro mě dává smysl asi pouze jako hornická hospůdka s typickou atmosférou. Na jídlo bych šel asi příště jinam. Je to ale možná trochu škoda. Stačilo by více dbát na hygienu a celkové prostředí, soustředit se na chuťovky k pivu a své klienty by zařízení určitě našlo. Takhle nemůžu jinak než udělit známku 3/10.
Reakce provozovatele:
„Největším problémem u nás, jak již píšete, jsou opravdu pánské toalety. Rekonstrukce je naplánovaná od 1.1 do 10.1.2017. Kompletní materiál, co se týče obkladů až po pisoáry apod. už mám nakoupený a stavební firma má tento termín pro nás už zarezervovaný. Minulý rok v tomto zimním období jsme prováděli rekonstrukci dámských toalet, kterým jsme dali přednost. Bohužel vše nejde zrekonstruovat hned a nemůžeme si dovolit mít zavřenou restauraci měsíc, ne-li déle. Chtěl bych ještě podotknout ze nejsem majitelem budovy, ale pouze nájemníkem, takže jakékoli úpravy musí schválit vlastník. Budova byla postavena v roce 1839 a je vedena jako historická, takže vše se musí řešit nejen se stavebním úřadem ale i památkovým,“ vyjádřil se k hodnocení provozovatel restaurace Jakub Hušek.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent
Další články
Pět pravidel, která vám mohou v mlze zachránit život
Podzim a zima přinášejí nejen chladné počasí, ale i častou mlhu, déšť a šero. Právě …
Příbram má nové parkování v ulici Jana Drdy. Radnice teď sbírá tipy na další místa
Ve vnitrobloku ulice Jana Drdy v Příbrami vzniklo nové parkoviště, které pojme zhruba …
Středočeský kraj pokračuje v podpoře nákupu AED přístrojů pro záchranu lidských životů
Rada kraje schválila pořízení 82 nových defibrilátorů pro záchranáře, policii i …
V areálu Zámečku Tři Trubky se konaly Svatohubertské slavnosti
Svatohubertské slavnosti, které se konaly v sobotu 8. listopadu v areálu Zámečku Tří …
FOTO
Sbírka, která zachraňuje paměť: Podpořte válečné veterány
Připněte si vlčí mák a podpořte hrdiny minulosti. Sbírka potrvá až do konce listopadu …
V Dublovicích se uskuteční referendum o průzkumu nerostů
V Dublovicích se 22. listopadu uskuteční referendum o průzkumu nerostných surovin na …
Co dnes láká děti? Přijďte zjistit, jaké drogy a návykové látky jsou mezi mladými hitem
Rodiče a učitelé mají často jen mlhavou představu o tom, s čím se děti dnes setkávají. …
Král Orlíku: Jakub Vágner chytil rybu snů
První letošní listopadová neděle. Orlická přehrada. Déšť, ticho a jeden rybář, který …
FOTO
Středočeský kraj navýší třiceti miliony podporu prevence a duševního zdraví
Příští rok půjde na projekty prevence kriminality, závislostí a posilování duševního …
Gastro agent: Wokno Street Food
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTO











