Gastro agent hodnotí: Restaurace Na Vršíčku
Nepřehlédněte
15. května 2022 (07:29)
Dalších 10 fotografií v galerii
foto: pribram.cz/Jakub Pečenka
Cílem projektu nebude v žádném případě jakoukoliv restauraci dehonestovat, ale upozornit na nedostatky, či pochválit jejich kuchařské umění.
Restauraci Na Vršíčku najdete na Březových Horách, jen několik desítek metrů od náměstí J. A. Alise. Zařízení je vnímáno především jako hornická hospoda, čemuž částečně odpovídá i interiér. V blízkosti hospody se dá zaparkovat, ovšem parkovací místa jsou situována tak, že se nevyhnete nepříjemnému výjezdu do Husovy ulice. Návštěvníci si mohou vybrat mezi sezením uvnitř budovy nebo na venkovní zahrádce.
Interiér restaurace je oproti minulé návštěvě světlejší a mnohem čistější. Na stěnách najdete obrazy s hornickou tématikou a na každém stole květiny. V době naší návštěvy nabízeli denní menu v podobě šesti hlavních jídel, polévky a několika dezertů.
Jako první jsme ochutnali frankfurtskou polévku s párkem a slaninou (35 korun). Polévce nebylo co vytknout, působila domácím dojmem. Byla teplá, dobře dochucená a byla jí dostatečná porce.
foto: pribram.cz/Jakub Pečenka
Dále jsme ochutnali přírodní sekaný řízek se slaninou a nivou, bramborovou kaší a okurkou (125 korun). Řízek byl dobře dochucený a šťavnatý, kaše domácí. Často ho kuchaři dělají i ve fritéze, tento byl na pánvi. Zde musíme vytknou vzhled pokrmu. Ačkoli kombinace chutí nebyla úplně špatná, kuchař by mohl zapojit malinko fantazie.
foto: pribram.cz/Jakub Pečenka
Dalším jídlem byl maďarský hovězí guláš s houskovým knedlíkem (125 korun). Porce byla opravdu velká, maso měkké, omáčka dobře dochucená. I zde by mohl zapojit kuchař malinko kreativity. Červená cibulka na plátky s feferonkou a jídlo by bylo o level výš.
foto: pribram.cz/Jakub Pečenka
Ochutnali jsme i vepřový šleh s rýží / jídlo nebylo v denní nabídce, jednalo se o minutku (205 korun). Šleh byl správně ostrý, maso měkké, rýže dobře uvařená. Porce masa byla poctivá, jediný problém jsme spatřili v obloze. Ono někdy méně je více a pomeranč by ladil spíš k dezertu.
foto: pribram.cz/Jakub Pečenka
A jsme u hodnocení posledního pokrmu, tentokrát jsme objednali banán s čokoládou a domácí šlehačkou (55 korun). No, vzhledově nepůsobil jako zážitkově oku ladící dezert. Kuchař pravděpodobně sledoval všechny díly kulinářského programu MasterChef Česko a snažil se trumfnout soutěžící, jen v tomto případě bylo kreativity až příliš.
foto: pribram.cz/Jakub Pečenka
Restaurace Na Vršíčku je hornická hospůdka s typickou atmosférou. Samotné prostředí je zde udržované a je vidět, že personál dbá na čistotu. Toalety v minulých letech prošly kompletní rekonstrukcí a není zde co vytknout. To samé lze říct i o venkovní zahrádce, která nabízí příjemný výhled. Za velmi dobré peníze zde lidé dostanou ve většině případech poctivé jídlo bez chemických náhražek a polotovarů.
Hodnocení závěrem
Dobré pivo, příznivé ceny, příjemná obsluha, útulné a čisté prostředí a také chutné domácí jídlo. To sice mělo své nedostatky, ale nic, co by se nedalo odpustit. Pokud tedy máte rádi klasická česká jídla, a navíc dobré pivo, nebojte se na Vršíček zajít. Netradiční ani dosud neznámé chutě zde nejspíš nenajdete, příjemné posezení ale ano. Hodnotíme známkou 7/10.
Dobré pivo, příznivé ceny, příjemná obsluha, útulné a čisté prostředí a také chutné domácí jídlo. To sice mělo své nedostatky, ale nic, co by se nedalo odpustit. Pokud tedy máte rádi klasická česká jídla, a navíc dobré pivo, nebojte se na Vršíček zajít. Netradiční ani dosud neznámé chutě zde nejspíš nenajdete, příjemné posezení ale ano. Hodnotíme známkou 7/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Jakub Pečenka
Martin Novotný
Eliška Krásnohorská
Veronika Vitásková
Martin Novotný
Eliška Krásnohorská
Veronika Vitásková
Související
•Gastro agent hodnotí: Restaurace Hotelu U Milína
•Gastro agent hlásí po šesti letech comeback, hodnocení kvality pokrmů neunikne žádná místní restaurace
•Inspektoři se nestačili divit. Při návštěvě Brdské restaurace U Fabiána nalezli nejen nepořádek, ale i kurník
Další články
Dopravní omezení v Příbrami: Dlouhá ulice bude v úterý uzavřena kvůli jeřábu
Adventní doprava v Příbrami si vyžádá od řidičů další dávku trpělivosti. K už …
Doprava
Vánoce v hornickém domku i pod zemí: Muzeum láká na sváteční program a výstavu příbramských betlémů
Předvánoční atmosféra, tradiční řemesla, koledy i prohlídky podzemí. Příbramské …
Zloději mají přes zimu žně: Jak ochránit svou chatu či chalupu
S příchodem zimy začíná pro zloděje zaměřující se na chaty a chalupy hlavní sezóna. …
Příbramská galerie představuje dílo Taji Spasskové
Výstava Matter od Absence je první velkou sólovou výstavou multidisciplinární …
Gastro agent: Pizza Italia Příbram
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
Fast food
Příbram řeší nedostatek kvalitních pracovníků: Roste zájem o částečné úvazky i technologické dovednosti
Poptávka po sezónních i stálých pracovnících v retailu a logistice se sice meziročně …
Zámek Březnice v pořadu Skryté skvosty: Česká televize natáčela s Jaroslavem Pleslem
Skryté skvosty představí zámek Březnice: historie, tajný sňatek i pobělohorská doba. …
Veterináři vymezili rizikovou oblast kvůli ptačí chřipce
Státní veterinární správa (SVS) v reakci na nepříznivý vývoj nákazové situace vymezuje …
Muzeum města Dobříš otevírá nové kreativní zázemí: první adventní dílny přilákaly návštěvníky, další akce už jsou v plánu
Muzeum města Dobříše zpřístupnilo v podkroví Kopáčkova domu nové prostory určené pro …
Kocouři doma zabrali: Ostrava padla 1:3
Desáté kolo ČEZ extraligy mužů přineslo do Příbrami radost. VK TROX po ztrátě prvního …
Sport














